MENÜ

Fenerbahçe'nin rakibi Twente güç kaybetti ama...

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turundaki rakibi Twente, 2017-18’de ligden düştükten sonra hemen geri dönmeyi başardı ve her sezon üstüne koyarak yine Hollanda’nın iddialı takımlarından oldu. Bu transfer döneminde Cerny, Zerrouki ve Misidjan gibi önemli oyuncuları kaybetseler de sezona çok iyi başlamayı başardılar.

Fenerbahçe'nin rakibi Twente güç kaybetti ama...

Kırmızı-Beyazlılar, 2017-18’de ligden düştükten sonra hemen geri dönmeyi başardı ve her sezon üstüne koyarak yine Hollanda’nın iddialı takımlarından oldu. Bu transfer döneminde Cerny, Zerrouki ve Misidjan gibi önemli oyuncuları kaybetseler de sezona çok iyi başlamayı başardılar. Fenerbahçe'nin rakibine dait tüm detaylar ve güncel gelişmeler haberimizde...

Haberin Devamı

Soumare kiralanabilir

İngiliz ekibi ise 20 milyon Euro’ya aldığı Soumare’yi ucuza bırakmamak için kiralama seçeneğine daha sıcak bakıyor. Leicester, Premier Lig’e dönmesi halinde önümüzdeki sezon 24 yaşındaki yıldızın yeniden kadroda olmasını istiyor. Orta sahadaki son aday Tanguy Ndombele’nin transfer edilme ihtimalinin ise her geçen gün azaldığı belirtildi.

Fenerbahçenin rakibi Twente güç kaybetti ama...

Yeşil ışık yaktı

Yıllardır hemen her transfer döneminde adı Fenerbahçe ile anılan Macar kanat oyuncusu için bu yaz da değişen bir şey olmadı. İtalyan gazeteci Nicola Schira’nın haberine göre Sarı-Lacivertliler, Rolan Sallai için kolları sıvadı. Yönetimin, 26 yaşındaki futbolcunun menajeri Alessandro Lucci ile görüşmelere başladığı kaydedildi. Dzeko’nun da menajerliğini yapan Lucci’nin Sallai için yeşil ışık yaktığı kaydedildi. Fenerbahçe’nin önümüzdeki günlerde Macar yıldızın kulübü Freiburg’a ilk resmi teklifini sunması bekleniyor. Macaristan Milli Takımı’nda da görev yapan 26 yaşındaki oyuncu, geçen sezon 27 resmi maçta 2 gol atıp, 7 asist yaptı.

Haberin Devamı

De Gea zor, Navas olası

Transferin hızlı takımı Fenerbahçe, takviyelerin büyük bölümünü gerçekleştirdi. Tadic, Dzeko, Fred, Szymanski ve Cengiz Ünder gibi isimlerle taraftarını fazlasıyla heyecanlandıran yönetim, gözünü kaleci ve yeni bir orta sahaya çevirdi. Şu anda bu iki bölge, transferde öncelikli konumda. Sarı-Lacivertliler, belirlenen isimler üzerinde yoğun mesai harcıyor. Kaleci konusunda artık ön planda iki aday var: David De Gea ve Keylor Navas... Bonservisi elinde olan De Gea’nın yüksek imza parası talebi, en önemli sıkıntı. Navas konusunda ise görüşmelerin daha iyi gittiği öğrenildi. 

Fenerbahçenin rakibi Twente güç kaybetti ama...

Milan ikna olabilir

Milan, tecrübeli oyuncuyu bırakmak istemese de Krunic’in Sarı-Lacivertliler için baskı yapması sonuç verdi. İtalyan basınına göre Milan, Boşnak yıldızın yerine yeni bir isim bakmaya başladı. Orta sahada bir diğer alternatif olan Boubakary Soumare için Leicester ile görüşmeler sürüyor. Fransız orta saha oyuncusu 2. ligde oynamak istemediği için ayrılmaya kararlı. Yönetim, orta saha takviyesinde İsmail Kartal’ın çok istediği Rade Krunic için elinden geleni yapıyor, sınırları zorluyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin rakibi Twente güç kaybetti ama...

Twente, Hollanda futbolunun önde gelen kulüplerinden biri. 2019- 10 sezonunda tarihi bir şampiyonluk yaşayarak büyük sürpriz yapmışlardı. Genelde ligin üst sıralarında gezinen Kırmızı-Beyazlılar, 2017-18’de ligden düşerek yine bir sürprize imza attı. Ancak hemen ertesi sezon 2. Lig’den yükselmeyi başardı. Geçen yıl normal sezonu 5. bitirip, Hollanda Ligi’ndeki Play-Off’u kazanarak Konferans Ligi bileti aldılar. Twente için bu yaz transfer dönemi biraz sıkıntılı geçti. Takımın en önemli isimlerinden orta saha oyuncusu Ramiz Zerrouki’yi şampiyon Feyenoord’a, kanat oyuncusu Vaclav Cerny’yi ise Wolfsburg’a sattılar. Bir diğer kanat oyuncusu Virgil Misidjan da bedelsiz olarak Al-Tai’ye gitti.

5 maç, 4 galibiyet

Hollanda ekibinin en dikkat çeken transferleri ise Belçika ekibi Lommel’den 4 milyon Euro’ya kadrosuna kattığı forvet Manfred Ugalde, Zwolle’den 1.2 milyon Euro’ya gelen ofansif orta saha oyuncusu Younes Taha ve Ajax’tan alınan ve birçok mevkide oynayabilen Youri Regeer oldu. Ayrıca geçen sezonu Trabzonspor’da geçiren Naci Ünüvar’ı Ajax’tan kiraladılar. Twente, önemli isimlerini kaybetse de sezona güzel başladı. Konferans Ligi’nde önce Hammarby’yi 1-0 ve 1-1’lik skorlarla elediler, ardından Riga’yı 2-0 ve 3-0 mağlup ettiler. Lige ise Almere deplasmanında 4-1 kazanarak başladılar.

Haberin Devamı

4-3-3’le oynuyorlar

Geçen sezon 10 gol atan sağ bek Joshua Brenet, ofansif orta saha oyuncusu Michel Vlap ve tecrübeli forvet Ricky van Wolfswinkel kadroda dikkat çeken oyuncuları. Teknik direktör Joseph Oosting genelde orta sahayı kalabalık tutup, 4-3-3 dizilişiyle takımını sahaya sürüyor ve hücumda kanat forvetlerle etkili olmak istiyor. Twente’nin, Fenerbahçe’nin Avrupa’da bu sezon karşılaşacağı en güçlü rakip olacağı kesin. Ancak her şeye rağmen temsilcimizin kalite anlamında çok daha üstün olduğu da bir gerçek.

Fenerbahçenin rakibi Twente güç kaybetti ama...

YORUM YAZ