MENÜ

Fenerbahçe'de strateji çöktü! Savunma planı yerle bir oldu

11 oyuncusundan yoksun Danimarka’ya giden Fenerbahçe’de kadro da değişti roller de... Orta sahada oynayan İsmail Yüksek stopere, son haftalarda defansın merkezinde görev yapan Oosterwolde sol beke geçti. 17 yaşındaki Yusuf Akçiçek ikinci kez 11’de yer aldı. İsmail Kartal’ın planı tam anlamıyla çöktü.

Fenerbahçe'de strateji çöktü! Savunma planı yerle bir oldu

Fenerbahçe'de eksik futbolcuların çokluğu, Nordsjaelland maçı öncesi İsmail Kartal’ı en çok zorlayan konuydu. Sakatlıkları bulunan ve hazır olmayan Becao, Serdar Aziz, Mert Hakan, Zajc, Djiku, Ferdi ve Fred’in yanı sıra UEFA’ya bildirilen listede yer almayan Mert Müldür, Samet, Emre Mor ve Bartuğ Elmaz, İstanbul’da kalmıştı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede strateji çöktü Savunma planı yerle bir oldu

Kartal’ın özellikle savunma hattını nasıl oluşturacağı merak konusuydu. Tecrübeli teknik adam, önemli değişiklikler yaptı. 17 yaşındaki Yusuf Akçiçek, Ludogorets maçında olduğu gibi dün de 11’deydi. Yanında ise beklenmedik şekilde orta saha oyuncusu İsmail Yüksek görev yaptı.

SZYMANSKI MERKEZDE

Bu sezonun büyük bölümünde savunmanın merkezinde oynayan Oosterwolde ise gerçek bölgesi olan sol beke geçti. İsmail Kartal, orta sahanın göbeğinde Crespo’nun yanında Szymanski’yi oynattı. Sol açıkta Kent, 10 numarada Tadic, sağda Cengiz ilk 11’de başlarken ileri uçta Batshuayi forma giydi. “Rakip planları var ama bunları tahmin ediyoruz” diyen İsmail Kartal’ın stratejisi Right to Dream Park’ta çöktü, ağır bir yenilgi geldi.

Haberin Devamı

Fenerbahçede strateji çöktü Savunma planı yerle bir oldu

LIVAKOVIC İSYAN ETTİ

Sarı-Lacivertliler, dün rakibine farklı mağlup olurken, takımın ayakta kalmaya çalışan ismi kaleci Dominik Livakovic oldu. Livakovic, daha maçın başında kritik kurtarışlara imzasını attı. 15’te Villadsen’in sağ çaprazdan vuruşunu kurtaran Hırvat eldiven, buna rağmen kalesinde ilk 45’te iki gole engel olamadı. İkinci yarının başında Schjelderup vurdu, Livakovic kurtardı. 60’ta Hey uzaktan vurdu, tecrübeli file bekçisi topu kornere çeldi.

70’te sahanın yıldızlarından Schjelderup, kale önünde dokundu ama Livakovic’i yine geçemedi. Arkadaşlarına adeta isyan eden 28 yaşındaki kaleci, yaptığı kurtarışlarla farklı yenilginin daha da farklı olmasını engelledi. Milli file bekçisi, 90 dakika boyunca kalesine gelen 12 şutun, 6’sında gole izin vermedi.

14 MAÇ SONRA CENGİZ 11'DE

Süper Lig’in 4. haftasında 17 Eylül tarihinde oynanan Antalyaspor karşılaşmasının hemen başında sakatlanan Cengiz Ünder, 14 maç sonra ilk 11’deki ilk maçına Nordsjaelland karşısında çıktı. Etkisiz bir futbol ortaya koyan Cengiz, 62. dakikada yerini İrfan Can Kahveci’ye bıraktı.

Fenerbahçede strateji çöktü Savunma planı yerle bir oldu

BATSHUAYI AVRUPA'DA YİNE ATTI

Danimarka’daki mücadeleye ilk 11’de başlayan Michy Batshuayi, 43. dakikada Szymanski’nin pasında sağ çaprazdan yerden bir vuruşla rakip fileleri havalandırdı. Fenerbahçe’nin farklı yenildiği maçta tek golünü atan Batshuayi, bu sezonki 5. golünü de Avrupa’da ağlara yolladı. Belçikalı forvet, ikinci yarıda ise yerini Dzeko’ya bıraktı ama Boşnak yıldız skora katkı sağlayamadı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede strateji çöktü Savunma planı yerle bir oldu

YORUM YAZ