MENÜ

(ÖZET) Kanarya'dan Twente'ye aynı tarife! Twente-Fenerbahçe maç sonucu: 0-1

Fenerbahçe, Kadıköy’de 5-1 kazanarak UEFA Konferans Ligi’nde gruplara kalmayı neredeyse garantilemişti. Twente ile oynanacak rövanş, formalite maçı gibiydi, ancak Fenerbahçe tüm bunlara rağmen Edin Dzeko'nun attığı penaltı golüyle Twente'yi Hollanda deplasmanında da 1-0 mağlup ederken ülke puanı açısından kritik bir galibiyet aldı ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde grup aşamasına geçiş yaptı. Maça dair tüm detaylar haberimizde...

(ÖZET) Kanarya'dan Twente'ye aynı tarife! Twente-Fenerbahçe maç sonucu: 0-1

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi Play-Off’unda en zorlu kuralardan birini çekip Hollanda ekibi Twente ile eşleşmişti. Ancak Kadıköy’de oynanan ilk maçta resital sunan İsmail Kartal ve öğrencileri, 5-1’lik müthiş zaferle gruplara kalmayı neredeyse garantilemişti. Fenerbahçe için oynanan rövanş müsabakası artık formaliteden ibaretti.

Haberin Devamı

Ülke puanı aşkına

Ancak ülke puanı açısından bakıldığında bu karşılaşmanın hâlâ büyük bir önemi vardı. Avrupa Kupaları’nda mücadele eden takımlarımızın aldığı başarılı sonuçlar sayesinde ülkeler sıralamasında hızla yükseldik. Bu tırmanışı devam ettirmek adına Sarı-Lacivertliler’in Twente’yi de yenmesi son derece önemliydi ve Kanarya, Hollanda deplasmanında da 3 puanı kaparak ülke puanına katkıda bulunmayı başardı ve adını Konferans Ligi'nde gruplara yazdırdı.

(ÖZET) Kanaryadan Twenteye aynı tarife Twente-Fenerbahçe maç sonucu: 0-1

MAÇTAN DAKİKALAR

1' Hakem düdüğü çaldı ve maç başladı.

4' TEHLİKE İrfan Can'ın kalesini terk ettiği anda Twente taç atışını hızlı kullandı ve çekilen şutta top auta çıktı.

7' Fenerbahçe, Becao'nun kaptığı topta hızla atağa çıktı. Sağda topla buluşan Cengiz, içeri doğru Dzeko'ya ortasını yaptı ancak top doğrudan auta gitti. 

Haberin Devamı

10' Twente ilk dakikalarda gol bulmak için Fenerbahçe kalesine hızlı ve etkili gelmeye çalışıyor tempo çok yükseldi. 

18TEHLİKE | Twente, Vlap'ın önünde çok tehlikeli bir şekilde kalan topta bir tehlike daha yarattı ve top dışarı çıktı.

28' Fenerbahçe ceza sahası içinde top kapma mücadelesi yaşanırken Bruns'un hareketinde İrfan Can'a faul yapıldı. 

35' TEHLİKE | Osayi-Samuel'in sağ kenardan yaptığı ortaya Tadic gelişine vurdu, ancak Twente kalecisi Unnerstall topu çizgiden çıkardı.

42' Ceza sahası içerisinde topun sahibi olan İrfan Can'ın yüzüne doğru Twenteli Rots'un dizi geldi ve oyun bir süre durdu. İrfan Can'ın tedavisinin ardından mücadele yeniden başladı.

Mücadelede ilk yarı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ YARI BAŞLADI!

53' Rots'un ceza sahasına gönderdiği top İrfan Can'da kaldı.

59' Twente, Fenerbahçe kalesinde baskı kurdu. Yapılan ataklarda Becao başarılı müdahaleler yapıyor.

62' DİREKTEN DÖNDÜ | Twente'de Vlap'in kullandığı serbest vuruşta top direkte patladı. 

72' GOOOL! Fenerbahçe, Edin Dzeko'nun penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti.

80' Fenerbahçe'nin hızlı hücumunda Szymanski'nin pasında İrfan Can Kahveci savunma arkasına sarkarken top Twente kalecisi Unnerstall'da kaldı. 

MAÇ BİTTİ 

Fenerbahçe, Twente'yi deplasmanda 1-0 mağlup ederek oynadığı iki maçta Hollanda ekibine toplamda 6 gol atarken kalesinde 1 gol gördü ve adını, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde gruplara yazdırdı.

 

YORUM YAZ