MENÜ

Full body (tüm vücut) antrenman nasıl yapılır, full body antrenmanın faydaları nelerdir? Örnek full body antrenmanı!

Yeni başlayanlar için full body antrenmanı nedir, nasıl yapılır? Evde tüm vücut nasıl çalıştırılır? En etkili full body egzersizleri neler? İyi bir tüm vücut antrenmanı için ihtiyacınız olan tek şey kendi motivasyonunuz ve istikrar! Haftada 3-5 gün yapılması önerilen antrenmanlarınıza rahatlıkla ekleyebileceğiniz, çalıştırmak istediğiniz kas grubuna göre uygulayabileceğiniz alternatif 5 hareketi sizler için derledik.

Full body (tüm vücut) antrenmanın faydaları neler, kusursuz bir fizik için nasıl bir tüm vücut antrenman programı uygulanmalı? Hangi hareketler tüm kas gruplarını çalıştırmak için daha etkili? Vücut gelişimi nasıl sağlanır? Haberimizde yer alan alternatif 5 hareketi, düzenli bir şekilde çalışmak istediğiniz bölgeye göre antrenman programınıza ekleyebilir ya da tüm hareketleri gerçekleştirerek yeni bir antrenman serisi oluşturabilirsiniz. Haberimizde yer alan hareketleri günün herhangi bir zaman diliminde uygulayabilir, seviyenize göre 3-5 set / 10-15 tekrar şeklinde yapabilirsiniz. Hareketlerde kullanan dambıll ağırlıklar yerine deterjan kutusu/ içi su dolu pet şişeler tercih edebilirsiniz. Keyifli sporlar!

Haberin Devamı

RAMAZAN AYINDA SPOR YAPMAK

Dilerseniz çok ağır olmayacak ve kendi gücünüz, enerjiniz doğrultusunda sporunuzu hemen yemek yiyebilmek ve su tüketebilmek adına iftardan bir saat (ya da antrenman süreniz kadar) önceden yapabilirsiniz.

Eğer gün içerisinde bir antrenman uygulamak istiyorsanız sizleri çok zorlamayacak 30-50 dakikalık hafif antrenmanlar uygulayabilirsiniz. Kendi enerjiniz ve gücünüzden haberdar olan sizsiniz.

Vücudumuzun uzun süre susuz kalmasından dolayı iftar ve sahur arasında geçen zamanda bol su tüketebilir, bitki çayı tercih edebilirsiniz.

Sağlıklı beslenmeyi elden bırakmamalı, sınırlarınızı zorlamamalısınız. Keyifli sporlar!

YORUM YAZ