MENÜ

Fenerbahçe'den FenerLAB devrimi!

Fenerbahçe'de Samandıra'ya darbeye bağlı sakatlıkların en aza indirilmesi için FenerLAB adı verilen analiz merkezi kuruldu. Özel cihazlarla futbolcuların kas durumu günbegün gözlemlenip, elde edilen verilere göre idman yüklemesi belirlenecek.

Fenerbahçe'den FenerLAB devrimi!

Fenerbahçe, gelecek yılın yeni sportif direktörü Emre Belözoğlu'nun fikriyle Samandıra'da yepyeni bir döneme giriyor. Belözoğlu, 2013 yılında Atletico Madrid'e transfer olduğu dönemde tanıştığı özel analiz merkezi sistemini Başkan Ali Koç'a aktardı. Koç, hiç bir fedakârlıktan kaçınmayarak FenerLAB adı verilen merkezin kurulması için onayı verdi ve hemen harekete geçildi.

Haberin Devamı

OBJEKTİF METODLA SAKATLIK AZALACAK

Futbolcuların tesislere giriş anından itibaren vücutlarına bağlanacak özel cihazlarla, adale-kas yapıları günbegün incelenecek. Elde edilen verilere göre, futbolcunun antrenmandaki programı belli olacak.

Böylece kas sakatlıkları riski azaltılacak. Biyomekanik analizlerle oyunculara antrenman/ sakatlık öncesi ve sonrasında uygulanacak fizyoterapi programı da kolaylıkla çıkarılabilecek.

RİSKLİ BÖLGE ÖNCEDEN TESPİT EDİLECEK

Aylık kan ve yağ ölçümleri FenerLAB ile düzenli hale gelecek. 3 boyutlu görüntüleme sistemi ile sporcuların vücudunda aşırı yüklenilen bölgeler, sakatlığa neden olmadan önce tespit edilebilecek.

Dünyada üst seviyede birçok takımın kullandığı bu sisteme yeni cihazlarla geçtiği için sarı- lacivertliler teknolojik olarak birçok dünya kulübünün de önüne geçmiş olacak.

Haberin Devamı

Kaynak: Sabah

YORUM YAZ