MENÜ

Ali Koç'tan sert açıklamalar: Gerekirse bir alt lige düşeceğiz! Kulüpler Birliği başkanlığından istifa etti

Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanından 3-2'lik galibiyet çıkarsa da futboldan çok yaşanan olaylar konuşuldu. Sarı-Lacivertliler'in Başkanı Ali Koç da konuyla ilgili kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu. Kanarya'nın patronu, Kulüpler Birliği başkanlığından istifa ettiğini açıklarken alınacak olası kararlarla ilgili de, 'Gerekirse bir alt lige düşeceğiz' dedi. İşte Ali Koç'un sözleri...

Süper Lig'in 30. haftasındaki Trabzonspor - Fenerbahçe maçı büyük gündeme sebep oldu. Akyazı'da hem maç esnasında hem de maç sonunda yaşanan olaylar dünya gündemine damga vurdu. Futbol camiasından art arda açıklamalar gelirken alınacak kararlar da merak konusu oldu.

Haberin Devamı

 Sarı-Lacivertliler'in Başkanı Ali Koç da konuyla ilgili kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu. İşte Ali Koç'un sözlerinden öne çıkan açıklamalar...

Ali Koçtan sert açıklamalar: Gerekirse bir alt lige düşeceğiz Kulüpler Birliği başkanlığından istifa etti


'Bu sorunlar ülkeye zarar veriyor'

"Dün gece yaşananlar Türkiye için utanç vesilesidir. Bu iki kulübü kafa kafaya getirmeye, şiddet ve nefret tohumu ekmeye emek verenler var. 1995-1996'da Fenerbahçe, Trabzonspor'u orada 2-1 yendi ve tansiyon yükseldi. Ancak hiçbir zaman bu kadar nefret ve kin tohumları ekilmemiştir. Kardeşi kardeşe kırdıran 3 Temmuz'un sebebi olan terör örgütü, bu iki kulüp arasındaki gerilimi başka bir evreye taşımıştır. Kurşunlanma da bu örgütün eseridir. Camiaların akıllı insanları sabırlı ve akil düşünmelidir. Bu sorunların üstesinden gelmeliyiz. Bu sorunlar ülkeye zarar veriyor."

Haberin Devamı

'Yönetimsel anlamda sorun yok'

"Trabzonspor ve Trabzon ülke futbolunun en önemli dinamiklerinden biri. Maçtan sonra Ertuğrul Bey'in dair hakeme serzenişleri oldu. Sahamızda 3-2 yenilmiştik, dün de 3-2 kazandık. Orada Trabzonspor yöneticilerini en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. Dün onlar da bizi çok iyi ağırladılar, belki bir adım daha iyi. Yönetimsel anlamda bir sorun yok, birçok konuda aynı noktadayız. İki takımın oyuncuları da iyi niyetli mücadelelerini sürdürdükleri ortamda bunun yaşanması akıl tutulmasıdır."

Fenerbahçe ve Trabzonspor'a geçmiş olsun. Ancak üzülerek öğrendim, çalışmalar varmış. Yaşananları Fenerbahçeli futbolculara bağlayacaklarmış. İnşallah bu yanlışa girmezler. Bu yaşananlardan onlar da üzgün. Trabzonspor'a da olağanüstü baskı var, onlar bu işi nasıl ele alacak? Göreceğiz.

Ali Koçtan sert açıklamalar: Gerekirse bir alt lige düşeceğiz Kulüpler Birliği başkanlığından istifa etti


'En büyük mağdur Fenerbahçe taraftarıdır'

"Yaşananlar olmasaydı, 2-0'dan 2-2'ye o maçı getirmek kolay olmazı. Ancak bunları konuşmayalım. Dün gecenin mağduru Fenerbahçe'dir. Futbolcular, kendilerini linçten korudular. Aileleri endişe yaşadı. Bir avuç güvenlik görevlimiz mağdur. Trabzon'da turuncu yelek giyen güvenlik güçlerine de teşekkür ederim. Büyük çaba sarf ettiler. En büyük mağdur Fenerbahçe taraftarıdır. Endişelenen, güvenliğimizden bilgisi olmayıp endişe eden taraftarlarımızdır."

'Bir futbolcu linç edilseydi ne yapacaktık'

"Artık bu iş çığrından çıktı. Fenerbahçe'nin bu ülkede gördüğü muameleme kabul edilemez. Sporda yaşadıklarımız herkesin malumu. Bu örgüte duvar olan Fenerbahçe. Ne devletimiz, ne yetkililer aksiyon almıyor. TFF de bizim aksiyonlarımıza manevra yapıyor. Sadece bir futbolcu linç edilseydi ne yapacaktık? Kafamızı duvarlara vuracaktık. Bu son olsun diyoruz ama hiçbir zaman son olmuyor. Şiddeti normalleştiren bir ülke olmaya başladık!"

Haberin Devamı

'Hakem yaptırım uygulamadı!'

"Dün gece yaşanan olaylar tamamen organizeydi. Anlatacağım onları. Ama ana sorumlu Türkiye Futbol Federasyonu'dur. Maç başladı, olaylar başladı, olaylar büyüdü, büyüdü... Hakem yaptırım uygulamadı. Halil Umut Meler'in dün hiçbir yaptırım uygulamaması, uyguladıklarında da çok geç kalması tribünleri cesaretlendirmeye başladı. Futbol nabzını biraz bilen insan işin nereye gideceğini bilir. Belki yaşadığı travmadan dolayı psikolojisi yeterli değildi diyenler var ama şunu söyleyeyim, ülkemizin içinde bulunduğu durumda hiçbir hakem o maçı iptal edilemezdi. TFF'nin 'Bu maç devam edemez' demesi gerekirdi."

Rakibimizin siyasi gücü malum, çekinmiş olabilirler. Meşale geliyor sahaya. Hakem görüyor, devam ettiriyor ve faul veriyor. Peşinden gol oluyor. Ya 3-2 olsaydı, bir şampiyonluğumuz daha zorbalık sebebiyle elimizden mi alınacaktı? Denizli zamanı da maç iptal olmalıydı, 'Sulu derbi' denen maç da...

Ali Koçtan sert açıklamalar: Gerekirse bir alt lige düşeceğiz Kulüpler Birliği başkanlığından istifa etti


'Stadyum'da polis yoktu'

"Dün stadyumda polis yoktu. Stadyuma girerken arama yoktu. Benim stadımda hiç meşale yok çünkü arama sorumluluğunu gösteriyorum, yurt dışında bu sorumluluk gösterilmiyorsa neden suçlu benim? Bunu geçen hafta UEFA Başkanına konuşurken söylemiştim. Yurt dışında taraftarım meşale yakıyor diye ben ceza alıyorum. Benim stadımda yakamıyor ama. Ben önlem alıyor!"

Haberin Devamı

'Kulüpler Birliği'ndeki görevimden biraz evvel istifa ettim'

"2 Nisan'da olağanüstü genel kurula gidiyoruz. Kendi bağımızı kendimiz kesmemiz lazım çünkü bu olaylar devam edecek. Dün Cumhurbaşkanımızın da müdahil olmasıyla birlikte bakanlarımız da müdahil oldu ve bizi güvende hissettirdiler. Ancak yerel yönetimlerin bunu sağlaması gerekirdi bu seviyede müdahale yapılmadan.  Kulüpler Birliği'ndeki görevimden biraz evvel istifa ettim. Biz artık kendi bağımızı kendimiz keseceğiz. Gerekiyorsa da bir alt lige düşeceğiz. Her gün ölmektense bir gün öleceğiz. Gerekirse 1 sene oynar, çıkarız. 

'Riyad krizinden farkı olmayacak!'

 "Siz bize bu ülkenin dışlanmış kulübü gibi muamele yaparsanız, bunu devlet için de TFF için de medya için de söylüyorum, biz kendi geleceğimizi kendimiz belirlemek zorundayız. Bu herhangi bir şantaj, tehdit falan değil. Fenerbahçeliler tahrik etti denmeye çalışılıyor. İnsan utanır ya. Bu işin nereye gideceğini ben biliyorum. Riyad krizinden farkı olmayacak. Fenerbahçe'ye bu muameleyi yapmak isteyenler işi nereden nereye getirdiklerini düşünsenler. '3. golden önce faul vardı' tartışmaları yapılıyor, hakem kuralları doğru uygulasa 3-0 hükmen galiptik."

Haberin Devamı

'Ben bu çocukların psikolojisini nasıl toplayacağım?'

"3 Temmuz'u başlatan örgüt, iki kulübü birbirine çarptırmak için tavan yaptı belki de emellerine ulaşmak amacıyla. Bu ligde Fenerbahçe'ye yer yok. Biz dürüstçe mücadele vermeye çalışıyoruz. Ben bu çocukların psikolojisini nasıl toplayacağım? 2014'te toplayamadık. Herkes aklını başına alsın. Linç tehlikesine rağmen oyunu oynatanlar aynaya baksınlar. TFF'ye müsaade edenler de aynaya baksınlar. Alt lige düşmeyi göze alıyoruz. '3 ay sonra görevi bırakıyorsun' denebilir. Bu kararı alırsak da görevi bırakmıyorum. Bir alt ligde kulübü tekrar Süper Lig'e çıkarıp o zaman görevi bırakırız."

Ali Koçtan sert açıklamalar: Gerekirse bir alt lige düşeceğiz Kulüpler Birliği başkanlığından istifa etti

YORUM YAZ