Arama

Popüler aramalar

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç sessizliğini bozdu! Mourinho itirafı: 'Acı bir ayrılık'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç katıldığı bir organizasyonda, dikkat çeken önemli açıklamalarda bulunurken, Jose Mourinho ile neden yollarını ayırdıklarını da duyurdu. Transferlerle ilgili de konuşan Ali Koç, Jhon Duran transferinde yaşadığı şaşkınlığı ve Kerem Aktürkoğlu'nun takıma katılırken gösterdiği duruşun da altını çizdi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç sessizliğini bozdu! Mourinho itirafı: 'Acı bir ayrılık'

Fenerbahçe'de gerçekleşecek seçim için kolları sıvayan Ali Koç, Kadın Kongre Üyeleri ile bir araya geldi. Düzenlenen organizasyonda seçime dair açıklamalarda bulunan Koç, yakın dönemde takımdan ayrılan Mourinho ile ilgili de önemli yorumlarda bulundu. Ali Koç'un özellikle Portekizli teknik adam ile neden yolların ayrıldığını açıklaması gündem oldu.

Haberin Devamı
Jose Mourinho, Türkiye'den ayrıldı

Ali Koç'un açıklamaları şu şekilde;

"Mourinho’yu neden gönderdik? İlk kez burada açıklıyorum. Acı bir ayrılık. Kimyamız uyuşuyordu, başarıları ortada. Onu buraya getirebilmek bile büyük başarıydı. Her şeyden öte dost olduğum biriyle ayrılmak zordu. Hocamızı getirirken defans ağırlıklı oynadığını biliyorduk. Ama sezon sonunda daha baskın oynamamız gerektiğini konuştuk. 99 golle 99 puan toplamaktır bizim genetiğimiz.

Benfica’ya elenmek sorun değil ama elenme şeklimiz kabul edilemez. Bu da bana geçen yılın futbolunun devam edeceğini hissettirdi. Geldiğimiz nokta itibarıyla bu kadronun daha iyi futbol oynayacağına inandığımız için yolları ayırdık. Bu futbol Avrupa’da iş yapar ama Türkiye’de çoğu maçta ezip geçmemiz gerekiyor. Her maçta geriye düşüp öne geçmek için çırpınıyoruz.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç sessizliğini bozdu Mourinho itirafı: Acı bir ayrılık

SEÇİM İÇİN KONUŞTU

"Neden bana oy versinler? Şunu düşünsünler; yeni bir macera mı, yoksa tohumların vereceği meyvelerle yeni yatırımlarla, yeni atılımlarla yola devam etmek mi? Yönetim kurullarına da bakıp incelesinler. Yani o kudret kimde var? O büyük yatırımları kim daha iyi yapabilir, bunu bir düşünsünler."

Haberin Devamı

'UYUYAMADIĞIM GECELER OLDU'

"Yarın çalışanların ve sporcuların maaşını nasıl ödeyeceğiz diye uyuyamadığım geceler oldu. Uyku haplarıyla tanıştım. Ama sonunda başardık. Fenerbahçe için önemli olan borçsuz olmak değil, mali bağımsızlıktır. Yani istediğini yapma ve istediğin zaman borçlanma lüksüne sahip olmaktır. Ki artık buna sahibiz."

'TRANSFERLER SEÇİM İÇİN YAPILMADI'

"Transferler seçim için yapılmadı. Gençleşmek istedik, hızlanmak istedik, futbol zekası daha yüksek futbolcular istedik. Buna göre de kadromuzu şekillendirdik."

'2 TANE UÇAK BEKLİYORDU'

"Archie Brown enteresan bir transferdi. Havaalanına giderken 2 tane uçak bekliyordu orada. Biz el sıkıştık, her şey bitti. Bir şekilde İtalya'dan rakip takım, Archie'nin şoförü üzerinden çocukla arabada temasa geçti ve araba havaalanı yolundan döndü. Transferi oradan çevirmeyi başardık.”

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç sessizliğini bozdu Mourinho itirafı: Acı bir ayrılık

'NASIL İKNA ETTİ ANLAMADIM'

"Jhon Duran 6 ay önce 77 Milyon Euro’ya transfer olan bir oyuncu. Devin Özek onu nasıl ikna etti hâlâ inanamıyorum."

"Asensio transferinde bonservisle 35 milyondan başladı, geldiği nokta ortada."

'KEREM'İ ALKIŞLAMANIZI İSTİYORUM'

"Kerem Aktürkoğlu'nun transferini bitirmek için Benfica maçından sonra Portekiz’de kaldık. Sonra iş olmuyor diye döndük. Kerem öyle bir duruş sergiledi ki, sonunda bize transfer oldu. Kerem’i alkışlamanızı istiyorum."

Haberin Devamı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç sessizliğini bozdu Mourinho itirafı: Acı bir ayrılık

'DEVİN ÖZEK İNCE ELEYİP SIK DOKUYOR'

"Devin Özek, son 5 senede Avrupa Kupası ve Türkiye Ligi'ni kazanan takımların ortak özelliklerine bakıyor. Buradan ortak özellikler çıkıyor. Biz bunları kendi kadromuza eşleştirip ne eksiğimiz var diye hareket ettik."