CANLI | Fenerbahçe'de kritik gün! Olağanüstü Mali Genel Kurul’da oylamanın sonucu büyük merak konusu
Fenerbahçe'de yönetime, kulübün gayrimenkullerinin kullanımıyla ilgili yetkilerin verileceği maddeler, bugünkü Olağanüstü Mali Genel Kurul’da oylanacak. Ali Koç döneminde buna karşı çıkan Aziz Yıldırım’dan dün yeni bir açıklama geldi. Toplantı öncesi Fenerbahçe'nin borcu açıklandı. Yaşanan gelişmeleri anbean aktarıyoruz.

Fenerbahçe Olağanüstü Mali Genel Kurulu'nda yaşanan son dakika gelişmeleri...
Fenerbahçe'nin borcu, Eylül 2025 itibarıyla 28.7 milyar TL olarak açıklandı.
Fenerbahçe'de Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı başladı. Gelişmeleri anbean aktarıyoruz.

20-21 Eylül'deki Olağanüstü Genel Kurul'un ilk gününde, Ali Koç ve yönetimin, hazırladığı gayrimenkul projeleri ve kullanım hakkı yetkisiyle ilgili maddeler oylamaya sunulmuştu. Koç ve ekibi, kulübün mali istikrarı açısından bunun çok önemli olduğunu dile getirirken; Aziz Yıldırım'dan karşı bir çağrı gelmişti. O dönemki oylamada maddeler kabul edilmedi.

Sadettin Saran başkan seçildikten sonra benzer bir girişimde bulundu ve yenilenen maddelerin bir kez daha oylanması için Olağanüstü Mali Genel Kurul kararı aldı.

Kurul bugün Ülker Spor Salonu'nda düzenlenecek ve saat 10.30'da başlayacak. Saran, üyelere yaptığı çağrıda bu maddelerin kabul edilmesinin, özellikle Bankalar Birliği'nden çıkış ve ekonomik rahatlama adına önemli olduğunu söyledi.

Aziz Yıldırım dün yazılı bir açıklama yaptı: "Sayın Sadettin Saran kulübün mali kayıtlarını ne zaman istersem inceleyebileceğimi ifade etmiştir. Ben müfettiş değilim, Fenerbahçe'nin bir neferiyim. Başkan ve başkanvekilimiz, Yüksek Divan Kurulu'nda istenen yetkinin proje bazında ve sınırları kesinin şekilde belirlenmiş olarak genel kurula sınacaklarını ifade etmişlerdir. Ayrıca kulübün mali durumunu gösterir güncel denetim raporunu genel kurula sunma ve dönemlerinde hisse satışı yapmama taahhüdünde bulunmuşlardır. Artık takip edilmesi lazım gelen husus, sözlerin yerine getirilip getirilmediğini izlemek olacaktır. Bu yetkilerin 21 Eylül'de verilmemesinin nedenleri ortadadır."





