MENÜ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: Çok daha farklı kazanabilirdik

Sarı-Lacivertliler, Cengiz Ünder'in golleriyle MKE Ankaragücü engelini kayıpsız geçti. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal da mücadeleyi, "Bugün 2-1 kazandık. Ancak, maç başından sonuna kadar üstün olan taraf bizdik. Çok daha farklı kazanabilirdik. Net pozisyonlar vardı" ifadeleriyle değerlendirdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: Çok daha farklı kazanabilirdik

Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe, MKE Ankaragücü'nü konuk etti. Zorlu maçı Fenerbahçe 2-1 kazandı ve hanesine 3 puanı yazdırdı. Sarı-Lacivertliler'in gollerini 20'de ve 32'de Cengiz Ünder kaydetti. Ankaragücü'nün tek golü ise 13'te penaltıdan Tolga Ciğerci'den geldi.

Haberin Devamı

Bu sonucun ardından Fenerbahçe, ligdeki puanını 60'a yükseltti ve haftayı kayıpsız kapatarak liderliğini sürdürdü. Mücadelenin ardından İsmail Kartal mutluydu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: Çok daha farklı kazanabilirdik


'SADECE GOLLERİ ATAMADIK'

Karşılaşmayı yorumlayan tecrübeli hoca, "Biz Ankaragücü'ne karşı iyi hazırlandık. Bugün 2-1 kazandık. Ancak, maç başından sonuna kadar üstün olan taraf bizdik. Çok daha farklı kazanabilirdik. Net pozisyonlar vardı. Rakibin bir penaltı pozisyonu vardı. Ceza sahamıza giremediler. Kornerleri de yok. Biz sadece golleri atamadık. Bu bir puan maçı. Bu bir yarış. 3 puan için çıktı ve aldık. Son 25 günde 6 maç oynadık. Bu kolay değil. Buna rağmen yüksek mücadele ile oynadık. Yolumuza devam ediyoruz" dedi.

'ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM DAHA YOĞUN OLACAK, HER OYUNCU DEĞERLİ'

Haberin Devamı

11'i kurmadan önce tüm oyuncularla konuşuyoruz. Bazısı yorgun oluyor. Gribal enfeksiyon oluyor. Oynatacağımız oyuncularla konuşuyoruz. Kupa var, lig var. Önümüzdeki dönem daha yoğun olacak. Yük dağılımını yapmaya çalışıyoruz, yükü yaymaya çalışıyoruz. Her oyuncu değerli. Bu tip maçlarda biri oynuyor diğeri dinleniyor.

DEVLERİ GERİDE BIRAKTI, AVRUPA'NIN ZİRVESİNDE!

“DZEKO, 2-3 HAFTADIR DURAĞAN GÖZÜKÜYOR AMA SAVUNMAYA YARDIM EDİYOR”

Santrfor pozisyonunda önümüzdeki maçlarda değişiklik yapıp yapmayacağıyla ilgili gelen bir soruya ise Kartal şöyle cevap verdi:

“Oyun sistemi her an değişmez. Akan oyunda değişiklikler yapıyoruz. Oyuncular üzerinden değişiklikler olabilir. Dzeko, 2-3 haftadır durağan gözüküyor ama savunmaya yardım eden, bağlantılar yapan bir durumda. Michy de girdiğinde takım için mücadele ediyor. Şu an o bölgede bir problem olduğunu düşünmüyorum.”

“BAZI OYUNCULARA ÇOK FAZLA YÜK BİNDİ”

Yoğun maç temposunda bazı oyuncuların yorgun olduğunu belirten ve kaçırdıkları gol pozisyonları için yorgunluğun bir sebep olabileceğini aktaran Kartal, “Bu doğru olabilir. 3-4 günde bir maç oynuyoruz. Bazı oyuncularımız yorgunluk sinyalleri verdi. Bu aranın bize iyi geleceğini düşünüyorum. Bazı oyunculara çok fazla yük bindi. Bu kadar gol pozisyonuna giriyoruz, savaşıyoruz, oyundan düşmüyoruz. Bu en güzel taraf bizim için. Bazen 1-0 kazanmak da çok önemlidir. Tabii ki 4-5 farklı da kazanmak isteriz. Sonuçta Samsunspor maçında 2’yi 3’ü bulabilirdik ama önemli olan 1-0 bitirebilmekti. O gün bitiremedik. Bugün 2-1 bitirmeyi başardık” ifadelerini kullandı.

İsmail Kartal, Mario Branco ile karşılaşmanın ardından konuştuğunu ve kadrodan ayrılması gündemde olan yabancı oyuncularla alakalı kesinleşen bir durum olmadığını söyledi. Yerli bir santrfor transferi yapmak istediklerini ve bu konuda çalışmalar olduğunu söyleyen tecrübeli teknik adam, penaltıya sebebiyet veren Dominik Livakovic ile ilgili ise “Livakovic geldi, özür diledi. Kalede kalması bizim için daha doğru olurdu ama çıkmayı tercih etti. Futbolda böyle şeyler var” dedi.

Haberin Devamı

“BU OYUNCULARLA SAMİMİ OLMANIZ GEREKİYOR”

Fenerbahçe’de görev verdiği her oyuncudan verim aldığının hatırlatılması üzerine ise Kartal, rotasyon yaparken sebeplerini oyuncularına samimi bir şekilde anlattığını vurguladı. Kartal, “Bu zor bir iş. Her futbolcu oynamak istiyor. Bu oyuncularla samimi olmanız gerekiyor. Biz de onlarla konuşuyoruz. Birini dinlendiriyor, birini oynatıyoruz. Onları ikna ederek orta yol buluyoruz. Bu şekilde de maçlara oyuncularımı hazırlıyorum” açıklamasında bulundu.

İsmail Kartal, İrfan Can Kahveci’yi bugün tercih etmemesi ile ilgili gelen bir soruyu ise “Dinlenmeye ihtiyacı vardı. Son 2-3 haftadır hasta hasta oynuyordu” şeklinde cevapladı.

Haberin Devamı

“İNŞALLAH BU GÜZEL İSTATİSTİKLERİ ŞAMPİYONLUK İLE TAÇLANDIRIRIZ”

Fenerbahçe’nin bu sezon resmi maçlarda 101 gole ulaşmasının hatırlatılması üzerine ise Kartal, “Avrupa’da en çok gol atan takım Fenerbahçe’ymiş. Daha sonra sırasıyla Liverpool ve Bayer Leverkusen geliyormuş. İçeride arkadaşlar bunu söyledi. Bunlar güzel şeyler. Önemli olan şampiyon olmamız. İnşallah bu güzel istatistikleri şampiyonluk ile taçlandırırız” açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: Çok daha farklı kazanabilirdik

YORUM YAZ