MENÜ

Fenerbahçe için Sevilla yorumu: Fenerbahçe'nin şansı fazla

Eski adıyla UEFA Kupası, yeni adıyla Avrupa Ligi denince akıllara gelen ilk takım Sevilla... İspanyol ekibi, bu turnuvada tam 6 kez final oynadı ve hepsini kazandı. Kupa 2 tarihinde Kırmızı-Beyazlılar’dan daha başarılı olan bir ekip yok. Sevilla’nın kadrosunda önemli isimler var ancak ligde bu sezon hayal kırıklığı yarattılar. Ekimde göreve gelen Sampaoli, işleri yoluna koymaya başladı. Devler Ligi’nden Avrupa Ligi’ne geçiş yapan Sevilla, Play-Off’ta PSV’yi elemeyi bildi.

Fenerbahçe için Sevilla yorumu: Fenerbahçe'nin şansı fazla

Fenerbahçe, son 16 turu kura çekimine seri başı olarak katılmıştı. Buna rağmen muhtemel rakipler arasında Juventus, Manchester United, Arsenal gibi devler vardı. Sarı-Lacivertliler, kura sonrasında İspanya’nın Sevilla takımıyla eşleşti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe için Sevilla yorumu: Fenerbahçenin şansı fazla

Kâbus bir senaryo olmadı ancak en ideal rakip de Kırmızı-Beyazlılar değildi. Avrupa’da futbola ilgi duyan herkes için Sevilla denilince muhtemelen akıllara gelen ilk şey UEFA Kupası/Avrupa Ligi oluyor... İspanyol ekibi, 2006, 2007, 2014, 2015, 2016 ve 2020’de Kupa 2’de finale çıktı ve bunların tamamında sahadan zaferle ayrıldı. Sevilla, 6 şampiyonlukla turnuva tarihinin en başarılı takımı konumunda.

Düşme hattına yakınlar

İspanyol ekibinin kadrosunda Bono, Oliver Torres, Ivan Rakitic, Lucas Ocampos, Erik Lamela, Suso, Youssef En-Nesyri gibi önemli oyuncular var. Ayrıca bir dönem Galatasaray forması giyen Alex Telles, Fernando ve Marcao da (Geçen yaz transfer oldu) tanıdık isimler. Kaliteli kadroya rağmen Sevilla iyi bir sezon geçirmiyor. Peş peşe gelen kötü sonuçlar sonrası ekim ayında Jolen Lopetegui’nin işine son verildi ve takımın başına daha önce de görev yapmış olan Jorge Sampaoli getirildi. Arjantinli teknik adam son dönemde işleri yoluna koymaya başladı. Buna rağmen Sevilla, La Liga’da 22 maçta topladığı 25 puanla 12. sırada yer alıyor. Düşme hattının sadece 3 puan üzerindeler.

Haberin Devamı

Fenerbahçe için Sevilla yorumu: Fenerbahçenin şansı fazla

Savunmada sakatlık kâbusu

Jorge Sampaoli, takımı genelde 3’lü savunmayla oynatıyor. Defans hattında yaşanan sakatlıklar, en büyük sıkıntı. Marcao, bu nedenle sadece 7 resmi maçta forma giyebildi. Şu anda da Sambacı’nın yanı sıra stoperler Rekik ve Bade sakat. Bu nedenle orta saha oyuncusu Fernando bu sezon birçok kez stoperde görev yapmak zorunda kaldı. Kırmızı-Beyazlılar, Şampiyonlar Ligi’nde Manchester City, Dortmund ve Kopenhag’lı grupta 3. olarak Avrupa Ligi’nde Play-Off’a kaldı. PSV’yi ilk maçta 3-0 yendiler, rövanşta 2-0’lık yenilgiye rağmen son 16’ya kalmayı bildiler.

2008’de tarih yazmıştık

Fenerbahçe ile Sevilla, 2007-2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi son 16 turunda karşı karşıya gelmişti. İki takım da kendi sahalarındaki maçları 3-2 kazanınca, İspanya’daki mücadele önce uzatmalara, ardından seri penaltı atışlarına gitmişti. SarıLacivertliler, penaltılarda rakibine 3-2 üstünlük kurarak tarihi bir başarıya imza atmış ve Şampiyonlar Ligi’nde adını ilk kez çeyrek finale yazdırmıştı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe için Sevilla yorumu: Fenerbahçenin şansı fazla

Monchi: Taraftarı ateşli

Sevilla’nın dünyaca ünlü sportif direktörü Monchi, Sarı-Lacivertliler ile eşleşmelerini yorumladı. İspanyol futbol adamı, “Fenerbahçe, Avrupa’nın önemli takımlarından biri. Çok tecrübeli oyunculara ve çok ateşli bir taraftara sahipler. Kendi sahalarında oynadıklarında tribünler, takımı adeta ileri itiyor. Denk bir eşleşme oldu. PSV’yle oynadığımız tura fazlasıyla benzediğini söyleyebilirim” dedi.

MİNİ YORUM

Marca Gazetesi'nden Rocio Guevara, Fenerbahçe - Sevilla eşleşmesini değerlendirdi:

Fenerbahçe'nin şansı fazla

Sevilla için bu eşleşme, PSV'yle olana benzer geçebilir. Muhtemelen rövanşı İspanya'da oynamayı dilerlerdi. Bu turda iyi bir şans elde etmek için PSV'ye (3-0 kazanmıştı) karşı olduğu gibi ilk maçta iyi bir sonuç almaları şart. Özellikle savunmadaki sakat oyuncuların eşleşmeye yetişebilmeleri önemli. Fenerbahçe'nin bana göre turu geçmek için önemli bir şansı var. Çünkü şu anda Sevilla, lige daha fazla odaklanmış durumda.

Haberin Devamı

Ayrıca Fenerbahçe, Sevilla taraftarlarının 2008'deki kötü anılarını da hatırlatmış olacak. O dönemde Şampiyonlar Ligi'nden elenmek, kulüp tarihinin en büyük hayal kırıklıklarından biriydi. Sevilla belki bunun intikamını almak isteyebilir ama o dönemki Sevilla olmadıkları da bir gerçek.

Guti'nin, 2006 Yılında Sevilla Maçında Zidane'a Yaptığı Müthiş Asist

YORUM YAZ