MENÜ

Maribor - Fenerbahçe maçında çıkan olaylar Avrupa'nın da gündemine oturdu

Temsilcimiz Fenerbahçe'nin deplasmanda Maribor'u 3-0 ile geçtiği maçta tribünlerde yaşanan olaylar nedeniyle oyun yarıda kaldı. Yaşananlar Avrupa basınının da gündeminde...

Maribor - Fenerbahçe maçında çıkan olaylar Avrupa'nın da gündemine oturdu

UEFA Konferans Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında temsilcimiz Fenerbahçe deplasmanda Maribor'u 3-0 yenerek ilk maçta elde ettiği avantajlı skoru perçinledi ve play-off turuna yükseldi. Slovenya'daki karşılaşmaya 67. dakikada çıkan saha olayları damga vurdu.

Haberin Devamı

Sloven taraftarlar Fenerbahçe tribününde yer alan pankartı çaldı ve sarı-lacivertli taraftarların bu duruma tepki göstermesi sonrası polis devreye girdi. Sloven polisi Fenerbahçeli taraftarların stadı boşaltmasını istedi ve maç kaldığı yerden devam etti. Avrupa basını Maribor-Fenerbahçe maçında yaşananları manşetlere taşıdı. İşte ayrıntılar...

MARIBOR TARAFTARI SAHAYA İNDİ

Karşılaşmanın 67'nci dakikasında skandal bir olay patlak verdi. Fenerbahçe'nin serbest vuruş kullanmaya hazırlandığı pozisyonda bir anda Maribor taraftarları sahaya atladı. Müsabakanın hakemi hemen oyunu durdurdu.

Bu sırada Maribor taraftarlarının bazıları Fenerbahçe taraftarları ile kavga etmeye başladı. Olaylar sırasında Fenerbahçeli futbolcular taraftarların yanına gitti ve tribünlerin sakin olmasını istedi.

Haberin Devamı

Maribor kale arkasında oluşan kavga nedeniyle güvenlik güçleri güvenlik koridoru kurdu. Güvenlik güçleri bu sırada tribündeki olaylara müdahale etti ve kavgalar biraz azaldı.

Maribor - Fenerbahçe maçında çıkan olaylar Avrupanın da gündemine oturdu

Güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında hakemler ve futbolcular orta sahada bekledi. İki takım yetkilileri ve UEFA'nın delegeleri tribünler arasındaki güvenlik koridorunun genişletilmesini istedi. Fenerbahçe'de kaptan Miha Zajc ile Maribor'da Ilicic hakemlerle konuşmaya başladı.

SKANDAL ANONS

UEFA'nın toplantısı sonrası stadyumda skandal bir anonsa imza atıldı. Olayları başlatan Maribor'a herhangi bir yaptırım olmazken, Fenerbahçe taraftarlarının stadyumu terk etmesi istendi. Stadyumda 'Fenerbahçe taraftarları stadyumu terk edin' anonsu yapıldı. Bu olaylar sonrası tüm tribünlerde yer alan Fenerbahçe taraftarları stadyum dışına çıkarılmaya başladı.

S Sports yorumcusu Emre Özcan, '20 dakika görüşüp bu karara varmak inanılmaz' dedi. Gökhan Abdik ise 'Olacak iş değil' yorumunda bulundu.

POLİSTEN SKANDAL MÜDAHALE

Fenerbahçe taraftarları stadyumu boşalttıktan sonra Slovenya polisinden skandal bir müdahale geldi. Tribünden ayrılan taraftarlara biber gazıyla müdahale edildiği gözlemlendi. Fenerbahçe taraftarlarının tribünleri terk etmesinin ardından müsabaka yeniden başladı.

Haberin Devamı

AVRUPA BASINI DA MANŞETLERE TAŞIDI

Maribor-Fenerbahçe maçında yaşanan tribün olayları Avrupa basınında manşetlere taşındı. İngiliz, İspanyol ve Sloven basını yaşanan olayları okuyucularına aktardı.

İngiltere'den Daily Mail, "Slovenya'daki Avrupa Konferans Ligi maçı Maribor taraftarının 'Fenerbahçe tribününden pankart çalması' üzerine 30 dakika ertelendi ve iki takım taraftarları arasında çatışma çıktı, polis göz yaşartıcı gaz kullandı" ifadelerini okuyucularına aktardı.

Maribor - Fenerbahçe maçında çıkan olaylar Avrupanın da gündemine oturdu

Haberin detayında "Maribor'un Fenerbahçe ile oynayacağı Avrupa Konferans Ligi karşılaşması, iki takım taraftarlarının karıştığı bir arbedenin ardından 30 dakika ertelendi. Slovenya ekibi geçen haftaki ilk maçta 3-1 mağlup olduğu Türk rakibini ağırladı. Ev sahibi takımın rövanşta 1-0 geriye düşmesiyle birlikte tribünlerde kaos yaşanırken, Fenerbahçeli taraftarlar Twitter'da bir Maribor taraftarının kendi bölümlerine girerek pankart çaldığını iddia etti." denildi.

İngiltere'den The Sun sitesi ise "Konferans Ligi karşılaşması ertelendi ve taraftarın kargaşaya yol açmasının ardından kalabalığa göz yaşartıcı gaz sıkıldı" başlığını kullandı.

Haberin Devamı

Haberde "Maribor'un Fenerbahçe ile oynayacağı Avrupa Konferansı Ligi karşılaşması, bir taraftarın küstahça hareketinin (Maribor taraftarı) kargaşaya yol açmasının ardından 28 dakika ertelendi. Fenerbahçeli taraftarlar bir Maribor taraftarının steward kılığına girerek pankartlarını çaldığını iddia etti. Fenerbahçe taraftarları bu durumu hoş karşılamadı. Bu olayları çevik kuvvet polisinin olayları kontrol altına almak için mücadele ettiği vahşi sahneler takip etti." ifadeleri kullanıldı.

Maribor - Fenerbahçe maçında çıkan olaylar Avrupanın da gündemine oturdu

İspanya'dan Mundo Deportivo, "Maribor-Fenerbahçe maçı tribünlerde çıkan olaylar nedeniyle yarıda kaldı" başlığıyla haberini servis etti.

Haberde "Maribor ile Fenerbahçe arasında oynanan Konferans Ligi üçüncü eleme turu maçı, Slovenya'nın Ljduski stadyumunun tribünlerinde çıkan olaylar nedeniyle 66. dakikada 25 dakika kesintiye uğradı. İki taraftar arasında çatışmalar yaşandı." denildi.

Haberin Devamı

Maribor - Fenerbahçe maçında çıkan olaylar Avrupanın da gündemine oturdu

SLOVENYA BASINI BÖYLE GÖRDÜ

Slovenya basını Maribor-Fenerbahçe maçında yaşanan olayları haberleştirdi. 24ur'da yer alan haberde "Fenerbahçe taraftarları Maribor tribününe saldırdı" ifadeleri kullanılarak Fenerbahçe tribünleri hedef gösterildi.

Haberin detayında ise "Polis birkaç dakika sonra ortalığı sakinleştirmeyi başardı ve maç ancak Fenerbahçe taraftarlarının deplasmanı terk etmesiyle kaldığı yerden devam etti." denildi.

Maribor - Fenerbahçe maçında çıkan olaylar Avrupanın da gündemine oturdu

Zurnal24 ise maç haberinde "Maribor penaltıyı kaçırdı maç yarıda kaldı" başlığını kullandı. Haberde "Maçın 66. dakikasında Fenerbahçe taraftarlarının bulunduğu tribünle olaylar çıktı. Polis Fenerbahçe taraftarını stadyumdan çıkardı. Maç kaldığı yerden devam etti" ifadeleri kullanıldı.

Maribor - Fenerbahçe maçında çıkan olaylar Avrupanın da gündemine oturdu

YORUM YAZ