MENÜ

(ÖZET) Fatih Karagümrük - Fenerbahçe maçı sonucu: 1-2 | Fenerbahçe geriden gelerek 3 puanı kaptı

Süper Lig'de mutlak şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe, 32. hafta mücadelesinde Fatih Karagümrük'e konuk oldu. 1-0 geriye düşen sarı-lacivertliler, müsabakayı 2-1'lik skorla kazandı ve kritik 3 puanı hanesine yazdırdı.

(ÖZET) Fatih Karagümrük - Fenerbahçe maçı sonucu: 1-2 | Fenerbahçe geriden gelerek 3 puanı kaptı

 

Kazanan Fenerbahçe

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadelede Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 49'da Edin Dzeko ve 57'de penaltıdan Batshuayi kaydetti. Karagümrük'ün tek golü ise 45+1'de Can Keleş'ten geldi.

Fatih Karagümrük'te Ryan Mendes 76. dakikada, Valentin Eysseric ise 90+7'de kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe, ligdeki puanı 85 yaptı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Karagümrük ise 30 puanda kaldı.

Karagümrük 9 kişi kaldı

Karagümrük'te Ceccherini, aldatmaya yönelik hareketten ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Penaltı iptal edildi

Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci'nin yerde kalması sonrası penaltı kazandı. Portekizli VAR hakemi Andre Narciso, Tugay Kaan Numanoğlu'nu incelemeye çağırdı. İnceleme sonrası Fenerbahçe'nin kazandığı penaltı iptal oldu.

Haberin Devamı
Karagümrük 10 kişi kaldı

Fatih Karagümrük'te Ryan Mendes, Fred'e yönelik müdahalesinin ardından kırmızı kart gördü.

Son anda Sırıgu

Fenerbahçe bir kez daha gole yaklaştı. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Batshuayi dar açıdan sert vurdu, kaleci topu çıkardı.

Fenerbahçe öne geçti

İrfan Can'ın pasında sağ kanattan hareketlenen Osayi ceza sahasına girdi ve yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi pozisyonu izlemek için VAR'a gitti. Hakem pozisyonu VAR'da izledikten sonra penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Batshuayi kendi soluna doğru sert bir vuruş yaptı ve topu ağlarla buluşturdu.

Haberin Devamı
Edin Dzeko skoru eşitledi

Edin Dzeko attı, Fenerbahçe skoru dengeledi. Fred'in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Dzeko sol ayağıyla vuruşunu yaptı, savunmaya çarpan top ağlarla buluştu.

İkinci yarı başladı

Müsabakanın ikinci yarısı başladı. 

Fenerbahçe'de ikinci yarıda Michy Batshuayi, Rade Krunic yerine oyuna dahil oldu.

İlk yarı sona erdi

Müsabakanın ilk yarısı ev sahibi ekip Fatih Karagümrük'ün 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Haberin Devamı
Gol perdesi açıldı

Can Keleş attı, Karagümrük ilk yarının son anlarında öne geçti. Ceza sahası içinde bulunan Can Keleş, Mendes'in pasında gelişine vurdu, kaleci Livakovic'ten seken top yakın köşeden ağlarla buluştu.

Son anda Livakovic

Karagümrük'te topla kateden Can Keleş ceza sahası dışı sağ çaprazından sert vurdu, soluna uzanan kaleci Livakovic topu kornere çeldi.

Livakovic'ten muhteşem kurtarış

Gelişen Karagümrük atağında ceza sahasına giren Gücen Yalçın, topu sola çekerek kaleci Livakovic'i çalımlamak istedi ancak Livakovic topa sağ ayağıyla dokunarak gölü önledi.

Haberin Devamı
Krunic net fırsatı değerlendiremedi

Fenerbahçe'nin hızlı hücumunda sol çaprazdan ceza sahasına girip kaleci ile karşı karşıya kalan Krunic sağ ayağıyla vuruşunu yaptı, kaleci Sirigu topu çıkardı.

Dzeko'dan önce savunma

Fenerbahçe'nin atağında ceza sahası içi sol çaprazında buluşan Fred yerden ortaladı, savunma topu Dzeko'dan önce kornere çeldi.

Livakovic hata yapmadı

Karagümrük atağında Eysseric uzak mesafeden kaleyi yokladı, yerden giden top kaleci Livakovic'te kaldı.

Haberin Devamı
Karagümrük gole yaklaştı

Savunmadan seken topu ceza sahası içi sol çaprazında önünde bulan Rohden sağ ayağıyla gelişine vurdu, top üstten auta gitti.

Eysseric sarı kart gördü

Karagümrük'te Eysseric, İsmail Yüksek'e yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

Fenerbahçe etkili geldi

Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Fred topu sola çekip kaleci Sirigu'yu çalımladıktan sonra son çizgiden ortayı yaptı, kale sahasında savunma topu uzaklaştırdı. Pozisyonun ardından ofsayt bayrağı kaldırıldı

Maç başladı

Karşılaşmanın ilk düdüğü geldi ve müsabaka başladı.

MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

'Rakibimizle amansız bir yarış içindeyiz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, maç öncesi açıklamalarda bulundu

Ligdeki liderlik yarışına değinen Kartal, "Ligin bitimine 7 hafta kaldı. Rakibimizle amansız bir yarış içindeyiz. Olympiakos maçı sonrası çok fazla dinlenme şansımız olmasa da hazırlanmaya çalıştık. İki takım için de zorlukları olan bir maç. Takım olarak her maça maç maç düşünerek konsantre olduk. Çok zamanımız olmasa da oyuncularımı fiziksel ve zihinsel olarak iyi hazırladığımı düşünüyorum." dedi.

Szymanski olmadan oluşturulan orta saha kurgusu hakkında konuşan Kartal, "Rakip takımın orta sahasının neler yapabildiğini biliyoruz. Biz de orta sahamızı o yönde belirledik. Ümit ediyorum ki oyuncularım bugün ellerinden gelenin en iyisini yapacak ve yolumuza 3 puanla devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

KARAGÜMRÜK'ÜN İLK 11'İ DE BELLİ OLDU

Fatih Karagümrük: Sirigu, Biraschi, Ceccherini, Koray, Levent, Bertolacci, Rohden, Eysseric, Can Keleş, Ryan Mendes, Güven Yalçın

İŞTE FENERBAHÇE'NİN İLK 11'İ

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Serdar, Çağlar, Ferdi, İsmail, Fred, Krunic, İrfan Can, Tadic, Dzeko

Fenerbahçe sarı formayla sahada olacak
DUSAN TADİC DUBLE PEŞİNDE

UEFA Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında Olympiakos’a Yunanistan’da 3-2 yenilen Fenerbahçe’nin ilk golünü penaltıdan ağlara yollayan Dusan Tadic, Karagümrük karşısında da skora katkı sağlamak istiyor. Ligde 9 golü ve 11 asisti bulanan Tadic, Alex de Souza’dan (2010/11’de 28 gol ve 14 asist) bu yana iki alanda da çift haneli sayılara ulaşan ilk Fenerbahçe oyuncusu olmanın hayalini kuruyor.

20 MAÇLIK YENİLMEZLİK SERİSİ

 

Fenerbahçe ligde oynadığı son 20 maçı kaybetmedi. Sarı-lacivertliler; Fatih Karagümrük, Sivasspor, Beşiktaş, Kayserispor, İstanbulspor, Konyaspor, Gaziantep FK, Başakşehir, Ankaragücü, Antalyaspor, Rizespor, Kasımpaşa, Hatayspor, Pendikspor, Trabzonspor ve Adana Demirspor'u mağlup etti. Ligin ilk yarısında oynanan Adana Demirspor, Galatasaray ve ligin ikinci yarısındaki Samsunspor ve Alanyaspor maçlarından da sahadan berabere ayrıldı.

 

7 FUTBOLCU KART SINIRINDA

Fenerbahçe'de, Fatih Karagümrük karşılaşması öncesi 7 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Michy Batshuayi, Dusan Tadic, Cengiz Ünder, Rodrigo Becao, Mert Müldür, Edin Dzeko ve Ferdi Kadıoğlu sarı kart ceza sınırında bulunan isimler. Bu futbolcular müsabakada sarı kart görmeleri halinde bir sonraki hafta oynanacak Sivasspor karşısında yer alamayacak.

FENERBAHÇE'DE EKSİKLER VAR

Adana Demirspor müsabakasında sarı kart görerek bu sezonki 4. sarı kartına ulaşan Polonyalı futbolcu Sebastian Szymanski, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 1 maç men cezası alan İrfan Can Eğribayat’ın yanı sıra Olympiakos maçında sakatlık yaşayan ve menisküs yırtığı tespit edilen Jayden Oosterwolde kadroda olmayacak. Aynı müsabakada sakatlanarak maçtan çıkan Rodrigo Becao, sakatlıklarını atlatarak takımla çalışmalara başlayan Alexander Djiku ve Joshua King’in durumu maç saatinde netlik kazanacak. Mert Hakan Yandaş ise bireysel çalışmalarını sürdürüyor.

YABANCI VAR HAKEMİ AÇIKLANDI

Trendyol Süper Lig'de bu akşam oynanacak olan Fatih Karagümrük - Fenerbahçe maçının Video Yardımcı Hakemi (VAR) Portekizli Andre Narciso oldu.

16. RANDEVU

Fatih Karagümrük ile Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 15 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-lacivertliler 10 defa sahadan galip ayrılırken, kırmızı-siyahlılar ise 1 kez kazandı. 4 karşılaşma ise berabere sona erdi. Öte yandan Fenerbahçe, rakibine 65 yıldır mağlup olmuyor. Rekabette Fenerbahçe 26 gol atarken, Karagümrük 15 kez gol sevinci yaşadı. İki takım arasında sezonun ilk yarısındaki mücadeleyi sarı-lacivertliler 2-1'lik skorla kazandı. Geçtiğimiz sezon Kadıköy'de oynanan ve 5-4 ev sahibi lehine tamamlanan mücadele rekabetteki en gollü maç olarak kayıtlara geçti.

Karagümrük - Fenerbahçe maçının muhtemel 11'leri

Fatih Karagümrük: Sirigu, Briaschi, Salih, Ceccherini, Levent, Rohden, Kourbelis, Emre, Eysseric, Güven, Lasagna

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Çağlar, Bonucci, Ferdi, İsmail, Krunic (Zajc), Fred, İrfan Can, Tadic, Dzeko

Karagümrük - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Süper Lig’de zirve yarışında Galatasaray’ı takibi sürdüren Fenerbahçe, Karagümrük ile karşı karşıya geliyor.

İsmail Kartal ve öğrencileri ligde oynadığı son 5 karşılaşmanın tamamını kazanırken milli ara dönüşünde Adana Demirspor’u 4-2 geçmişti. Sarı-lacivertlilerde gözler Karagümrük maçına çevrildi.

Karagümrük - Fenerbahçe karşılaşması 14 Nisan Pazar günü saat 19:00’da başlayacak. Mücadele beIN Sports 1 ekranlarından canlı yayınlanacak. Karşılaşmayı hakem Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek.

YORUM YAZ