MENÜ

Fenerbahçe nasıl tur atlar? Konferans Ligi puan durumu | Grupta işler karıştı

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi 5. hafta maçına Nordsjaelland karşısında çıktı. Temsilcimiz maçtan 6-1'lik ağır bir mağlubiyetle ayrıldı. Sarı lacivertli ekip, 9 puanla H grubunda lider durumda bulunuyordu ancak şimdi ise grupta dengeler değişti. Peki, Fenerbahçe nasıl tur atlar? İşte yanıtı...

Fenerbahçe nasıl tur atlar? Konferans Ligi puan durumu | Grupta işler karıştı

Bu sezon ülkemizi Avrupa'da temsil eden Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 5. maçında Nordsjaelland'a konuk oldu. Kritik maç Right to Dream Park'ta oynandı. Jeremie Pignard'ın yönettiği karşılaşmayı ev sahibi Nordsjaelland 6-1 kazandı. Temsilcimiz aldığı mağlubiyetle Avrupa arenasında yer aldığı grupta işleri zora soktu.

Haberin Devamı

19 YIL SONRA BİR İLK

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 5. maçında Danimarka temsilcisi Nordsjaelland'a konuk olan Fenerbahçe, sahadan farklı mağlup ayrıldı. Mücadelenin ilk yarısını 2-1 geride kapatan sarı-lacivertliler, maçı da 6-1'lik skorla kaybetti.

Bu sonucun ardından 9 puanda kalan Fenerbahçe, gruptan çıkma şansını son maça bıraktı. Nordsjaelland ise 10 puana yükselerek liderliğe yükseldi. Kanarya, grubun son maçında Spartak Trnava ile İstanbul'da karşılaşacak. Fenerbahçe, müsabakadan galip ayrılması halinde bir üst tura yükselecek.

28 Eylül 2004 tarihinde Manchester United ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesini 6-2 kaybeden Fenerbahçe, 19 yıl sonra bir Avrupa kupası müsabakasında kalesinde 6 gol gördü.

Haberin Devamı

Fenerbahçe nasıl tur atlar Konferans Ligi puan durumu | Grupta işler karıştı

İŞTE İHTİMALLER

Gruptaki diğer maçta Trnava, Ludogorets’i ağırladı. Konuk takım, 74. dakikada Duah ile öne geçti. Slovak temsilcisi sadece 4 dakika sonra Daniel ile skora eşitliği getirdi. Ludogorets, 86’da Verdon’la penaltı kaçırdı. Maç 1-1 bitecek derken, uzatmaların son saniyelerinde Tissera, attığı golle Bulgar ekibine çok kritik bir galibiyet getirdi.

Bu skorla birlikte grupta Nordsjaelland, Fenerbahçe ve Ludogorets, ilk 2 yarışını son maça bıraktı. Temsilcimiz, Trnava’yı yenmesi halinde adını üst tura yazdıracak. Berabere kalırsak, son karşılaşmada Nordsjaelland’ın deplasmanda Ludogorets’i mağlup etmesini bekleyeceğiz.

KONFERANS LİGİ H GRUBU PUAN DURUMU

Nordsjaelland - 10 puan

Lodogorets - 9 puan

Fenerbahçe - 9 puan

Trnava - 1 puan

Fenerbahçe nasıl tur atlar Konferans Ligi puan durumu | Grupta işler karıştı

YORUM YAZ