MENÜ

Erciyesspor'da 5 istifa!

Kayseri Erciyesspor'da 21 Kasım'da yapılan olağanüstü genel kurulda yönetim kurulu üyeliğine seçilen ve kısa süre sonra istifa eden 5 yönetici, "Bizi istifaya zorladılar" dedi.

Erciyesspor'da 5 istifa!

Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılan basın açıklamasını, Erciyesspor yönetiminden istifa eden Başkanvekili Rıfat Dayıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Selahattin Sözduyar, Mahmet Kargın ve Süleyman Akın yaptı.

Açıklamada konuşan Dayıoğlu, 21 Kasım'da yapılan olağanüstü kongrede yönetim kurulu üyeliğine seçildiklerini belirterek, "Seçilmekteki tek amacımız en temiz duygularla memleketimizin takımının kapanmasını engellemekti. Kulübün rayına oturması için önlemler almak üzere görev dağılımını yapmak istedik. Ertesi gün başkan seçilen Nuhkan Rüzgar başkanlık görevini kabul etmeyeceğine dair beyanlarda bulundu ve istifa edeceğini söyledi.

Üzerinden birkaç saat geçtikten sonra bizi aradı ve istifa etmemizi istedi. Sebebini anlayamadığımız şekilde davranışlar sergilemesi bizi son derece şaşırttı. Biz memleketimiz için kanımızın son damlasına kadar mücadeleye varız. Biz sadece Erciyesspor için varız. Her zaman da göreve hazırız" ifadelerini kullandı. ''Bizim Erciyesspor'da yapmak istediğimiz birkaç değişiklik vardı, ancak yapamadık'' diyen Dayıoğlu, şöyle devam etti: ''Bu isteklerimiz başkan tarafından kabul görmedi. Bu aldığımız kararlardan birincisi tesis isminin değiştirilerek bir şehit kardeşimizin ismini yaşatmaktı. İkincisi ise bizimle çalışmak istemeyen personelin tazminatlarını ödeyerek yola devam edilmesi konusunda alınan bir karar vardı. Bu istenilenleri yapacak ortamı bir türlü bulamadık. Bundan sonraki süreci dikkatle takip edeceğiz."

Tesisin isim değişikliğiyle ilgili soru sorulması üzere Dayıoğlu, "Başkan isim değişikliğinin şuanda uygun olmadığını, mahkeme sürecinin devam ettiğini söyledi. Ben tesislere girdiğimde özellikle bir Kayserili şehidimizin isminin orada olmasını istedim. Yönetime gelirken ilk hedefimiz yönetimi kurtarmak ikinci hedefimiz ise tesisin adını bir şehit kardeşimizin adıyla yaşatmaktı" şeklinde konuştu.

Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ, DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ