MENÜ

Baklava aldım, 'şike' dediler

Örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmediğini kaydeden tutuklu sanık Yusuf Turanlı, hakkındaki suçlamalarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Baklava aldım, 'şike' dediler

İstanbul Büyükşehir Belediye-Bursa maçıyla ilgili suçlamayı da kabul etmediğini söyleyen Turanlı, “Bu maçtan önce İbrahim Akın ve İskender Alın benden baklava istediler. Ben de ricalarını kırmayıp, Gaziantep’ten getirttim. Ancak bu davranışım bile şike olarak yorumlandı. İbrahim Akın’a şike teklifinde bulunmadım. Belediye’nin en önemli maçıydı. Bana maçtan önce ayağında ağrılar olduğunu belirtince, ben de oynamamasını söyledim. Daha sonraki konuşmamızda ağrılarının azaldığını aktarınca, ‘çık oyna’ telkininde bulundum. Ama burada da şikeyle suçlanıyorum. İbrahim’e verdiğim torbanın içinde para olduğu iddia edildi. Halbuki forma vardı. Trabzon-Belediye maçında da bahsedilen eylemlerde bulunmadım. Her görüşmem şike ve teşvik olarak algılanıyor” savunmasında bulundu.

Haberin Devamı

Çok açık ve net: Arabayla ilgili

Sivas kalecisi Korcan’la Fenerbahçe maçı öncesi yaptığı konuşmaların sorulduğunu aktaran Turanlı, “Çok açık ve net olarak araba aradığımız bellidir. Bu da şike olarak yorumlanmış. Futbolcular ev ve araba alırken bana danışır. Ondan maç kadrosu almam soruluyor. Her maç öncesi alırım bunu” dedi. Hakimin, “Korcan ile konuşmanızda hediye konusu geçiyor. Bunu açıklar mısın” demesi üzerine Turanlı, “Özel bir konu, Korcan açıklasın” karşılığını verdi.

Havutçu’yla konuşmaları

Beşiktaş-Belediye maçı öncesi Tayfur Havutçu’nun kendisini arayıp, İbrahim ve İskender’i almak istediklerini ancak bunun maçla ilgisi olmadığını özellikle belirttiğini dile getiren Turanlı, “Bu görüşmem bile şike olarak iddia ediliyor. Tayfur’la Korcan için de görüştük. Bana, Hakan’ı göndereceklerini, 2 veya 3. kaleci aradıklarını, Korcan’ı alabileceklerini söyledi. Ben de, ‘Sivas’ta oynuyor, giderse mağdur olur’ yanıtını verdim” dedi.

YORUM YAZ