MENÜ

Fenerbahçe'nin büyük hayali: Diego Costa

Conte kapıyı gösterdi; Atletico Madrid ile anlaşan dünyaca ünlü golcü, eski takımının transfer yasağı nedeniyle ocak ayına kadar beklemek zorunda. Fenerbahçe, bu durumu fırsata çevirmenin peşinde. Yönetim, Diego Costa’yı  4 aylığına da olsa kiralayıp, takımı ve camiayı havaya sokmak istiyor.

Fenerbahçe'nin büyük hayali: Diego Costa

Transfer döneminin kapanmasına 2 gün kala, Sarı-Lacivertli taraftarları heyecanlandıran dünyaca ünlü bir isim gündeme geldi: Diego Costa... Brezilya asıllı İspanyol forvet, Chelsea Menaceri Antonio Conte tarafından kadro dışı bırakılmıştı. Costa da kendisine gelen teklifleri geri çevirmiş ve Atletico Madrid ile anlaşma sağlamıştı. Ancak İspanyol ekibinin transfer yasağı nedeniyle golcü oyuncu ocak ayına kadar Chelsea’de kalmak zorunda. Bu durum, Fenerbahçe Yönetimi’ni harekete geçirdi.

Sigorta yaptırılacak

Sarı-Lacivertliler, hem İngiliz ekibi hem de Atletico ile temasa geçerek, yıldız futbolcunun ocak ayına kadar olan süreci kiralık olarak Fenerbahçe’de geçirmesini önerecek. Yönetim, herhangi bir sakatlık ihtimaline karşlık da İspanyol forvet için kapsamlı bir sigorta yapma vaadinde bulunacak. Avrupa’nın diğer ülkelerinde transfer dönemi kapandı. Eğer Atletico, oyuncunun ocak ayına kadar olan süreci idman yapmak yerine maç oynayarak geçirmesini isterse, tek seçenek Fenerbahçe olacak. Tabii Diego Costa’yı da ikna etmek gerekecek.

Heyecanlı bekleyiş

Bu operasyon ‘hayal’ gibi görünse de yönetim bunu gerçeğe çevirmek için tüm imkanlarını seferber edecek. Fenerbahçe cephesi, Diego Costa gibi dünyaca ünlü bir oyuncunun 4 aylığına bile olsa Çubuklu formayı giymesinin hem takıma ayrı bir hava katacağını hem de taraftarı yeniden tribünlere çekeceğini düşünüyor. Sarı-Lacivertli taraftarlar, heyecanla transferin son
2 gününde yaşanacak gelişmeleri bekliyor.

Atletico’dan çağrı: Takımınla çalış

Diego Costa tatildeyken Antonio Conte’nin kendisini aradığını ve gerekçe göstermeden kadro dışı bıraktığını söylemişti. Bu duruma sinirlenen yıldız futbolcu, takımının antrenmanlarına da katılmadı. Bunun yerine Brezilya’ya giderek kişisel antrenörüyle çalışmayı tercih etti. Ancak el sıkıştığı Atletico Madrid’den kendisine çağrı geldi. İspanyol ekibi, kondisyonunu kaybetmemesi ve formunu koruması için Costa’dan Chelsea’nin idmanlarına çıkmasını istedi.

Dünya Kupası’na gidemeyebilir

Fenerbahçe’nin ocak ayına kadar Costa’yı kadrosuna katma hayalini gerçekleştirmesi için 2018 Dünya Kupası’nın pozitif bir etkisi olabilir. İspanya Teknik Direktörü Julen Lopetegui, uzun süredir maç yapmayan ve takımıyla çalışmayan yıldız futbolcuyu son milli müsabakalarda kadroya dahil etmedi. Costa, ocak ayından itibaren Atletico Madrid’le birlikte sahalara dönse bile, haziran ayında başlayacak Dünya Kupası’na kadar form tutamayabilir. Bu nedenle de dev organizasyonda milli takımın dışında kalma ihtimali yüksek.

Chelsea’nin talebi 50 milyon Pound

Atletico Madrid ile Diego Costa arasında anlaşma sağlandı. Ancak henüz kulüpler arasında resmi bir anlaşma yok. Chelsea, yıldız futbolcuyu 50 milyon Pound’a (224 milyon TL) satabileceğini açıkladı. Atletico ise 40 milyon Pound’a (180 milyon TL) transferi bitirmek istiyor. İspanyol ekibinin, Costa’nın takımıyla idmanlara katılmasını isteme talebinin bir nedeninin de Chelsea’ye karşı iyi niyet göstermek istemesi. Atletico böylece pazarlıklarda Maviler’in rakamı düşürmesini hedefliyor.


Fenerbahçe, Everton'dan cevap bekliyor

Haberin Devamı
YORUM YAZ