MENÜ

Fenerbahçe 2-1 Gençlerbirliği

Sadece şampiyonluk değil, bir de ezeli rakiple girilen 4. yıldız savaşının sorumluluğu bindi omuzlarına... Bir yanda ağır yönetim baskısı, diğer tarafta Kadıköy'ün hiç olmadığı kadar boş ve boğucu atmosferi. Her zor anda, 'Ersun Yanal' sesleri...

Fenerbahçe 2-1 Gençlerbirliği

Patladı İsmail Hoca dayanamadı daha fazla. Fenerbahçe’nin Gençlerbirliği karşısında skoru 2-1’e getirdiği golden sonra tutamadı gözyaşlarını. Futbolcuları koştu, İsmail Kartal’ı kulübeden çıkardı, saha kenarına taşıdı. Mesajları açıktı: Bizim hocamız sensin, beraber yüreyeceğiz!

İki farklı Fenerbahçe!

Haberin Devamı

Galatasaray yenilgisini telafi edip, Beşiktaş derbisi öncesi de moral bulmayı hedefleyen Fenerbahçe için işler istediği gibi gitmedi. Az sayıdaki taraftarının desteğiyle maça hızlı başlayan Sarı-Lacivertliler’i; gazı fazla götürmedi! Sezon başından bu yana devam eden sorun dün akşam da yaşandı. Ligin en fazla pas yapan takımı olan Fenerbahçe, iş pozisyona girmeye gelince sınıfta kalıyor. Kartal’ın öğrencileri, ilk yarıda duran toplarla yalnızca iki tehlikeli pozisyon üretti. Biri 38’de Tosic’in ters kafa vuruşu, diğeri de 40’ta Kuyt’ın altıpasta kaleci tarafından kornere gönderilen kafası... 45’te rakip kalede tehlike yaratamayan Fenerbahçe, orta alanda alışkın olduğumuz pas trafiğini de gerçekleştiremedi. Sahasında ilk dakikadan itibaren rakiplerine kurduğu baskıya alıştığımız Fenerbahçe, bu yarıda vasat bir görüntü çizdi.

Haberin Devamı

Devrenin sonlarında kendilerine tepki gösteren taraftarların desteğiyle ikinci yarıya da hızlı başlayan Fenerbahçe, bu kez golü erken buldu. Alper’in düşürülmesiyle kazanılan penaltının başına geçen kaptan Emre, 50’de eşitliği bozdu: 1-1. Fenerbahçe pozisyona giremedi ama Gençler’e de şans vermedi. İkinci 45’te rakibine göre daha diri olan Sarı-Lacivertliler, kontrolü tamamen ele geçirdi. Son adam Topal ve Kadlec önde oynadı, sahanın iki yönünü de kullanan Emre kilit adam olurken, Meireles ise hücum organizasyonlarında etkindi. İlk yarıda pozisyona giremeyen Fenerbahçe, 64’te Topal, 68’de Sow ve 73’te Alper’le gole çok yaklaştı.

Caner’in 66’da Webo’nun yerine oyuna girmesinden sonra Sow en uca geçti. 72’de de Diego’nun Emre’nin yerine girmesinin ardından Meireles, savunmanın hemen önünde oynamaya başladı. Sahadaki dizilişin değişmesinin ardından da baskısı sürdüren konuk ekip, 81’de en tehlikeli pozisyonunu yakaladı. Gençlerbirliği, Antal’la skoru eşitledi: 1-1. 86’de Emenike’nin düşürülmesiyle kazanılan penaltı vardı. Sorumluluğu bu kez Kuyt aldı ve topu ağlara yolladı: 2-1. Tribünlerden yükselen “Ersun Yanal” tezahüratı sonrası atılan bu gol, Fenerbahçe’nin daha sıkı kenetlenmesini sağlayacak bir noktaydı. Tüm futbolcuların kulübeden çıkmak istemeyen İsmail Kartal’la sevincini yaşaması 4. yıldız yolunda herkese olduğu gibi taraftarlara da bir mesajdı. 34 yaşındaki Kuyt, dün akşam da sahada basmadık yer bırakmadı. Diego’nun güçsüzlüğü artık kanıtlanırken, Gençlerbirliği maçı Beşiktaş derbisi öncesi Fenerbahçe’nin hatalarından ders çıkarması konusunda önemli bir sınavdı.

Haberin Devamı

Sedat Hardal

İlişkili Haber

İsmail Kartal'ın gözyaşları

YORUM YAZ