MENÜ

İşte Fenerbahçe'nin Galatasaray planı! İsmail Kartal stratejisini belirledi

Fenerbahçe’de İsmail Kartal, bu kez Fred’li kadroyla Galatasaray’ın karşısına çıkacak. Kartal, Süper Kupa’daki stratejisini belirledi ve dev maç öncesinde nasıl bir kurguyla sahaya çıkacağını şekillendirdi. İşte İsmail Kartal'ın dev derbideki planı...

İşte Fenerbahçe'nin Galatasaray planı! İsmail Kartal stratejisini belirledi

Sarı-Lacivertli ekibin hocası İsmail Kartal, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynayacakları dev Galatasaray derbisi öncesinde nasıl bir planla sahada olacağına karar verdi. Orta saha ve savunma hattında bazı değişiklikler yapacak olan Kartal, Galatasaray derbisinde kupa zaferini hedefliyor. Detaylara göz atalım... 

Haberin Devamı

Hedef 2023’te çifte kupa

Yeni adıyla 2006’dan beri Süper Kupa’da 5 kez mücadele eden Fenerbahçe, 2007, 2009 ve 2014 yıllarında bu kulvarda şampiyonluğa ulaştı. Kanarya’nın, kupayı Galatasaray’ı yenerek son kez kazandığı sezonda takımın başında İsmail Kartal vardı. Bu yıl Türkiye Kupası’nı da kazanan Kanarya, eğer bu akşam da mutlu sona ulaşırsa, 2023’ü çifte kupayla kapatacak.

İşte Fenerbahçenin Galatasaray planı İsmail Kartal stratejisini belirledi

Sambacı varsa hep kazanıyor

Ligdeki Kayserispor deplasmanında kırmızı kart görerek Galatasaray derbisinde cezası nedeniyle oynayamayan Fred, Süper Kupa’da ezeli rakiplerine karşı sahada yer alacak. Kariyerindeki ilk Galatasaray derbisine çıkacak Sambacı’nın olmadığı maçlarda Kanarya, istediğini her zaman alamıyor.

DERBİ ÖNCESİ İKİ EKSİK

Sarı-Lacivertliler, Brezilyalı futbolcunun oynadığı 18 maçın tamamını kazandı ama onun olmadığı ligdeki son derbi dahil; 11 mücadelede 3 mağlubiyet ile 2 beraberlik yaşadı.

Haberin Devamı

İşte Fenerbahçenin Galatasaray planı İsmail Kartal stratejisini belirledi

İşte İsmail Kartal'ın derbi planı!

Süper Lig’deki derbide Galatasaray’la golsüz berabere kalan Fenerbahçe, rakibiyle kozlarını bu kez yılın son maçında Süper Kupa Finali’nde paylaşacak. Suudi Arabistan’daki mücadele öncesi teknik direktör İsmail Kartal’ın, Kadıköy’deki maçın aksine hem ilk 11’inde hem de taktik anlayışında değişiklikler yapması bekleniyor. Kanarya’da stoperde Djiku’nun yanında Oosterwolde'nin yer alacağı düşünülüyor.

Orta alanda ligdeki Kayserispor maçında kırmızı kart gören ve bu finalde oynayabilecek Fred, formasına kavuşacak. Brezilyalı yıldızın yanında Crespo’nun yerine İsmail Yüksek’in olacağı tahmin ediliyor. Ligdeki dev kapışmada Fred’in yokluğunda orta alanda görev yapan İrfan Can Kahveci, sağ kanada dönecek. Hücum hattında en ileri uçta Dzeko, arkasında Szymanski ve solda da Dusan Tadic’in forma giyeceği öğrenildi.

İşte Fenerbahçenin Galatasaray planı İsmail Kartal stratejisini belirledi

‘Büyük güç verecek’

Kanarya’nın hocası Kartal, hem maç hem de bu akşamki maçla ilgili olarak, “Sezon başında çok kaliteli bir kadro oluşturduk. Arada yaşadığımız şanssızlıklar bizi durduramadı. İlk yarıda hem Süper Lig hem de Konferans Ligi’nde beklentilere karşılık verdik. Ancak henüz bu kadro ile bir kupa kazanamadık. Şimdi önümüze büyük bir fırsat var. Geçen hafta Süper Lig’de mücadele edip, sahadan beraberlikte ayrıldığımız Galatasaray karşısında bu kez daha ofansif bir oyunla sonuca gitmeye çalışacağız. Hem yeni yıl hem de sezonun geri kalanı için kupayı kazanmak, bize büyük bir güç verecek” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İşte Fenerbahçenin Galatasaray planı İsmail Kartal stratejisini belirledi

YORUM YAZ