MENÜ

Sorun yok

Hamit'in Galatasaray'a gitmesini fazla önemsemeyen teknik direktör Aykut Kocaman'ın, “Takımdaki dengeleri bozamazdık. Ayrıca sağ kanatta çok kaliteli oyunculara sahibim. Ona başarı diliyorum” dediği öğrenildi.

Sorun yok

Asbaşkan Ali Yıldırım’ın birkaç gün önce sarfettiği, “İhtiyaca göre transfer yapıyoruz. Eğer ihtiyacımız varsa Hamit’i alırız” demesinden kısa bir süre sonra milli futbolcunun Galatasaray ile anlaşması, “Fenerbahçe, bu transferi sanıldığı gibi çok fazla istemedi” yorumlarına yol açarken, teknik direktör Aykut Kocaman’ın yakın çevresine söyledikleri de, bunu doğrular nitelikteydi. Hamit’in kariyeri ve kalitesinin asla tartışılamayacağını vurgulayan Kocaman’ın, “Kendisini transfer etmek için yöneticilerimiz girişimde bulundu. Ancak iş öyle bir noktaya geldi ki, Hamit’e verilecek para, takımdaki tüm dengeleri bozardı. Ben, böyle bir şeye izin veremem. Ayrıca sağ kanatta Gökhan Gönül, Orhan Şam, Mehmet Topuz ve yeni transferimiz Kuyt gibi birbirinden kaliteli 4 oyuncum var. Yani Hamit, takımımda bulunmasından mutluluk duyacağım ama acilen alınması gereken bir oyuncu değildi bizim için. Bizim öncelik verdiğimiz bölge, orta sahanın ortası. Buraya kaliteli bir oyuncu almamız gerekiyor. Hamit’e Galatasaray’da başarılar diliyorum” dediği belirlendi.

Neden alınmadı?
Kadroyu kariyerli ve kaliteli futbolcularla takviye etme düşüncesiyle Hamit Altıntop’la uzun zamandır görüşen Fenerbahçe Yönetimi’nin, bu transferi parasal nedenlerle durdurduğu belirlendi. Hamit’in yıllık 3.5 milyon Euro’luk isteğinin, takımdaki dengeleri alt üst edeceğini düşünen Sarı-Lacivertliler, ayrıca onun oynadığı bölgedeki oyuncu fazlalığını da gözönüne alarak, bu transferin acil olmadığına karar verip, geri çekildi.

Taraftar da önemsemedi


- İki gün önce TOPal, TOPuz ve AltınTOP yazanlar n’oldu? Hamit bir anda ‘TOP’luktan ‘ALTIN’lığa mı yükseldi?

- Tebrikler Fenerbahçe, süpersin... Galatasaray’a 2 milyon Euro’ya gideceğine, maliyetini 2 katına çıkardın.

- Hamit’i Fenerbahçe alamadı, Galatasaray aldı diyen saf Galatasaraylılar. Oyuncunun maç başına ücretine bakın, yine sizi tuzağa düşürdük!

- Sözü geçen paralar çok... Fenerbahçe, Hamit’in yerine daha genç bir ismi kadroya katabilir.

- Fenerbahçe ucuz kurtuldu.

- Bence Fenerbahçe’nin Hamit’i almaması iyi oldu. Çünkü Hamit aslında kanat oyuncusu. Fenerbahçe’de sağ kanatta ondan çok daha kaliteli topçular var. Bize çift yönlü orta saha oyuncusu lazım.

- Sırf nispet olsun diye yapılacak bu gereksiz transferden kurtulduk. Allah Galatasaray’dan
razı olsun.

Yalçın Türk

Haberin Devamı
YORUM YAZ