Fenerbahçe’deki kongre ve Galatasaray maçı gündemini kaleme aldı! İsmail Kartal vurgusu

Fenerbahçe’de yarın Galatasaray ile oynanacak dev maçın hazırlıkları hem taktiksel hem de psikolojik olarak devam ediyor. Yazarımız Erman Özgür, Fenerbahçe’deki kongre ve Galatasaray maçı gündemini kaleme aldı...

Fenerbahçe’deki kongre ve Galatasaray maçı gündemini kaleme aldı! İsmail Kartal vurgusu

Sarı-Lacivertliler, kritik Galatasaray maçının hazırlıklarına ara vermeden devam ediyor. Sarı-Kırmızılılar’ı detaylı bir şekilde analiz eden teknik ekip, zorlu deplasmanda nasıl bir oyun planıyla oynamaları gerektiğini detaylı şekilde futbolculara anlatıyor. Öte yandan tüm takım, derbi öncesi kenetlenmiş durumda. FANATİK yazarlarından Erman Özgür, Fenerbahçe’deki kongre ve Galatasaray maçı gündemini hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

İSMAİL KARTAL: BEN SİZE İNANIYORUM

Teknik heyet ve futbolcuların, bu sezon büyük maçlar öncesi gelenek haline gelen yemek organizasyonunda buluştuğu öğrenildi. Hep birlikte hem yemek yenildiği hem de Galatasaray maçına yönelik konuşmalar yapıldığı belirtildi. İsmail Kartal’ın öğrencilerine, “Ben size inanıyorum. Derbiyi kazanıp iddiamızı son haftaya taşıyacağız. Buna şüphem yok” dediği kaydedildi. Tecrübeli oyuncuların da takıma yönelik konuşmada, “Şampiyonluk bizim elimizde değil. Ancak üzerimize düşen son görev, ezeli rakibimizi kendi taraftarı önünde yenmek” ifadelerini kullandıkları öğrenildi.

Fenerbahçe’deki kongre ve Galatasaray maçı gündemini kaleme aldı İsmail Kartal vurgusu

ORTA SAHANIN PATRONU FRED

Türk futbolunun iki devinin yarınki kapışmasında orta sahada büyük bir mücadele yaşanacak. Galatasaray’da Lucas Torreira, performansıyla sezonun yıldızlarından biri oldu. Fenerbahçe’de ise Fred, oyun planının en önemli parçası haline geldi. İsmail Kartal’ın derbide en güvendiği isimlerin başında da Sambacı geliyor. 31 yaşındaki futbolcu sezonun ilk yarısında Trabzon karşısında sakatlığı, Galatasaray maçında ise cezası nedeniyle forma giyememişti. Büyük maçlarda çok etkili bir performans sergileyen Fred, Trabzon deplasmanında 2 kez ağları sarstı, Beşiktaş derbilerinde de futboluyla ön plana çıktı. Sambacı, yarın da takımın orta sahadaki patronu olacak. Takım boyu, Fred’in pozisyonuna göre ayarlanacak. Yıldız futbolcu, top rakipteyken presi başlatma talimatı veren, top takımındayken de geriden oyun kuran isim olacak.

Haberin Devamı
İsmail Kartal'dan derbi açıklaması: Galatasaray'ı yenmek için gideceğiz

İŞTE ERMAN ÖZGÜR'ÜN DEĞERLENDİRMELERİ:

“Fenerbahçe için derbinin değil de kongrenin konuşulması adeta şampiyonluğa çoktan havlu atıldığının göstergesi. Önemli bir derbi öncesinde takımın zaten çok düşük olan motivasyonunun hem başkan hem de hoca belirsizliği yüzünden sıfıra düştüğü bir gerçek. Diğer taraftan seçim öncesi, 6 yıl önce Aziz Yıldırım’dan başkanlığı devralan ve kulübü yöneten Ali Koç’un Fenerbahçe’de kaybettiği çok fazla önemli konu var. 6 sezonda (bu sezonu da sayarsak) Galatasaray (3), Başakşehir, Trabzonspor ve Beşiktaş şampiyonluğu gördü. Aziz Yıldırım döneminde yakalanan iç saha derbi istatistiğini kaybetti. Proje yapayım derken haftalarca düşme potasında gezinen bir takıma döndü Fenerbahçe.”

Haberin Devamı

Fenerbahçe’deki kongre ve Galatasaray maçı gündemini kaleme aldı İsmail Kartal vurgusu

‘ÜYELERİN SORUMLULUĞU ARTTI’

“Ali Koç, büyük takım hocalığı için belirtiler gösteren tüm teknik direktörlerle problem yaşayıp, tam 12 teknik adamla çalıştı. Son olarak tarihinin en pahalı kadrosuyla da sıfır çekti. Bunlar olumsuz tarafları. Olumlu olarak ise sayabileceğimiz 1-2 şey var. Arda’nın satılması ve geçtiğimiz sezonun Türkiye Kupası... Elbette Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki megafon hikayesi, bu sezon camiaya gönül vermiş insanları bir gündem için stada toplayıp yaşattığı hayal kırıklığı ve aday olmadığını ısrarla belirttiği halde tekrar adaylığını açıklaması seçimde Ali Koç’un dezavantajları olacak. Seçim ne olur bilemem ama Aziz Yıldırım’ın aday olması, Fenerbahçe gibi önemli bir camia için güçlü bir seçenek sunması, işin doğrusu. Bundan sonrası için kongre üyelerinin tek bir adaya mecbur kalmamaları ve yapacakları seçimde artık sorumluluklarının çok daha fazla olacağı da unutulmamalı.”

Haberin Devamı

‘MOTİVASYONA İHTİYAÇ VAR’

“Sonuçta oyuncular için kongre atmosferi ciddi bir negatiflik demek. Açıkçası Fenerbahçeli oyuncuların önce gündemdeki bu seçimin havasından kurtulmaları ve Galatasaray’ın rekor kırdığı iç saha yenilmezlik serisini bitirebilmek için ciddi bir motivasyona ihtiyacı var. Bunun için de ne olursa olsun İsmail Kartal’a büyük bir görev düşüyor. Gerçekten kendisi için yapılan eleştirileri haksız çıkarmak istiyorsa İsmail Kartal derbinin yıldızı olmak ve beklenmeyeni yapmak zorunda.”

Fenerbahçe’deki kongre ve Galatasaray maçı gündemini kaleme aldı İsmail Kartal vurgusu

YORUM YAZ