MENÜ

Fenerbahçeli Enner Valencia gibisi yok! Avrupa'nın zirvesinde

Enner Valencia, golleriyle Süper Lig’de tozu dumana katıyor. Kasımpaşa karşısında fileleri tam 4 kez havalandıran ve ligde toplam 19 gole ulaşan Ekvadorlu yıldız, her 61 dakikada bir ağları sarstı. Avrupa’nın 5 büyük liginde Valencia’dan iyisi yok!

Fenerbahçeli Enner Valencia gibisi yok! Avrupa'nın zirvesinde

Jorge Jesus, ısrarla isteyerek transfer ettirdiği Samet Akaydın’ın Kasımpaşa maçındaki performansından memnun kalmadı. Portekizli teknik adam, 5-1 kazanılan mücadelenin hemen ardından sahaya girip takımını kutladı. Jesus, Samet’i de tebrik etti ancak özellikle geriden oyun kurarken yaptığı pas hataları nedeniyle öğrencisini uyarmayı da ihmal etmedi. 28 yaşındaki stoper, Kasımpaşa karşısında 72 pas denemesinin 60’ında başarılı oldu. Samet, girdiği 11 ikili mücadelenin tam 9’unu kazanırken, 6 top kaptı ve 5 atak uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

Fenerbahçeli Enner Valencia gibisi yok Avrupanın zirvesinde

Berisha için opsiyon açıklaması

Fenerbahçe, geçen sezon Salzburg’dan 5 milyon Euro’ya transfer ettiği Mergim Berisha’yı bu sezon Augsburg’a kiralamıştı. Alman oyuncu, 12 lig maçında 5 gol, 4 asistlik performansıyla beğeni topladı. Augsburg’un sportif direktörü Stefan Reuter, 24 yaşındaki golcünün 4 milyon Euro’luk satın alma opsiyonuyla ilgili olarak, “Berisha önemli bir oyuncu. Başka kulüpler dekendisini istiyor. Kulüpte, Berisha’nın bonservisinin alınmasıyla ilgili sadece ben değil, tetikte olan birçok kişi var” diye konuştu.

Fenerbahçeli Enner Valencia gibisi yok Avrupanın zirvesinde

Yıldızları geride bıraktı

Fenerbahçe’nin bu sezon şampiyonluk yarışında yoluna devam etmesinde en büyük pay sahiplerinin başında Enner Valencia geliyor. 33 yaşındaki hücum oyuncusu, kariyerinin en golcü sezonunu yaşıyor. Ekvadorlu futbolcu son olarak Kasımpaşa maçında tarihi bir performansa imza atarak tam 4 kez ağları havalandırmıştı. İlk kez bunu başaran Valencia, ligdeki gol sayısını 19’a yükseltti. Başarılı oyuncu, Süper Lig’de bu konuda rakipsiz. Her 61 dakikada bir gol atan Enner Valencia, bu alanda Avrupa’nın 5 büyük ligindeki tüm yıldızları geride bırakmış durumda.

Haberin Devamı

Fenerbahçeli Enner Valencia gibisi yok Avrupanın zirvesinde

Haaland’la yarışıyor

Premier Lig’de Manchester City’nin gol makinesi Erling Haaland, 19 maçta 25 kez ağları sarstı. Norveçli yıldız, toplam gol sayısında üstün olmasına rağmen 62 dakikada bir gol sevinci yaşayabildi. İspanya’da Barcelona’lı Lewandowski 89 dakikada bir, İtalya’da Napoli’li Osimhen 95 dakikada bir, Fransa’da PSG’li Mbappe 112 dakikada bir ve Almanya’da Werder Bremen’li Füllkrug 115 dakikada bir ağları havalandırdı.

Alex’i geçebilir

Sarı-Lacivertliler’de Alex De Souza’nın 28 gol attığı 2010-11 sezonundan sonra ligde 16 golu aşabilen bir oyuncu olmamıştı. Valencia, henüz 20. haftada 19 kez gol sevinci yaşayarak şimdiden son 11 yılın en skorer ismi olmayı başardı. Yıldız futbolcu bu hızla golleri sıralamaya devam ederse, Fenerbahçe’nin efsanesi Alex’i de geçecek gibi görünüyor.

Fenerbahçeli Enner Valencia gibisi yok Avrupanın zirvesinde

YORUM YAZ