MENÜ

Fenerbahçe'de Ali Koç tarihe geçti! Kulüp rekoru...

Galatasaray'ın 4 puan gerisinde şampiyonluk yarışına devam eden Sarı-Lacivertliler kadrosunu güçlendirmek için yoğun mesai harcıyor. Fenerbahçe'de çalışmalar tam gaz devam ederken, Başkan Ali Koç da kulüp tarihine geçti.

Fenerbahçe'de Ali Koç tarihe geçti! Kulüp rekoru...

Sarı-Lacivertliler, ara transfer döneminde ikinci imzayı Jayden Oosterwolde’ye attırdı. Yönetim, Hollandalı futbolcuyu kadroya katmak için Parma ile uzun süredir pazarlık halindeydi. İtalyan ekibiyle anlaşma sağlanmasının ardından 21 yaşındaki sol bek önceki gün İstanbul’a gelmiş, Kasımpaşa mücadelesini tribünden takip etmişti.

Haberin Devamı

4.5 yıllık imza

Oosterwolde, dün sağlık kontrolünden geçirildikten sonra transferi resmen açıklandı. Oosterwolde, kendisini 4.5 yıllığına Sarı-Lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Fenerbahçede Ali Koç tarihe geçti Kulüp rekoru...

‘Çok fazla mesaj aldım’

Yıldız futbolcu, imzanın ardından ilk duygularını paylaştı. Jayden Oosterwolde, Fenerbahçe’de olduğu için çok mutlu olduğunu belirtti. Hollandalı sol bek, “Büyük bir aileye geldim. Maçlar oynamak için sabırsızlanıyorum. Taraftarlarımızdan sosyal medya üzerinden çok fazla destek mesajı aldım. Onlarla statta buluşmayı dört gözle bekliyorum” diye konuştu.

Fenerbahçede Ali Koç tarihe geçti Kulüp rekoru...

'Çok zor oldu'

Yönetici Selahattin Baki, Oosterwolde’nin imza töreninde yaptığı açıklamada şunları söyledi: Çok ama çok zor bir transfer oldu. Oyuncu izleme departmanımızın, futbol planlama tarafının büyük katkıları var. Buradan onlara teşekkür ediyorum.'

Haberin Devamı

AVRUPA'NIN ZİRVESİNDE

'Hocamız istediği sol bek tiplemesini izah ettikten sonra dersimizi çalıştık. Biz emin olduktan sonra oyuncuyu teknik heyete sunduk, onlar da çok beğendi. Uzun ve zorlu bir süreçten sonra kadromuza kattık. Hem tecrübesi hem de yaşı bizim istediğimiz seviyede. Çok iyi bir oyuncuyu ve karakteri takımımıza kattık.

Fenerbahçede Ali Koç tarihe geçti Kulüp rekoru...

İlk idmanına dün çıktı

Fenerbahçe, perşembe günü Adana Demirspor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına dün başladı. Jayden Oosterwolde, yeni takımıyla ilk antrenmanına çıktı. Hollandalı futbolcuya teknik heyet ve arkadaşları ‘hoş geldin’ karşılaması yaptı. Jorge Jesus da öğrencisiyle kısa süreli bir görüşme gerçekleştirdi.

Portekizli teknik adam, Oosterwolde’nin idman performansını yakından takip edecek. Fiziken tamamen hazır olan 21 yaşındaki futbolcunun Adana Demir mücadelesinde ilk 11’de sahaya çıkma ihtimali son derece yüksek görünüyor.

Fenerbahçede Ali Koç tarihe geçti Kulüp rekoru...

Alioski maaşının hepsini istiyor

Oosterwolde’nin transferi sonrası Ezgjan Alioski tamamen gözden çıkartıldı. JorgeJesus, Kasımpaşa maçının kadrosuna almadığı Makedon sol bekin performansından hiç memnun değildi. Yönetim, 30 yaşındaki futbolcuyu göndermenin yollarını arıyor.

MESSİ'DEN OLAY AÇIKLAMA

Alioski’nin bonservisini elinde bulunduran Al-Ahli, oyuncunun geri dönmesine sıcak bakıyor. Ancak Makedon sol bekin, Fenerbahçe’den ayrılmak için bu sezonki maaşının tamamını istemesi nedeniyle görüşmelerde ilerleme sağlanamadığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Ali Koç tarihe geçti Kulüp rekoru...

Emre de İstanbul'da

Kayserispor'dan Barcelona'nın B takımına transfer olan Emre Demir, Türkiye'ye geri döndü. Fenerbahçe, genç futbolcunun transferi için İspanyol ekibiyle anlaşma sağladı. Son pürüzlerin giderilmesinin ardından yıldız oyuncu, sağlık kontrollerinden geçmek ve resmi imzayı atmak için İstanbul'a geldi. Sezon öncesinde 2 milyon Euro bonservis bedeliyle Barcelona'nın B takımına giden Emre Demir, istediği forma şansını bulamadı. 19 yaşındaki futbolcu sadece 2 maçta toplamda 24 dakika görev yaptı.

Fenerbahçede Ali Koç tarihe geçti Kulüp rekoru...

BU SEZON 15 FUTBOLCU TRANSFER EDİLDİ

Şampiyonluk hasretine son vermek için sezon başında kolları sıvayan Fenerbahçe, önce Jorge Jesus’u takımın başına getirdi. Ardından transferde bombalar peş peşe patlamaya başladı.

'HULK VE SUAREZ TRANSFERİ...'

Sarı-Lacivertliler’de imza şov, ara transfer döneminde de devam etti. Jayden Oosterwolde ve Samet Akaydın, kadroya katıldı. Fenerbahçe, bu sezon şu ana kadar 15 futbolcu için yaklaşık 45 milyon Euro yani 923 milyon TL bonservis bedeli ve kiralama ücreti ödedi! Bu rakam, Ali Koç’u, Sarı-Lacivertliler’de bir sezonda transfere en çok para harcayan başkan olarak tarihe geçirdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Ali Koç tarihe geçti Kulüp rekoru...

En pahalısı Oosterwolde

Fenerbahçe sadece ara transfer döneminde 15.5 milyon Euro harcadı. Kanarya’nın bu sezon bonservisine en fazla ödeme yaptığı oyuncu, 7.5 milyon Euro’yla son transferde Jayden Oosterwolde oldu.

Bu transfer döneminde Samet Akaydın için 3.7 milyon Euro verilirken, Bruma’nın zorunlu satın alması devreye girdi ve PSV’ye 4 milyon 250 bin Euro ödendi. Portekizli oyuncu bonservisi alındıktan sonra Braga’ya kiralandı.

Fenerbahçede Ali Koç tarihe geçti Kulüp rekoru...

İLK 50'DEKİ TEK TÜRK TAKIMI FENERBAHÇE

CIES’in verilerine göre Sarı-Lacivertliler, dünyada bu sezon transfere en çok para harcayan ilk 50 kulüp arasında yer aldı. Listeye girebilen başka Türk takımı olmadı.

30 milyon Euro’luk satış

Fenerbahçe, bu sezon oyuncu satışından da iyi bir gelir elde etti. Kim Min-jae, 18 milyon Euro karşılığında Napoli’ye gitti. Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City, Allahyar için 4.5 milyon Euro, Ozan Tufan için ise 3 milyon Euro ödedi. Sarı-Lacivertliler toplamda 30 milyon Euro gelir elde etti.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Ali Koç tarihe geçti Kulüp rekoru...

YORUM YAZ