MENÜ

Fenerbahçe, Slavia Prag ile eşleşti! Rakibimizi tanıyalım...

Son dakika haberi... Temsilcimiz Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi play-off turundaki rakibi Çekya ekibi Slavia Prag oldu. Slavia Prag'ı kısaca tanımaya ne dersiniz?

Fenerbahçe, Slavia Prag ile eşleşti! Rakibimizi tanıyalım...

Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi play-off turundaki rakibi Çekya ekibi Slavia Prag oldu. Peki Slavia Prag hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz?

Haberin Devamı

1892'de kuruldu

Çekya ekibi Slavia Prag, Avrupa'nın en köklü takımlarından biri. 1892'de kurulan Slavia Prag, Sparta Prag ile birlikte ülkesinin en güçlü takımı. Kırmızı-Beyaz renklere sahip olan Prag ekibi, ülkesinde birçok kez şampiyonluğa ulaştı.

En çok oynayan ve gol atan Milan Skoda

2019/20 ve 2020/21 sezonlarında Çaykur Rizespor forması giyen tecrübeli futbolcu Milan Skoda, uzun yıllar Slavia Prag forması giydi. Skoda bu formayla 214 maçta 77 gol attı ve kulübün efsaneleri arasına girdi.

Son 3 yılın şampiyonu, bu sezon da formda

Geçtiğimiz sezonu ezeli rakibi Sparta Prag'ın 12 puan önünde yenilgisiz şampiyon olarak tamamlayan Slavia Prag, bu sezon da şampiyonluğun 1 numaralı favorisi. 18 haftası geride kalan ligde 47 puanla lider durumda. Slavia Prag'ı 44 puanlı Viktoria Plzen ve 42 puanlı Sparta Prag takip ediyor. Slavia Prag, son 3 sezonda şampiyonluğu kimselere kaptırmadı.

Haberin Devamı

Stadyum kapasitesi 19.370

Maçlarını 19.370 seyirci kapasiteli Sinobo Stadyumu'nda oynayan Çekya ekibi, aynı zamanda ülkenin en büyük stadına sahip.

Konferans Ligi'nde play-off turuna nasıl geldiler?

Slavia Prag, bu sezon ilk kez düzenlenen Avrupa Konferans Ligi'nde E Grubu'nda mücadele etti. Feyenoord, Union Berlin ve Maccabi Haifa'nın yer aldığı grupta 2 galibiyet 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde eden Çekya ekibi, grubu 8 puanla 2. sırada tamamlayarak play-off turunda oynama hakkı elde etti. Çekya ekibi evinde oynadığı 3 karşılaşmada 2 galibiyet 1 beraberlik alırken; deplasmanda ise 1 beraberlik 2 mağlubiyet elde etti.

Yıldızları Nicolae Stanciu

Slavia Prag'ın kadrosuna bakıldığında göze çarpan ilk futbolcu Nicolae Stanciu. Rumen futbolcunun adı Galatasaray ile de anılmıştı. Prag, gerçekleştirdiği oyuncu satışlarıyla da kasasına ciddi bir gelir koymuş durumda. Çekya ekibi 2019 yılında Alex Kral'ı 12 milyon Euro'ya Spartak Moskova'ya, 2020 yılında Tomas Soucek'i 16 milyon Euro, Vladimir Coufal'i ise 6 milyon Euro'ya West Ham'a, bu sezon başında ise Abdallah Sima'yı 6.5 milyon Euro'ya Brighton'a satmıştı.

Haberin Devamı

Teknik adam: Jindrich Trpisovsky

Çekya'da son 3 yılda şampiyonluk yaşayan Slavia Prag, 3 şampiyonluğa da genç teknik adam Jindrich Trpisovsky ile ulaştı. 1976 doğumlu antrenör, 2015-2017 yıllarında Slovan Liberec'i çalıştırdı.

YORUM YAZ