MENÜ

Fibromiyalji ağrılarına Orijinal Yoga Sistemi ile son!

Fibromialji nedir, nasıl tedavi edilir? Yoga ile Fibromiyalji ağrılarına son vermek mümkün mü? Üst üste 6. kez Dünya Yoga Şampiyonu ve Yoga Olimpiyat Şampiyonu olan Merve Tanrıverdi tarafından hazırlanan “Fibromiyalji için Yoga/En Etkili Yöntem” videosu ile fiziksel ve zihinsel sağlığı dengeleyerek fibromiyalji ağrılarına elveda demek mümkün. Orijinal Yoga Sistemi’ne ait tekniklerden oluşan bu pratik video sayesinde fibromiyalji ağrılarının yarattığı stres ve gerginlikten de kurtulabileceksiniz.

Günümüzde birçok kişi sağlıklı ve mutlu bir yaşam istiyor ve bunun yollarını arıyor. İçinde bulunduğumuz Covid-19 sürecinde bedensel olarak daha az hareket etmenin getirdiği fiziksel sorunları aşmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek, oluşan gerginlik ve stresi ortadan kaldırmak için Uluslararası Yoga Federasyonu’na (UYF) üye uzman antrenörler, herkesin evlerinde rahatlıkla uygulayabileceği Orijinal Yoga Sistemi tekniklerinden oluşan faydalı videolar hazırlıyor.

Haberin Devamı

Üst üste 6. kez Dünya Yoga Şampiyonu ve Yoga Olimpiyat Şampiyonu olan Merve Tanrıverdi tarafından hazırlanan “Fibromiyalji için Yoga/En Etkili Yöntem” videosu ile fiziksel ve zihinsel sağlığı dengeleyerek fibromiyalji ağrılarına elveda demek mümkün. Orijinal Yoga Sistemi’ne ait tekniklerden oluşan bu pratik video sayesinde fibromiyalji ağrılarının yarattığı stres ve gerginlikten de kurtulabileceksiniz.

Orijinal Yoga Sistemi videolarının danışmanlığını Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf yapıyor. UYF Başkanı Manaf, Orijinal Yoga Sistemi ile ilgili şu noktalara dikkat çekiyor: “Gerçek Yoga yani Orijinal Yoga Sistemi, evrensel bir spordur. Tüm sporların hem atası hem de anasıdır. Yeryüzünde mevcut olan tüm sporlar yoga temelinin üzerine oturur. Sekiz basamaklı Orijinal Yoga Sistemi’nin üçüncü basamağı Asana olarak adlandırılan duruşlardan oluşur. Asanalar, tam fiziksel ve zihinsel rahatlamaya ulaşmak için bedeni ve zihni uyumlu bir şekilde harmanlar. Orijinal Yoga Sistemi’ndeki duruşların düzenli uygulanması fizyolojik sistemi tümüyle gençleştirir. Duruşlar sağlık, güzellik, güç, dayanıklılık, hafiflik, aydınlık, sinirsel dinginlik ve mutluluk verir. Omurga esnekliğini artırır, bağışıklık sistemini güçlendirir. Düzenli uygulama mükemmellik getirir. Orijinal Yoga Sistemi’nde yer alan duruşlar aşama aşama, belirli bir sırada ve uzman eşliğinde uygulandığında beden ve ruh sağlığına çok önemli yararlar sağlar. Etkili olmalarının en büyük sebebi, doğru nefes ve konsantrasyon eşliğinde uygulanmalarıdır.”

Haberin Devamı

Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf, “Fibromiyalji için Yoga/En Etkili Yöntem” videosundaki tekniklerin faydalarını ise şu şekilde anlattı: “Bu videoda fibromiyalji ağrıları yaşayan kişilerin yararlanabileceği çok özel Orijinal Yoga Sistemi teknikleri yer almaktadır. Videoda yer alan teknikler ile kas, kemik ve eklem yapısı güçlenmektedir. Sinir sistemi gevşemekte, sinirsel ve zihinsel gerginlik atılmaktadır. Duruşlar bedene hafiflik hissi verirken esnekliği artırmaktadır.”

Haberin Devamı

Üst üste 6. kez Dünya Yoga Şampiyonu ve Yoga Olimpiyat Şampiyonu olan Merve Tanrıverdi, duruşları uygularken bedeni zorlamadan çalışılmasının önemini vurguladı. Tanrıverdi, “Videodaki teknikleri düzenli bir şekilde uygulayarak daha kaliteli bir yaşama merhaba diyebileceksiniz” diyerek, herkesi Orijinal Yoga Sistemi’nin bütünsel sağlığı pozitif yönde destekleyen çok etkili tekniklerini uygulamaya davet etti.

YORUM YAZ