Fenerbahçe'de "Kuzey" birliği: Winter is coming!
29 Mart 2016, Salı 02:46Güncelleme Tarihi:

Alves, Kadlec ve Abdoulaye ile yollar ayrılacak; Fenerbahçe yeni sezonda yeni stoperlerle sahaya çıkacak. Yapılacak transfer için yönetime ilk tavsiye Kjaer’den geldi.

Fenerbahçe, sezon başında kadroda büyük bir revizyona gitmiş, 10 oyuncuyla yollar ayrılmış ve 12 transfer gerçekleştirmişti. Sarı-Lacivertliler, lig bitiminde savunma ağırlıklı ufak çaplı bir değişim yapacak.

Sözleşmesi sona eren Bruno Alves ve Michal Kadlec’in yanı sıra kiralık olarak takıma katılan Abdoulaye Ba ile yollar ayrılacak. Yerlerine yeni isimler takıma katılacak. Bu konuda Simon Kjaer’in, yönetime bir tavsiyede bulunduğu öğrenildi.

Bu sezon müthiş bir performanssergileyen Danimarkalı, milli takımdan iki arkadaşını tavsiye etti. Bunlardan ilki, Werder Bremen forması giyen 23 yaşındaki Jannik Vestergaard.

1.99 m. boyundaki Vestergaard, 6 kez milli oldu. Başarılı savunmacı bu sezon 30 resmi maçta forma giyerken, 3 kez gol sevinci yaşadı.

Adı: Jannik Vestergaard Doğum tarihi: 3 Ağustos 1992 Doğum yeri: Kopenhag/Danimarka Pozisyon: Stoper Boy: 1.99 m. Oynadığı takımlar: Brondby, Hoffenheim, Werder Bremen

Kjaer ikna edecek
Simon Kjaer’in önerdiği diğer oyuncu ise 19 yaşındaki Andreas Christensen. Bonservisi Chelsea’de bulunan genç futbolcu, bu sezon Mönchengladbach’ta forma giyiyor.

Alman ekibi Christensen’i 2 seneliğine kiraladı ancak sezon sonunda oyuncu isterse bu takımda devam edecek. Fenerbahçe Yönetimi eğer transfere karar verirse, Kjaer’i devreye sokarak 1.88’lik stoperi ikna edip, renklerine bağlayabilir.

Simon Kjaer: Kaos her yerde var
Simon Kjaer, ülkesinin TV2 televizyonuna açıklamalarda bulundu. Danimarkalı futbolcu, Fenerbahçe’de forma giyebilmek için hep hazır kalması gerektiğini ve sene sonunda şampiyonluk yaşamak istediğini söyledi.

Türkiye’den ayrılacağı şeklinde çıkan haberleri de yalanlayan Kjaer, “Türkiye sıcak bir ülke. Her yerde olduğu gibi burada da kaos olabiliyor. Ancak bu durum beni ve ailem tedirgin etmiyor dedi.
