MENÜ

Eski F.Bahçeli Atkinson'ın ölümüyle ilgili flaş gelişme

Bir dönem Fenerbahçe formasını da giyen eski futbolcu Dalian Atkinson'ın elektroşok tabancasıyla ölümüyle ilgili olarak iki polis memurunun suçlamalarla karşı karşıya kalabileceği bildirildi.

Eski F.Bahçeli Atkinson'ın ölümüyle ilgili flaş gelişme

48 yaşındaki eski golcü Atkinson, 2016 yılında babasının evinde ölmüştü.

Haberin Devamı

BBC'nin haberine göre; IPCC adlı Bağımsız Polis Şikayet Komisyonu ve Kraliyet Savcılığına Atkinson'ın ölümüyle ilgili bir delil gönderildiği öğrenildi. Delilin Atkinson'a karşı güç kullanıldığını gösterdiği belirtiliyor. Ölüme elektroşok cihazlarıyla yapılan müdahalenin neden olduğuna dair ciddi şüpheler bulunuyor. Delilin ne olduğu ve niteliği ise açıklanmadı.

İngiliz polisi 2016 yılının Ağustos ayında gelen bir ihbar üzerine Atkinson'un Shropshire'da babasıyla kaldığı evine gitmişti.

Emniyetten yapılan açıklamada, Atkinson'un şok tabancasıyla vurulmasının ardından müdahalelerin yapıldığı, ancak eski futbolcunun 90 dakika sonra hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Dalian Atkinson'u hastaneye yetiştirmeye çalışan ambulans servisinin sözcüsüyse ifadesinde yolda durumu kötüye giden eski futbolcunun kalp krizi geçirdiğini söylemişti.

Haberin Devamı

Atkinson'ın ölümüyle ilgili bağımsız bir komite tarafından inceleme başlatılmıştı. Olayla ilgili olarak West Mercia'da görevli iki polis memuru soruşturuluyordu. Polislerin görevi kötüye kullanmakla suçlandığı belirtiliyor.

CNN Türk

YORUM YAZ