MENÜ

Fenerbahçe'den büyük tepki!

Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final ilk maçında Beşiktaş Milangaz'a uzatma sonunda 96-94 yenilen Fenerbahçe Ülker'de maçın hakemlerine büyük tepki var.

Fenerbahçe'den büyük tepki!

Şube Direktörü Nedim Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hakemlerin Beşiktaş’ın maçı kazanması için çaba gösterdiğini iddia ederek, "Maçı hakemler katletti. Hakemlerin rakip adına bir turnike atmadığı kaldı" dedi.

Haberin Devamı

Hakemlerin sahaya adil olarak çıkmaları gerektiğini kaydeden Karakaş, "Rakibimize 49 faul çalarak, rekor kırdılar. Ancak Beşiktaş faulleri kaçırınca, yine onların kazanması için çaba gösterdiler. Ergin Ataman veya herhangi bir Beşiktaşlı maçı yönetse utanır, çalamaz. Tek taraflı rezalet bir maç yönettiler. Maçın galibini belirlediler" diye konuştu.

"Oyuncularımızın emekleri çalınmıştır"
Nedim Karakaş, karşılaşmada mücadele eden, terleriyle formalarını ıslatan oyuncularının emeklerinin çalındığını ileri sürdü.

Maçta bazı pozisyonlardan örnekler veren Karakaş, şöyle devam etti:
"Arroyo’nun bitme 5 saniye kala attığı 3 sayılık basketten önce Hawkins, Finley’i itiyor, adam düşüyor. O da serbest kalıyor, maç uzatmaya gidiyor. Maçın sonunda Arroyo’nun Finley’i iki eliyle ittiği pozisyonda faulü vermediler, top kaybı oldu. Yine son anlarda Preldzic’i yapılan sportmenlik dışı faul verilmedi. Arroyo topu kaybetti, biz basket attık. Basket fauldü. Ergin Ataman itiraz etti diye teknik faul verdiler, ama bizim attığımız basketi skandal bir şekilde iptal ettiler. Basket geçerlidir, teknik faulü vermesi lazım. Orada sayı kaybımız oldu. Bunların dışında 49 serbest atış kullanmalarını sağladılar, bizim çalınmayan faullerimiz var. Arroyo, Hawkins ve Mensah Bonsu toplam 114 dakika oynuyor, toplamda bunlara 5 faul çalınmış. Oysa Bonsu her pozisyonda faul yapıyordu.

Haberin Devamı

Son dakikaya 7 sayı önde giriyoruz. Oraya kadar Beşiktaş beceremedi, biz çok iyi oynadık. Sahada mücadele eden oyuncuların emekleri çalınmıştır. Hakemler emek hırsızlığı yapmışlardır. Onların adına ben utanıyorum. Recep Ankaralı çok iyi hakem olabilir. Maalesef eyyamcı bir hakem.

Kesinlikle Beşiktaş bu sefer kendi oyunuyla bizi yenmedi. Kendi oyunuyla da yenebilir, iyi bir takım. Ancak dünkü maçın neticesini çaldıkları ve çalmadıkları düdükleriyle hakemler belirledi."

"7’ye 5 de yenebilirdik, ama ikisi hakem olunca olmuyor"
Nedim Karakaş, Ömer Onan’ın dünkü maçta gerek savunmada gerek hücumda çok iyi oynadığını belirterek, "Maalesef onun emeklerinin karşılığını da gasp ettiler" dedi.

Haberin Devamı

Dünkü maçta yenildikleri için üzülmediğini vurgulayan Karakaş, "Sadece sporcularımızın sahaya koydukları emeklerinin gasp edilmesine üzülüyorum. Her şeyiyle Beşiktaş’tan daha iyi bir takım olduğumuzu gösterdiler. 7 kişiyle mücadele etseler, dün onları 7’ye 5’de yenebilirdik, ama ikisi hakem olunca olmuyor. Doğru dürüst düdük çalsalar, en az 8-10 sayı farkla kazanabilirdik" ifadelerini kullandı.

"Havlu atmayacağız"
Nedim Karakaş, bu yenilgiyle pes etmeyeceklerini, sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.
İkinci maçta rakiplerini yeneceklerini kaydeden Karakaş, "Bir mağlubiyetle havlu atmayacağız. İşin sonuna kadar götüreceğiz. Yeter ki adil bir hakem olsun" şeklinde konuştu.

AA

YORUM YAZ