MENÜ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus: Ligde her şey ortada! Taraftar destek olsun, bölünmeyelim!

Jorge Jesus, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Kayserispor zaferi sonrasında konuştu. Ligdeki kara bulutları 4-1'lik galibiyetle dağıtan Fenerbahçe'de, Portekizli hoca taraftara çok net mesajlar verdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus: Ligde her şey ortada! Taraftar destek olsun, bölünmeyelim!

Fenerbahçe ligdeki kara bulutları Ziraat Türkiye Kupası'nda dağıttı. Sarı-Lacivertli ekip, zorlu maçta Kayserispor'u Emre Mor (2), Serdar Dursun ve Arda Güler'in golleriyle 4-1 gibi rahat bir skorla yıktı ve yarı final biletini kaptı. Kanarya için bu güzel gecede en olumsuz an özellikle Willian Arao'nun tribünler tarafından ıslıklanmasıydı. 

Haberin Devamı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus: Ligde her şey ortada Taraftar destek olsun, bölünmeyelim

'Brezilya'ya giderse çok şey katar'

Willian Arao, Jorge Jesus'un Brezilya Milli Takımı'nın başına geçebileceğine yönelik söylentiler hakkında açıklamalarda bulundu. Brezilyalı oyuncu, "Jesus'un adı da hem Flamengo hem de Brezilya Milli Takımı'yla anılıyor. Bunları biz de duyuyoruz. Flamengo iddiaları yeniden güç kazandı. O harika bir teknik direktör. Elbette bağlantılı olan başka büyük isimler de var (Ancelotti, Guardiola, Mourinho) ama onun yeteneğini ve bizim takımımıza ve ülkemize çok şey katacağını biliyorum. Bu takıma uygun bir oyun tarzı var. Agresif, bu yüzden milli takımın başına geçerse kesinlikle çok başarılı olacağına inanıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

MİLLİ OYUNCUDAN, JESUS'A UFAK BİR SİTEM!

Maç sonunda tansiyon düştü

Bu açıklamalar nedeniyle ıslıklanan tecrübeli oyuncu için Jesus da taraftara ufak bir tepki gösterdi. Son düdükle beraber ise Portekizli hoca tüm takımına taraftarı alkışlattı ve hem galibiyet hem de bu alkışlarla stadyumdaki tansiyon düştü. 

Haberin Devamı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus: Ligde her şey ortada Taraftar destek olsun, bölünmeyelim

'Fenerbahçe için özel bir geceydi'

Karşılaşmanın ardından ise teknik direktör Jorge Jesus önemli açıklamalar yaptı. Turdan ve oyundan memnun olduğunu dile getiren tecrübeli teknik adam, "Bugün Fenerbahçe taraftarı için özel bir geceydi. Basketbol ve voleybol takımlarımız da kazandı. Burası sadece futbol kulübü değil. Biz de iyi bir maç çıkarttık. Son maç bizim için iyi geçmemişti ama büyük takımların başına bazen böyle şeyler gelebiliyor. Real Madrid dün Barcelona'yı 4-0 yendi. City ezeli rakibini 7-1 yenmişti. Tabii olmaması daha iyi ama bazen olabiliyor" dedi.

'5-6 olabilirdi'

Oyuncularının performansını beğendiğini kaydeden kurt hoca, "Takımım sahada iyi bir cevap verdi. Taraftarın da takım performansından memnun olduğunu düşünüyorum. 4 gol attık ama 5-6 olabilirdi. Emre Mor, Serdar, Rossi ve Alioski gibi isimler son maçta oynayamadı ama bugün iyi oynadılar. Bizim bölünmeler yaratmamız lazım. Büyük bir kulübüz. Taraftar oyuncularımıza destek olsun. Kupada yarı finaldeyiz, ligde 6 puan gerideyiz fakat ben hala her şeyin ortada olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

'Hiçbir oyuncuyu çirkin ördek yavrusu yapmasınlar'

"Ligin bitmesine 9 maç kaldı, alınacak 27 puan var. Sadece liderin 6 puan gerisindeyiz. Taraftarımızdan rica ediyorum oyuncu seçmesinler, hiçbir oyuncuyu çirkin ördek yavrusu yapmasınlar. Kaliteli bir takımımız var. Başkan her şeyini veriyor. Lütfen birlik olalım."

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus: Ligde her şey ortada Taraftar destek olsun, bölünmeyelim

Deneyimli çalıştırıcı basın toplantısında da önemli ifadeler kullandı. İşte sözleri...

'İstifa düşüncesine sahip olmak için bir şey görmüyorum'

Beşiktaş derbisinin ardından istifayı düşünüp düşünmediği sorulan Jesus, “Fenerbahçe’ye gelirken belli hedefleri gerçekleştirmek için geldim. Başkanımız büyük bir taraftar kitlesine sahip olduğumuzu söyledi. Ben hem başkanımız hem de taraftarlar için geldim. Hala yapabileceğimiz şeyler var. Hedeflerimiz bitmiş değil. Ligin bitmesine 2 ay kaldı ve zirvenin 6 puan gerisindeyiz, maç fazlasıyla 9 puan. İstifa düşüncesine sahip olmak için bir şey görmüyorum. Kupada yarı finale çıktık, ligde de hedeflerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

'Zajc'a saygı çerçevesinde bir şey sordum'

Jesus, haftada 1 maç yaptıklarında rotasyonu azalttığını ancak Dünya Kupası arasından sonra yeniden maçların sıklaştığını söyledi. Tecrübeli teknik adam sıkışık takvimde gerçekleştirilen maçlarda daha fazla rotasyona gittiğini ve Karagümrük mücadelesinde de bunu yapacağını dile getirdi. Jesus, yardımcısı Deus ile ilgili, “Kulübede olduğu zaman benim neler istediğimi biliyor futbolda her zaman futbolcular liderleri kenarda olmayınca bazı şeyleri kaybediyor. Önemli olan bugünkü maç. İyi bir takıma karşı oynadık. Maçı kolaylaştıran da futbolcularımın kalitesi. Zajc’a saygı çerçevesi içinde bir şey sordum. Sesim biraz fazla yükselmiş olabilir ama bu olabiliyor” dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus: Ligde her şey ortada Taraftar destek olsun, bölünmeyelim

Ali Koç'la gerginlik iddiasına yanıt

Beşiktaş maçından sonra soyunma odasında Ali Koç ile tartışma yaşandığı şeklinde çıkan haberler ve sonrasında Samandıra’da birlikte poz vermeleri hakkında konuşan Jesus, “Ben kendimce kendi özellikleri, fikirleri olan bir teknik direktör olduğumu düşünüyorum. Buraya gelirken başkanımız beni ikna etti. Başkanımız ile çok iyi bir arkadaşlığımız var. Beşiktaş maçı sonrasında acı çekiyorduk. Cezalı olduğum için soyunma odasına gidebilmem için belli süre gerekiyordu. Kaybedilince gerginlikler oluyor. Ben başkanımızı çok seviyorum, iyi bir arkadaşlığımız var” dedi. 

YORUM YAZ