Fenerbahçe'ye kimler geldi, kimler geçti! Cocu da onlar gibi mi olacak?

Fenerbahçe uzun senelerdir Christoph Daum ve Aykut Kocaman dışında çoğu teknik adamla kısa süre çalıştı. Genelde sezon sonu şampiyon olunamadığında fatura hep teknik adamlara çıktı.

Zico Avrupa'da yarı finalin kapısından döndü ama şampiyon olamadığı için gönderildi. Daum Denizli ve Trabzonspor maçlarının ardından arkasına bile bakamadan ülkeyi terk etti.

İşte son 20 senede Fenerbahçe'de çalışmış ünlü teknik adamlar ve yaşadıkları...

Joachim Löw / 3. oldu kovuldu!
Fenerbahçe, 1998/1999 sezonu başında dnemin genç teknik adamı Joachim Löw'le anlaştı. Takım kadrosunda Rüştü, İlker, Moldovan, Uche, Högh gibi birçok kaliteli isim vardı.
Kanarya dönem dönem iyi futbol oynasa da ligi Galatasaray ve Beşiktaş'ın arkasında 3. bitirdi. Aziz Yıldırım, takımı şampiyon yapamayan Löw'ü sezon sonu gönderdi.

Zdenek Zeman / Pendik'e elendi, Sergen Yalçın gitti, Fener eridi!
1999/2000 sezonuna Aziz Yıldırım takımın başına kulübün efsane oyuncularından Rıdvan Dilmen'i getirerek başladı. Dilmen'li Fenerbahçe, UEFA Kupası'nda MTK'ya elenip, ligde de iyi sonuçlar alınamayınca Aziz Yıldırım teknik direktör değişikliğine gitti.

Dilmen'den sonra takımın başına İtalya'da büyük şöhrete sahip Çek teknik adam Zdenek Zeman getirildi. Zeman, gelir gelmez "1-0 kazanacağıma 5-4 kaybetmeyi tercih ederim" sözüyle taraftarın gönlünde taht kurdu ancak işler istediği gibi gitmedi.

Pendik mağlubiyeti, takımın yıldızlarından Sergen Yalçın'la arasının açılması ve Sergen'in gönderilmesi derken, devre arası kampının ardından Zeman'ın da görevine son verilip, takımın başına eski futbolculardan Turan Sofuoğlu getirildi.

Cristoph Daum dönemleri / Denizli ve Trabzon maçları sonu oldu
2003/2004 sezonunda yepyeni bir yapılanmaya giden Fenerbahçe, Ümit Milli Takım'ın Tuncay, Kemal Aslan, Selçuk Şahin gibi önemli oyuncularını kadroya katttı, Van Hooijdonk gibi bir efsane Fenerbahçe'yle imzaladı.

İlk sezonunda şampiyon olan Daum, ikinci sezonda da Alex ve Anelka transferleriyle gücüne güç kattı ve yine şampiyon oldu.

3. sezonda yeniden şampiyonluk isteyen Kanarya, son maçta Denizli'de galibiyet alamadı ev sezon sonu Daum'un görevine son verildi. 3 sene sonra tekrar takımın başına gelen Alman teknik adam yine son maçta bu kez Trabzonspor karşısında beraberlik alarak şampiyoınluğu kaybedince görevine yine son verildi.

2006/2008 Arthur Zico / Avrupa'da başarı kesmedi!
Daum'un ardından Fenerbahçe'de takımın başına Brezilyalı efsane futbolcu Arthur Zico getirildi. Zico büyük futbolcuydu ancak teknik direktörlüğü, "kaliteli" Türk basınında soru işaretleri yaratıyordu. Basın Zico'ya "Satjyer Zico" demeye başladı.

Yeni transferler Kezman, Deivid, Lugano, Edu çok eleştirildi ancak Fenerbahçe 100. yılında sezonu şampiyon tamamlamayı başardı.

Bir sezon sonra da Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıktı. Ancak yoğun maç temposu Kanarya'nın çok da geniş olmayan kadrosunu yormuş ve şampiyon Galatasaray olmuştu.

Aziz Yıldırım, Haziran ayında FB TV'de "Bu takım yürüye yürüye şampiyon olmalıydı" diyerek taraftarın çok sevdiği Zico'yu da göndermişti. Yıllar sonra da Zico'nun prensi Alex de olaylı şekilde takımdan ayrılacaktı.

Aragones geldi dertler bitmedi
2008/2009 sezonu başında takımın başına İspanya'yı Avrupa şampiyonu yapan Luis Aragones getirildi. Fenerbahçe ayrıca forvet hattına da La Liga'da gol kralı olan Daniel Güiza'yı transfer etti.

Ancak Aragones de kötü oyuna çare bulamadı. hatta Fenerbahçe her geçen gün kötüye gitti. Sezon sonu Aragones'le de yollar ayrılırken, İspanyol teknik adam kalan sürede lig ve Avrupa şampiyonu olacağını iddia ederek buradan gelecek primlerini de talep etti. Fenerbahçe Aragones'e 5 milyon euro tazminat verdi.

Pereira yıldızları kullanamadı, şampiyonluk kaçtı!
Aragones'ten sonra Daum, Aykut Kocaman ve Ersun Yanal dönemleri yaşanırken, 2014/2015 sezonunda 4. yıldızın Galatasaray'a kaybedilmesi, Fenerbahçe'nin yeni bir transfer furyası başlatmasına sebep oldu. Kanarya'da Van Persie, Nani, Ozan tufan, Kjaer, Şener, Fernandao gibi isimler kadroya katıldı.

Ama takımın başına geçen Vitor Pereita bu kadroyu iyi kullanamadı ve Şenol Güneş'le iyi bir ivme yakalayan Beşiktaş şampiyon oldu.

Fenerbahçe hala Pereira'ya tazminat ödüyor.

Advocaat takımı beğenmedi!
2016/2017 sezonu başında Pereia'nın görevine Şampiyonlar Ligi ön elemesindeki Monaco maçlarının ardından son verildi. Yerine ise teknik direktörlük yapmayı düşünmediğini belirten Dirk Advocaat getirildi.

Adeta yalvar yakar takımın başına getirilen Advocaat, dürüst ve samimi açıklamalarıyla hep dikkat çekti.

Hollandalı teknik adam "Bu oyuncularla başarı zor, çok kaliteli bir kadro yok" açıklamasını yapmıştı. O sezon sonu da Advocaat takımdan ayrıldı.

Bu sezon takımın başına getirilen Cocu ise henüz 8 hafta geçmesine rağmen çok eleştiriliyor. Cocu'nun gönderilen teknik adamlar listesine alınıp alınmayacağı ise kısa süre içinde belli olabilir.