MENÜ

İşte Fenerbahçe'nin Trabzonspor planı! İsmail Kartal stratejisini belirledi...

Fenerbahçe'de Becao’nun yokluğunda Trabzonspor'un forveti Paul Onuachu’yu hava toplarında durdurmak kolay olmayacak. İsmail Kartal, öğrencilerine verdiği direktiflerle Nijeryalı forveti nasıl durduracaklarını anlattı. Tecrübeli teknik direktör, hücumda ise rakip bekler üzerine yoğunlaşarak stratejisini bu yönde belirledi. Sarı-Lacivertliler ayrıca, ağır bir oyuncu olan Baniya’nın bu durumunu avantaja çevirmek için yıldız oyuncusunun çabukluğundan faydalanmak istiyor. İşte dev derbiye yönelik, İsmail Kartal'ın planları...

İşte Fenerbahçe'nin Trabzonspor planı! İsmail Kartal stratejisini belirledi...

Fenerbahçe, Süper Lig'in 11. haftasında Trabzonspor'u sahasında konuk edecek. Sarı-Lacivertli ekibin tecrübeli hocası İsmail Kartal, Fırtına'yı nasıl durdurmaları gerektiği konusunda planını belirledi. Oyuncularına yapmaları gerekeni harfiyen anlatan Kartal, Bordo-Mavili ekibin zayıf yönleri üzerinde ince eleyip sık dokuyor. Tüm detaylara göz atalım...

Haberin Devamı

İRFAN CAN'A SÜRPRİZ TALİP!

İsmail Kartal'ın en zor sınavı! 

İsmail Kartal takımını sadece taktiksel olarak dev maça hazırlamıyor. Tecrübeli çalıştırıcı, sık sık toplantılar yaparak Trabzonspor sınavının önemini öğrencilerine anlatıyor. Dünkü antrenmanda takımına konuşma yapan Kartal’ın, “Biliyorum, sezon başından bu yana büyük fedakarlıklarda bulundunuz. Sakatlandınız, yoruldunuz. Ancak hem Konferans Ligi’nde hem de Süper Lig’de geride kalan 19 maçta yenilmez bir armada olduğunu gösterdiniz” dediği öğrenildi. Başarılı hocanın, “Ancak Trabzonspor maçı hepsinden daha zor olacak. 

İşte Fenerbahçenin Trabzonspor planı İsmail Kartal stratejisini belirledi...

Fenerbahçe’yi yakından tanıyan yeni teknik adamları Abdullah Avcı ile birlikte çıkış arıyorlar. Bize karşı tüm güçlerini sahaya yansıtacaklar. Ancak ben sizlerin bu durumdaki direncinizi biliyorum. İçindeki kazanma alışkanlığı ile bu zorlu maçtan da 3 puanla ayrılalım, seriyi bozmayalım” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Sarı-Lacivertliler tempoyu yükseltti

Fenerbahçe, yarınki Trabzonspor maçı öncesi antrenmanlarda tempoyu iyice yükseltti. İsmail Kartal yönetiminde dün yapılan idman koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. Ana bölümde ise 3 gruba ayrılan futbolcular çabukluk çalışması yaptı. Antrenman, taktiksel ve bireysel çalışmalarla sona erdi. Sakatlıkları bulunan Serdar Aziz, Djiku, Becao, Fred ve Mert Hakan antrenmanda yer almadı. Hazırlıklar bugün yapılacak idmanla tamamlanacak.

İşte Fenerbahçenin Trabzonspor planı İsmail Kartal stratejisini belirledi...

Kartal'ın stratejisi... 

Fenerbahçe’deki eksikler, Trabzonspor maçı öncesi özellikle oyununun savunma yönü için yapılan planlarda İsmail Kartal’ı değişikliğe gitmeye zorluyor. Tecrübeli teknik adam, Bordo-Mavililer’in 2.01 m.’lik forveti Paul Onuachu’nun hava toplarındaki üstünlüğüne Rodrigo Becao ile cevap vermek istiyordu. Ancak Sambacı’nın sakatlığı işleri değiştirdi. 1.92 m.’lik Oostewolde’nin Onuachu’ya yakın olması bekleniyor. İsmail Kartal’ın asıl isteği ise Nijeryalı forvetin havadaki mücadeleleri kazansa bile arkadaşlarına indireceği toplarda ilk hamleyi öğrencilerinin yapması. Bunun için özellikle İsmail Yüksek’e özel bir görev verileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

İşte Fenerbahçenin Trabzonspor planı İsmail Kartal stratejisini belirledi...

Zajc daha skorer

Sarı-Lacivertliler’in hücum hattında bir eksiği yok. Ancak orta sahadan ofansa ciddi bir katkı veren Fred’in yokluğu yine de olumsuz bir etki yaratabilir. Öte yandan Miha Zajc, 11’de başladığı Ludogorets maçında attığı 2 golle yıldızlaşmıştı. Sloven oyuncu, Sambacı’ya oranla daha skorer. İsmail Kartal, her zamanki gibi takımından önde baskı bekliyor. Trabzonspor’un uzun paslarla geriden çıkması halinde ise kapılan topların, hızlı bir şekilde rakip beklerin arkasına ulaştırılması planlanıyor.

İşte Fenerbahçenin Trabzonspor planı İsmail Kartal stratejisini belirledi...

Son düdüğe kadar coşkulu

Trabzonspor’un stoperi Baniya, fiziken güçlü bir oyuncu olsa da hızlı değil. Fenerbahçe, 24 yaşındaki savunmacının ağır olmasını fırsata çevirmek istiyor. Bunun da hatların arasına hızlıca sızma konusunda son derece başarılı olan Szymanski ile yapılması planlanıyor. Bunların dışında, Tadic ve İrfan’ın yaratıcılığı, Dzeko’nun ise golcülüğü yine en önemli hücum silahı olacak. İsmail Kartal ayrıca takımından, skor ne olursa olsun her zamanki gibi son düdüğe kadar aynı coşku ve istekle oynamalarını da talep etti.

Haberin Devamı

İşte Fenerbahçenin Trabzonspor planı İsmail Kartal stratejisini belirledi...

YORUM YAZ