MENÜ

Fenerbahçe istatistiklerde de zirvede! Liderin rengi Sarı-Lacivert...

Lige 10’da 10’la başlayarak kendi rekorunu geliştiren Fenerbahçe, sadece puan tablosunda değil birçok istatistikte lider durumda. Sarı-Lacivertliler, en fazla gol atan, en az yiyen, en çok isabetli şut çeken, xG (gol beklentisi) üreten ve net pozisyona giren takım konumunda bulunuyor.

Fenerbahçe istatistiklerde de zirvede! Liderin rengi Sarı-Lacivert...

Sezona rekorları alt üst ederek devam eden Fenerbahçe, 19 resmi maçın tamamını kazandı. Sarı-Lacivertliler, ligde 10’da 10’la en iyi sezon başlangıcına imza attı. İsmail Kartal ve öğrencileri, sadece puan tablosunun değil, birçok istatistiğin de zirvesinde yer alıyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe istatistiklerde de zirvede Liderin rengi Sarı-Lacivert...

Averaj kadar golü olan ekip yok!

Sarı-Lacivertliler rakip fileleri 29 kez havalandırırken, kalesinde 5 gol (Galatasaray ile birlikte) yedi ve bu alanda en iyi takım konumunda. Öyle ki Fenerbahçe’nin averajı (24) kadar gol sayısına ulaşan bir ekip bile yok (Adana Demirspor 22 golde). Sarı-Lacivertliler, 73 isabetli şut, 27.1 xG (gol beklentisi), 54 net gol pozisyonu, 388 kez rakip ceza sahasında topla buluşma, 66 isabetli orta, kalesinde 18 şut görme ve kalesinde 4.6 xG ile bu alanlarda da ligin zirvesinde bulunuyor.

Fenerbahçe istatistiklerde de zirvede Liderin rengi Sarı-Lacivert...

Avrupa’nın devlerini geçti

Fenerbahçe, 5-0’lık Pendikspor galibiyetiyle birlikte ligde üst üste 5 deplasman maçını gol yemeden tamamlayan ilk takım olarak tarihe geçti. İsmail Kartal ayrıca Aykut Kocaman’ın 9 maçlık dış saha galibiyet rekoruna ortak oldu. Sarı-Lacivertliler istatistiklerde artık Avrupa’nın devleriyle de yarışıyor. Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Süper Lig’de en fazla net gol pozisyonu üreten takım 54 ile Fenerbahçe. Kanarya’yı 43 net pozisyonla Alman devi Bayern Münih ve 41’er net pozisyonla Newcastle (İngiltere) ile Leverkusen (Almanya) takip ediyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin lider olduğu istatistikler

Gol: 29
İsabetli şut: 73
Gol beklentisi (xG): 27.1
Net gol pozisyonu: 54
Ceza sahasında topla buluşma: 388
İsabitle orta: 66
Kalesinde şut: 18
Kalesinde gol beklentisi (xGA): 4.6

Avrupa'nın 5 büyük ligi ve Süper Lig'de net pozisyon üretme

Takım Sayı
Fenerbahçe 54
Bayern Münih 43
Newcastle 41
Leverkusen 41
Barcelona 39

Fenerbahçe istatistiklerde de zirvede Liderin rengi Sarı-Lacivert...

YORUM YAZ