MENÜ

ZORLU MAÇ FENERBAHÇE'NİN! (ÖZET) Trabzonspor - Fenerbahçe maçı: 2-3

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor, dev derbide Fenerbahçe'yi ağırladı. Şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, lider Galatasaray kazandıktan saatler sonra Bordo-Mavililer karşısına çıktı. Kanarya 2-0 öne geçti, Fırtına 2-2'yi yakaladı. Son anlarda Sarı-Lacivertliler 3-2'yi buldu ve şampiyonluk yoluna devam etti. Sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle yüksek tansiyonun olması dikkat çekti.

ZORLU MAÇ FENERBAHÇE'NİN! (ÖZET) Trabzonspor - Fenerbahçe maçı: 2-3

 

3 PUAN FENERBAHÇE'NİN!

Sarı-Lacivertliler Fred'in attığı gollerle ilk devreyi 2-0 önde tamamladı. Ancak Fenerbahçe skoru koruyamadı. Tribünlerden atılan yabancı maddeler nedeniyle oldukça gergin geçen karşılaşmada Kanarya art arda şoku yaşadı. 63'te Enis Bardhi ve 78'de Trezeguet'in penaltıdan attığı gollerle mücadele 2-2'ye geldi. 86'da ise sahneye son haftaların yıldızı Michy Batshuayi çıktı. Belçikalı, Akyazı'da da fileleri sarstı ve Fenerbahçe'ye yine çok kritik 3 puanı getirdi.

VİSCA'DAN ORTA-ŞUT KARIŞIMI VURUŞ

Visca sol kanattan orta-şut karışımı bir top gönderdi, Livakovic topu kornere çeldi.

BATSHUAYİ YİNE SAHNEDE!

Sol kanattan yapılan ortada top sekti, Batshuayi'nin önünde kaldı, yıldız futbolcu sert vurdu, top ağlarda! Son haftalarda son dakikalarda sahneye çıkan Belçikalı yine çok kritik bir gole imza attı. 

Haberin Devamı
TREZEGUET ATTI!

Beyaz noktanın başına geçen Mısırlı futbolcu hata yapmadı, kaleci Livakovic'le topu ayrı köşelere gönderdi! Skor şimdi 2-2.

PENALTI!

Trabzonspor serbest vuruşu kullandı, Djiku ceza sahası içinde Denswill'e müdahale yaptı, hakem Meler beyaz noktayı gösterdi!

LİVAKOVİC'TEN PEPE'YE GEÇİT YOK!

Visca'nın uzun topunda Pepe savunma arkasına sarktı, kaleci Livakovic'le karşı karşıya kaldı ancak şutunda Hırvat eldiven gole izin vermedi.

Haberin Devamı
BARDHİ'DEN HARİKA GOL!

Enis Bardhi, sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta direkt kaleyi düşündü, Livakovic çaresiz. Trabzonspor farkı 1'e indirdi. Skor şimdi 2-1.

MÜCADELE YİNE DURDU!

Karşılaşmanın ilk dakikalarında meşaleler nedeniyle oyun durmuştu. Şimdi de tribünlerden atılan yabancı maddeler Tadic'e isabet etti. Halil Umut Meler karşılaşmayı yine durdurdu.

ÇERÇEVEYİ BULAMADI

Trabzonspor'da sol kanattan korner kullanıldı, arka direkte Visca vurdu, çerçeveyi bulamadı.

Haberin Devamı
İKİNCİ YARI BAŞLADI

Zorlu mücadelenin ikinci devresinde ilk düdük çaldı.

İLK YARIDA SON DÜDÜK

Halil Umut Meler ilk 45 dakikayı bitiren düdüğü çaldı. Kanarya soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gidiyor.

FRED'DEN 2. GOL!

Kanarya'nın Brezilyalı yıldızı ikinci kez sahnede! Tadic'in asistinde kaleci Uğurcan'la karşı karşıya kalan Sambacı ağları havalandırdı. Akyazı'da 2-0 öne geçiyor Fenerbahçe!

Haberin Devamı
4 DAKİKA UZATMA

İlk devrenin sonuna +4 dakika ekleniyor.

FERDİ'DEN KRİTİK MÜDAHALE!

Trezeguet aradan oynadı, Pepe sol kanattan içeri girdi, penaltı noktasına çevirdi, Enis'ten önce Ferdi ters kademede!

ÇOK NET KAÇTI!

Szymanski yay üzerinden kazanılan frikikte sert vurdu, kaleci Uğurcan Çakır çıkardı, seken topa Tadic kafayı vurdu ancak top dışarda.

Haberin Devamı
FRED'DEN HARİKA GOL!

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı kaleyi cepheden gören ancak hayli uzak olan noktadan sağ ayağıyla sert vurdu, kaleci Uğurcan Çakır'ı avladı. Akyazı'da Sarı-Lacivertliler 1-0 önde.

TOP YAN AĞLARDA!

İrfan Can Kahveci sağ çaprazdan topu içeri göndermek istedi, savunmaya çarpan top kaleye yöneldi ancak yan ağlarda kalıyor. Korner. 

OYUN DURDU!

Bordo-Mavili taraftarlar, tribünde meşale yaktı, sahayı sis bulutu kaplayınca hakem Halil Umut Meler de görüş açısı daraldığı için oyunu durdurdu. Kısa süre sonra oyun yeniden başladı.

İLK DÜDÜK ÇALDI!

Mücadelenin hakemi Halil Umut Meler ilk düdüğünü çaldı, karşılaşma başladı.

MAÇA İYİ ÇALIŞTIK

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, maç öncesi konuştu. İsmail Kartal "Son oynadığımız Avrupa maçından sonra elimizde çok sayıda sakat oyuncu var. Sakatlıklara ve rakibin durumuna göre ideal bir 11 belirledik. Trabzonspor iyi bir takım. 9 maçı kazanmak ve şampiyon olmak istiyoruz. Başkalarının ne yaptığı ya da nasıl kaybedeceği değil... Kendi işimize bakıyoruz." dedi.

Tecrübeli teknik direktör ayrıca "Trabzonspor iyi bir takım ama biz de iyi bir takımız. İyi futbolla kazanmak istiyoruz. Maça iyi çalıştık. İnşallah çalışmalarımızın karşılığını alırız." ifadelerini kullandı.

ÜLKENİN EN ÖNEMLİ İKİ TAKIMIYIZ

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, maç öncesi açıklamalarda bulundu.

İlk 11 tercihine değinen Avcı, "Teknik adamların 11 tercihleri her zaman tartışılır, maç sonu tekrar konuşulur. Teknik adamlar 1 hafta boyunca strateji belirleyip oyuncuları belirlerler. Fenerbahçe'ye karşı bugün böyle oynamayı tercih etti. Fenerbahçe 14 deplasmanda 13 galibiyet 1 beraberlik almış. Şampiyonluk stresi yaklaştıkça kaygı, endişe başlar. Biz de yaşadık bunları. Son haftalarda bireysel performansla ilerliyor gibi duruyorlar." dedi.

Güzel bir maç olmasını umduğunu söyleyen Avcı, "Beşiktaş maçı ile birlikte yükselen bir grafiğimiz var. Fenerbahçe ve Trabzonspor bu ülkenin en önemli iki takımı. Sporun içinde intikam gibi kelimeler yoktur. Hakemin konuşulmadığı, güzel bir futbol akşamı olsun. Fenerbahçe'nin ligdeki tek mağlubiyetini biz aldırdık ve orada güzel bir hikaye yazdık. Fenerbahçe iyi bir takım Avrupa'da da iyi gidiyorlar." sözlerini sarf etti.

Son olarak Batista Mendy ve Mislav Orsic için konuşan Avcı, "Mendy'yi bugün kendi pozisyonunda kullanıyoruz. Orsic özle bir oyuncu, çok iyi gidiyor." dedi.

İLK 11'LER BELLİ OLDU!

Trabzonspor: Uğurcan, Meunier, Fernandez, Denswill, Eren, Berat, Mendy, Visca, Trezeguet, Enis, Pepe.

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Djiku, Serdar, Ferdi,  İsmail, Fred,  İrfan Can, Szymanski, Tadic, Dzeko

 

F.BAHÇE'NİN TEK YENİLGİSİ TRABZON’DAN

 

Süper Lig’de Fenerbahçe, bu sezon tek yenilgisini sezonun ilk yarısında oynanan Trabzonspor karşılaşmasında almıştı. 4 Kasım 2023’te Kadıköy’deki karşılaşmadan Bordo-Mavililer, Kanarya’yı 3-2 mağlup etmiş ve rakibine bu sezon tüm kulvarlardaki ilk yenilgisini yaşatmıştı. Fenerbahçe ayrıca, Trabzonspor’a konuk olduğu son iki lig maçını da kaybetti.

33 YIL SONRA İLK PEŞİNDELER

 

Bordo-Mavililer, en son 1990-1991 sezonunda Fenerbahçe ligde hem iç sahada hem de deplasmanda mağlup etmişti. Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor, 33 yıl sonra bir ilki başarabilir. Sezonun ilk yarısında Kadıköy’de oynanan maçı 3-2’lik skorla kazanan Fırtına, taraftarı önünde de zafere uzanıp tarih yazmak istiyor. 

PAPARA PARK KAPALI GİŞE

 

Trabzonspor, aylar sonra tamamen dolu tribünler önünde bir maça çıkacak. Fenerbahçe karşılaşmasının biletlerine satışa çıktığı andan itibaren yoğun ilgi gösteren taraftarlar, boş koltuk bırakmadı. Sadece Trabzon’daki taraftarlar değil; İstanbul ve yurt dışından da derbi için şehre gelenlerin sayısı hayli fazla. Fenerbahçeli taraftarlar maça alınmayacağı için deplasman tribününde de Bordo-Mavili futbolseverler olacak. Fırtına, bu akşamki karşılaşmayı 40 bin kişilik müthiş destekle oynayacak.

FENERBAHÇE'DE 8 OYUNCU İÇİN SARI KART ALARMI!

Fenerbahçe’de, Trabzonspor ile oynanacak karşılaşma öncesi sınırdaki oyuncuların sayısının çok olması dikkatlerden kaçmıyor. Sarı-Lacivertliler’de kadroda yer almayan Becao dışında 8 futbolcu, ceza sınırında yer alıyor. Bu isimler; OsayiSamuel, Sebastian Szymanski, Cengiz Ünder, Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu, Edin Dzeko, Dusan Tadic ve Michy Batshuayi... Eğer bu oyunculardan bu akşam sarı kart görenler olursa, Milli aranın ardından Kadıköy’de oynanacak Adana Demirspor karşılaşmasında forma giyemeyecekler. Teknik heyetin de şimdiden 8 futbolcuyu, gereksiz yere kart görmemeleri konusunda uyardığı bildirildi.

 

TRABZON'DAN TARAFTARINA '90 DAKİKA BASKI' ÇAĞRISI
FENERBAHÇE'DEN MAÇ PAYLAŞIMI
FENERBAHÇE'DE USTALAR GÖREVE HAZIR!

 

SarıLacivertliler’de bu akşam elbette gözler, takımın hücumdaki iki önemli ismi ve kaptanlarında olacak... Fenerbahçe’yi, Trabzonspor karşısında gol yollarında Edin Dzeko ile Dusan Tadic’in taşımaları bekleniyor. Tansiyonu yüksek geçmesi beklenen zorlu deplasmanda iki yıldızın, hem kaliteleri hem de tecrübeleriyle Karadeniz’de fark yaratmaları bekleniyor. Teknik direktör İsmail Kartal’ın da Dzeko ile Tadic’e bu akşam çok güvendiği ve liderliklerinden sonuna kadar faydalanmayı hedeflediği bildirildi. Son Union Saint-Gilloise maçını boş geçen Dzeko, gollerine Bordo-Mavililer karşısında da devam etmek istiyor. Belçika’daki Saint-Gilloise mücadelesinde gol atan Tadic ise Trabzonspor’a ilk yarıda 3-2 kaybedilen maçta penaltıdan iki kez ağları sallamıştı.

MAÇIN VAR HAKEMİ BELLİ OLDU

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının VAR hakemi Onur Özütoprak oldu. AVAR olarak ise Serkan Tokat, Deniz Caner Özaral ve Emre Malok görev alacak.

TRABZON'DA GÖZLER MÜTHİŞ İKİLİDE! 

 

Geçen haftaki 5-1’lik Karagümrük galibiyetinde Trezeguet ile Pepe’nin uyumlu performansı ve ön taraftaki bitiriciliği fark yaratmıştı. Her iki oyuncu da birbirlerine asist yaparken, Trezeguet 70. dakikada, Pepe ise 75’te ağları havalandırmıştı. Abdullah Avcı, bu ikiliyi Fenerbahçe derbisinde de yakın oynatacak. Özellikle Afrika Kupası’dan döndükten sonra çıktığı 8 maçta 5 gol atan Trezeguet çok formda. Avcı’nın sık sık rakip ceza sahasına girmesini istediği Trezeguet, Trabzonspor’un gizli forveti olacak. Son iki lig maçında ağları havalandıran Pepe ise ligin ilk yarısında Kadıköy’de oynanan ve 3-2 kazanılan derbide de gol sevinci yaşamıştı.

DEV MAÇIN MUHTEMEL 11'LERİ BELLİ OLDU

Trabzonspor: Uğurcan, Meunier, Mendy, Denswill, Eren, Berat, Umut, Visca, Bardhi ,Trezeguet, Pepe

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Djiku, Oosterwolde, Ferdi,  İsmail, Fred,  İrfan Can, Szymanski, Tadic, Dzeko

YORUM YAZ