MENÜ

Fenerbahçeli Edin Dzeko tarihe geçti!

Fenerbahçe'nin süperstarı Edin Dzeko, Pendikspor filelerini 3 kez havalandırarak ligde 10 gole ulaştı. Boşnak futbolcu yaptığı hat-trick'le de Süper Lig tarihine adını yazdırdı.

Fenerbahçeli Edin Dzeko tarihe geçti!

Hafta içerisinde Avrupa mesaisi yok. Bu nedenle Fenerbahçe’de gözler 4 Kasım Cumartesi günü Kadıköy’de oynanacak Trabzonspor maçına çevrildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçeli Edin Dzeko tarihe geçti

Zajc&Crespo kıran kırana

Fred’in Pendikspor maçındaki sakatlığı moralleri bozdu. Sol kasığından sorun yaşayan Sambacı’nın ne kadar süre sahalardan uzak kalacağı henüz netleşmedi. Ancak onun yokluğunda, Miha Zajc ile Miguel Crespo arasındaki rekabet tavan yapacak. Zajc, Ludogorets karşısında attığı 2 golle kendini göstermişti. Crespo ise son haftalarda formunu yükseltmeye başladı. Bu ikili arasındaki forma savaşı, İsmail Kartal’ın elini güçlendirecek. Zajc, şimdilik bir adım önde görünüyor.

Fenerbahçeli Edin Dzeko tarihe geçti

Tadic'in pasları boşa gidiyor!

Sırp futbolcu, bu sezon pozisyon yaratma anlamında Fenerbahçe’nin en önemli silahı konumunda. Ancak Tadic’in servisleri, arkadaşları tarafından şu ana kadar çok fazla değerlendirilemedi. Tecrübeli oyuncu son olarak Pendikspor mücadelesinde 4 şut pası verse de bunlar golle sonuçlanmadığı için hanesine asist yazdıramadı. Tadic, bu sezon 19 resmi maçın tamamında süre alırken, 6 kez ağları sarstı ve 4 golün hazırlayıcısı oldu.

Haberin Devamı

LİDERİN RENGİ SARI LACİVERT

Sadece Başakşehir'e karavana

Dzeko, kendisini büyük umutlarla transfer eden Fenerbahçe’nin beklentilerini şu ana kadar fazlasıyla karşıladı. Tecrübeli oyuncu, ligde ilk 9 haftada sadece Başakşehir maçında skor katkısı sağlamamış, 3 mücadelede ise peş peşe gol sevinci yaşamıştı.

Fenerbahçeli Edin Dzeko tarihe geçti

Icardi'yi yakaladı

Boşnak yıldız, Pendikspor maçı öncesinde 7 gole sahipti. Dzeko, İstanbul ekibi karşısında hattrick yaptı ve krallık yarışında Galatasaraylı Icardi’yi yakaladı. Deneyimli golcü, Pendikspor karşısındaki performansıyla ayrıca adını Süper Lig tarihine de yazdırdı.

Fenerbahçeli Edin Dzeko tarihe geçti

Lefter'i geçti!

Türk futbolunun ve Fenerbahçe’nin unutulmaz efsanesi Lefter Küçükandonyadis, 1962 yılının ekim ayında oynanan Vefaspor mücadelesinde fileleri 3 kez havalandırmıştı. Lefter, 36 yaş ve 291 gün ile hat-trick yapan en yaşlı oyuncu olmuştu. 61 yıl sonra Dzeko, 37 yaş 266 gün ile Süper Lig tarihinde bir maçta 3 gol atan en yaşlı futbolcu unvanının yeni sahibi oldu.

AVRUPA'NIN DA ZİRVESİNDE...

Fenerbahçeli Edin Dzeko tarihe geçti

En golcü başlangıç

Boşnak forvetin tarihe geçen tek performansı bu değil. Dzeko aynı zamanda Fenerbahçe formasıyla çıktığı ilk 10 Süper Lig maçında 10 kez ağları sarsarak en fazla gol atan futbolcu oldu. 37 yaşındaki oyuncu ayrıca 2011 yılında ağustosta oynanan Manchester City-Tottenham maçından sonra ilk kez bir lig maçında hat-trick yapmayı başardı.

Haberin Devamı

Fenerbahçeli Edin Dzeko tarihe geçti

YORUM YAZ