MENÜ

Son dakika | Bakan Kasapoğlu, spor organizasyonlarının yeniden başlayacağını duyurdu

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle durdurulan spor organizasyonlarının yeniden başlayacağını açıkladı.

Son dakika | Bakan Kasapoğlu, spor organizasyonlarının yeniden başlayacağını duyurdu

Türkiye'yi derinden etkileyen deprem felaketi sonrası ülkemizde yapılacak tüm ulusal spor organizasyonları ikinci bir açıklamaya kadar durdurulmuştu. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ara verilen spor organizasyonlarına ilişkin yeni açıklamayı paylaştı.

Haberin Devamı

Bakan Kasapoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrasında durdurulan spor organizasyonları yeniden başlıyor. Sporun iyileştirici ve birleştirici gücüne ihtiyacımız var. #HepBirlikte yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

6 ŞUBAT'TA DURDURULMUŞTU

Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremler ile sarsılmıştı. Sabaha karşı 4:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Aynı gün saat 13:24'te ise Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Son dakika | Bakan Kasapoğlu, spor organizasyonlarının yeniden başlayacağını duyurdu

6 Şubat tarihinde ülkedeki spor organizasyonları da ikinci bir açıklamaya kadar durdurulmuştu. 6 Şubat'ta Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun yaptığı açıklamada, "Ülkemizde yapılacak tüm ulusal spor organizasyonları ikinci bir açıklamaya kadar durdurulmuştur. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Aziz milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadeleri kullanılmıştı.

Haberin Devamı

LİG MAÇLARI ERTELENMİŞTİ

Yaşanan deprem felaketi sonrası Türkiye Futbol Federasyonu, 6 Şubat'ta bir açıklama yaparak karşılaşmaların ileri tarihe ertelendiğini belirtmişti. O gün yapılan açıklamada, "Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve başta Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa olmak üzere birçok ilimizde hissedilen deprem sonucu can kayıplarımızın, yaralıların olması ve devam eden arama kurtarma çalışmaları nedeniyle; bugün Spor Toto Süper Lig'de HangiKredi Ümraniyespor-Adana Demirspor, Fenerbahçe-Arabam.com Konyaspor, Bitexen Giresunspor-Yukatel Kayserispor, Spor Toto 1. Lig'de Eyüpspor-Bodrumspor ve TFF 2. Lig'de 8 Şubat Çarşamba günü oynanması planlanan tüm müsabakalar ileri bir tarihe ertelenmiştir" ifadeleri kullanılmıştı.

Son dakika | Bakan Kasapoğlu, spor organizasyonlarının yeniden başlayacağını duyurdu

Sonrasında her ligden takım temsilcileri ile gerçekleştirilen toplantıların ardından Türkiye Futbol Federasyonu Mehmet Büyükekşi, "Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve 1. Lig Kulüpler Birliği’yle yaptığımız toplantıda 3-4 Mart tarihleri arasında ligleri başlatma kararı almıştık. Bugün de aynı şekilde 2. ve 3. liglerin, 3-4 ya da 4-5 Mart tarihleri arasında başlamasında mutabık kaldık. Ligden çekilmek isteyen kulüplerimiz var. 2. Lig Kırmızı Grup’ta Adıyaman FK ve Diyarbekirspor ligden çekildi. İskenderunspor’un herhangi bir talebi olmadı. 2. Lig Beyaz Grup'tan Şanlıurfaspor ve Amed Sportif Faaliyetler lige devam edecekler" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

YORUM YAZ