MENÜ

Fenerbahçe - U.S Gilloise maçının ardından Belçika'da ilginç manşet: 'Dzeko'yu bile...'

Trendyol Süper Lig'de Galatasaray ile kıyasıya bir şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe, diğer yandan da Avrupa'da yoluna devam ediyor. Sarı-lacivertliler, Belçika kulübü U.S Gilloise'ya dün akşam Kadıköy'de 1-0 kaybetmesine rağmen UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek final biletini cebine koydu. Belçika basınında ise Kadıköy'deki geceye dair dikkat çeken manşetler vardı. İşte detaylar...

Fenerbahçe - U.S Gilloise maçının ardından Belçika'da ilginç manşet: 'Dzeko'yu bile...'

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi Son 16 Turu rövanş mücadelesinde dün akşam U.S Gilloise'yı konuk etti. İlk maçı Belçika'da 3-0 kazanan sarı-lacivertliler, Kadıköy'de Mathias Rasmussen'in 68. dakikadaki golüyle 1-0 kaybetmesine rağmen çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Haberin Devamı

İŞTE ÜLKE PUANINDA SON DURUM

"OYUNCULARIMIZ PLANA SADIK KALDI"

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, çeyrek final biletinin ardından basın toplantısında maçı değerlendirdi. Oyuncularını kutlayan Kartal, "İki aşamalı maçlar olduğu için ilk maçta çok güzel bir strateji ortaya koyduk. İlk maçta istediğimizi aldık. Bugün de aynı ciddiyetle maça başladık. Oyuncularımız plana sadık kaldı. İkinci yarıya rakip daha istekli, arzulu başladı. Beklemediğimiz bir goldü. Kazanarak turu geçmek istiyorduk ama sakat oyuncularımız var, bunları düşünerek ve hafta sonundaki maçı düşünerek bir plan üzerinden oynadık. Kaybetmemize rağmen turu geçtik, çeyrek finaldeyiz. Oyuncularımı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe - U.S Gilloise maçının ardından Belçikada ilginç manşet: Dzekoyu bile...

"TÜRKLER KORKUYLA AYRILDI"

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin U.S Gilloise ile oynadığı rövanş mücadelesine Belçika basını da geniş yer ayırdı. Belçika'daki genel kanı, Fenerbahçe'nin zorlandığı ve U.S Gilloise'nın Avrupa'dan 'şık' bir şekilde elendiği şeklindeydi. Voetbalnieuws.be gazetesi, 'Union, Avrupa'dan şık bir şekilde ayrılıyor. Türkler ise korkuyla ayrıldı' manşetini atarak şu ifadeleri kullandı:

"Union SG beklendiği gibi perşembe gecesi Avrupa sahnesine veda etti. Ancak bunu başları dik bir şekilde yaptılar.  Yedek ağırlıklı kadroyla Fenerbahçe karşısında 1-0 kazandılar. Ancak bu, ilk maçtaki 3-0'lık yenilgiyi silmek için yeterli olmadı. Bu nedenle İstanbul'daki maç zaman kaybı gibi görünüyordu. Hatta Koç Blessin birkaç yıldız oyuncusunu dinlendirme fırsatını değerlendirdi ve sahaya B takımını sürdü. Ancak maç başladığında buna dair pek bir işaret yoktu.

Fenerbahçe - U.S Gilloise maçının ardından Belçikada ilginç manşet: Dzekoyu bile...

"DZEKO'YU BİLE OYUNA SÜRMEK ZORUNDA KALDILAR"

Union şaşırtıcı derecede keskin çıktı. Ev sahibi takımın sağlam başlangıcının ardından konuk ekip maçın kontrolünü ele geçirdi. Bu aynı zamanda gerekli şansları da beraberinde getirdi. Ancak Nilsson, Rasmussen ve Lapoussin gibi isimler topu filelerle buluşturmayı başaramadı. Fenerbahçe, Dzeko'yu bile oyuna sürmek zorunda kaldı. Union için Avrupa hikâyesi sona erdi. Şimdi Brüksel'deki insanlar tamamen şampiyonluk yarışına odaklanabilir."

Haberin Devamı

"MUCİZE DEĞİL AMA UNUTULMAZ GALİBİYET"

Sporza.be gazetesi ile Kadıköy'deki maçla ilgili, "Güçlü Union, Fenerbahçe galibiyetiyle Avrupa macerasını olumlu bir şekilde sonlandırdı. Mucize değil ama unutulmaz bir galibiyet. Oyunu domine eden Union, biraz daha etkili olsa daha fazlasını hayal edebilirdi. Fenerbahçe; Dusan Tadic ve daha sonra Edin Dzeko gibi büyük isimleri oyuna alarak oyunu uzun süre kontrol etmeye çalıştı. Ancak deplasman ekibi nihayet hak ettiğini aldı. Fenerbahçe'de alarm zilleri çaldı. Batshuayi ve arkadaşları soğukkanlılıklarını kaybetti" ifadeleri yer aldı.

"FENERBAHÇE SARSILDI"

'Union, Fenerbahçe'ye karşı yumruk attı ama elenmeyi engelleyemedi' manşetini atan Voetbalprimeur.be gazetesi ise karşılaşmayı şu sözlerle yorumladı: "Union SG için Avrupa hikâyesi artık sona erdi. Fenerbahçe'ye karşı güçlü bir performans sergilemesine rağmen, ilk maçtaki 3-0'lık yenilgi, vedayı getirdi. Fenerbahçe sarsıldı. Edin Dzeko ve diğer as takım oyuncuları sahaya girmek zorunda kaldı. U.S Gilloise tur için umutlanmayı hak etmişti ancak sadece 1 golde kaldı."

 

Blessin: Fenerbahçe Stadı’ndan galibiyetle ayrıldık ve böyle veda ettik
YORUM YAZ