MENÜ

Red Bull fırtınası

İspanya'da zafere uzanan Red Bull'dan Webber, Monaco'da da zirveyi bırakmadı. Avustralyalı pilot, takım arkadaşı Vettel'le duble yaparak Türkiye GP'si öncesi 'iddialıyız' mesajını yolladı.

Red Bull fırtınası

Formula 1’de sezonun 6. yarışı Monaco GP’sinde mutlu sona, İspanya’da da zirveyi kimseye bırakmayan Red Bull’un tecrübeli pilotu Mark Webber ulaştı. Webber pole pozisyonunda başladığı yarışı lider olarak tamamlarken, takım arkadaşı Alman Sebastian Vettel ikinci, Renault’dan Polonyalı Robert Kubica ise üçüncü oldu. 78 tur üzerinden koşulan mücadelede bu üçlüyü Ferrari’den Massa ve McLaren’den de Hamilton takip etti. Yarışa sıralama öncesi kaza yaptığı için son sıradan başlayan Ferrari’den Alonso ise 6.’lığa kadar yükseldiği Monaco’da son turda yerini, Mercedes’ten Michael Schumacher’e kaptırarak 7.’likte kaldı.

Dokuz araç yarışdışı...
Monaco’nun dar sokaklarında koşulan büyük heyecana, kazalar da damgasını vurdu. 24 araçtan 9’u, yarışı tamamlayamadı. Red Bull’un alkışları topladığı haftada Webber sürücüler klasmanında takım arkadaşı Vettel’in önünde birincilik fazlasıyla 78 puanla liderliğe oturdu. Ayrıca Red Bull, markalar klasmanında da dördüncülükten bir anda zirveye yerleşti. 30 Mayıs’ta İstanbul Park’ta yapılacak Türkiye Grand Prix’si öncesi Avusturya ekibinin bu formu da, herkesin takdirini kazandı.

SÜRÜCÜLER KLASMANI

Haberin Devamı

Adı Takımı Puan
1.M.Webber Red Bull 78
2.S.Vettel Red Bull 78
3.F.Alonso Ferrari 73
4.J.Button McLaren 70
5.F.Massa Ferrari 61


MARKALAR KLASMANI

Takım Puan
1.Red Bull 156
2.Ferrari 134
3.McLaren 129
4.Mercedes 84
5.Renault 65

YORUM YAZ