MENÜ

Bu hesapta yoktu!

Başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Dergisi'nin son sayısına, “Rakibimizin 2 puan gerisindeyiz. Bir karşılaşmada öne geçmemiz işten değil” diye yazdı ama takımı 5 puan geri düştü.

Bu hesapta yoktu!

Sezon öncesi “3 yıl üst üste şampiyonluk” sözü veren Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, son haftalarda alınan kötü sonuçlara karşın umudunu yitirmedi. Yıldırım, Fenerbahçe Dergisi’nin son sayısındaki yazısında da bunu ortaya koydu. Ancak görünen o ki, o da Büyükşehir Belediye yenilgisini hesaba katmamıştı. Başkan’ın yazısında, “Futbol takımımızın, ikinci yarıda şanssız bir başlangıç yapması, hepimizi çok üzdü. Dergimizin baskıya girdiği şu günlerde, Turkcell Süper Lig’de en yakın rakibimizin sadece iki puan gerisindeyiz ki; 3 puanlı sistemde oynayacağımız sadece bir karşılaşma bile öne geçmemiz için yeterli olacaktır” sözleri dikkat çekti. Ancak yazının çıktığı gün, lider Galatasaray ile olan puan farkı 5’e yükselmişti.

Şampiyonluk iddiam kişisel değil
Yıldırım, yaşadıkları bu sendelemeye karşın, şampiyonluğun ve Türkiye Kupası’nın en güçlü adayı olduklarını belirterek, “Fenerbahçe, bugüne dek her sezona şampiyonluk iddiasıyla başlamıştır ve bu her zaman böyle de olmalıdır. Bu sebeple, şampiyonluk iddiası ‘Kişisel bir söylem’ değildir. Bizden önceki yönetimler de bizler de, bizlerden sonra yönetime gelecek olanlar da elbette ki sahip olduğumuz her branşta, her zaman şampiyonluk iddiası ve söyleminde bulunacaklar ve ona ulaşmak üzere mücadele edeceklerdir. Bu, Fenerbahçeliliğin gereğidir. Sporcularımız, mücadele ettikleri her alanda elbette ki: ‘Şampiyonlukların en büyük adayları olarak’ ter döküyorlar. Fenerbahçe, ikinciliklerin takımı değildir; olmamıştır ve asla da olmayacaktır. Sayın İslam Çupi’nin de dediği gibi; “Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz”. İşte, adı konamayan o yüce duygu, o büyüklük; Fenerbahçeliliktir. Bizi dünyadaki tüm kulüplerden ayıran; içimizde taşıdığımız Fenerbahçelilik duygusudur ve bu sürekli başarıyı hedefleyen; yenilgiyi asla hazmedemeyen bir duygudur. İşte, bu sebeple; ‘Hep başarıyı isteriz’. Buna ulaşmak için de her zaman tek yürek olur; omuz omuza mücadele ederiz. Bugüne kadar sergilediğimiz birlik ve beraberliğin, bize ne büyük başarılar getirdiğini; nasıl büyük zaferler yaşattığını hep birlikte gördük. O nedenle biliyoruz ki, bizler tek yürek oldukça; o adı konamayan Fenerbahçelilik büyüklüğünü kalplerimizde hissettikçe daha nice başarılara ulaşacağız, nice saldırılara, eleştirilere göğüs gerip her saldırıdan daha da güçlenerek çıkacağız. Takımımızın aldığı olumsuz sonuçların giderilmesi adına; futbolcularımız ve teknik heyetimiz üzerlerine düşeni yapacaklardır.

Hep destek, tam destek...
Kendilerine bu konuda sonsuz güveniyoruz. Bilinmelidir ki, Fenerbahçe formasını giyen her sporcu, onu giymeyi hak edecek kalite ve yeteneğe sahip olduğu için o formayı sırtında taşımaktadır. Büyük Fenerbahçe taraftarı da o kutsal formayı giyen her sporcunun; “Hep destek tam destek” sloganı ile desteklenmesi gerektiğini bilir. Takım ya da bir futbolcu sendelendiğinde; onu eleştirmek, yuhalamak en kolay çözümdür; bu çözüm sadece çözümsüzlüğe sebep olur ve Fenerbahçe camiasına asla yakışmaz. Bize yakışan; birlik olmak ve her sendelemenin ardından daha da güçlü şekilde yeniden doğrulmaktır” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ