MENÜ

'Hiçbir tarikat burada yapamaz'

Fenerbahçe'nin, Türkiye'nin en yaygın, en güçlü sivil toplum örgütü olduğunu; laik düzende, laik anlayışla yalnızca spor yaptıklarını ifade eden Divan Başkanı Yüksel Günay, “Hiçbir tarikat burada yapamaz” dedi.

'Hiçbir tarikat burada yapamaz'

Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay’dan çarpıcı sözler. Faruk Ilgaz Tesisleri’ndeki toplantıda bir konuşma yapan Günay, şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında yaşanan sıkıntılı süreçte ortaya atılan bazı iddialar ve yapılan yorumlara yanıt verdi. Bu davanın siyasi bir ortama çekilmesine izin vermeyeceklerini anlatan Günay, “Fenerbahçe Spor Kulübü Türkiye’nin en yaygın, en güçlü sivil toplum ve Bakanlar Kurulu kararı ile kamu yararına çalışan bir spor kulübüdür. Hiçbir tarikat, İslam örgütü zemininde bir yapılanma bu kulübün içinde yapamaz” dedi. Yüksel Günay’ın bu ifadeleri salonda büyük alkış aldı. Günlerdir Fenerbahçe’ye çok şey yakıştırılmaya çalışıldığını kaydeden Yüksel Günay, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na bağlı, Atatürk devrimlerine sadık, koruyan ve o düzende kalmaya kararlı 23 milyon kişilik bir topluluk olduklarını söyledi. Günay, “Planlanan iddialar ve tehditlere maruz kalacak kadar sahipsiz değiliz. Kulüp olarak laik düzende, laik anlayışla, yalnız spor yapıyoruz. Bize, kulübümüze sponsor olan ulusal kuruluşlara ve sahiplerine yapılan yakıştırmalara da karşı olduğumuzu bildirmek benim Yüksek Divan Kurulu Başkanı olarak sizler adına görevimdir” diye konuştu. Futbol takımının emeğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Günay, “Sahada 18 gencimizin alın teri, yaptığı mücadeleyi göz ardı da edemeyiz. Orada bir emek sarf edildi ve orada başarı kazanıldı. Bunun bu şekilde gölgelenmesi insanların vicdanını sızlatması gerekir” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün anayasa kapsamında her kuruluşa ve her kuruma saygıyla bağlı olduğunu anlatan Günay, konuşmasına şöyle devam etti: “Ne Türkiye Cumhuriyeti yargısıyla, ne de cumhuriyetin polisiyle bir sorunumuz yoktur. Fenerbahçe Spor Kulübü bugüne dek 2 Cumhurbaşkanı, 2 başbakan, 117 general ve amiral, 48 bakan, 1168 milletvekili ve senatör, 27 vali, 1500’ün üzerinde yargı mensubu, 71 adet birinci sınıf emniyet müdürü, 21 adet büyükelçi çıkarmış bir kulüptür. Böyle bir kulübe böyle bir anlayışla suç isnat ediliyor. Bu yapıya sahip ve yalnız spor yapan bir sivil toplum örgütünü paketleyemezsiniz, incitemezsiniz, rencide edemezsiniz, gururumuzla oynayamazsınız. Tek isteğimiz, insan haklarına yakışan şekilde adil yargılanmak ve Anayasa’nın temel hükmü olan, insan haklarından faydalanmak. Bunları elimizden almak mümkün değil. Adalete saygımız, güvenimiz tam, ama geç gelen adalet de adalet olmaz.”

YORUM YAZ