MENÜ

Eray Balcı'nın Elazığ at yarış tahminleri

30 Mayıs Çarşamba Elazığ at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Elazığ at yarış tahminleri

30 Mayıs Çarşamba Elazığ at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

PARA SAÇAR...

1.AYAK: Diyarbakır ve Şanlıurfa performanslarını hak ile yeksan eden Elazığ performansları ile bir andan bu pistin en istikrarlı safkanlarından biri olan SUERTO bu pistte kazandığı yarışının ardından Adana pistinden de eli boş dönmeyip Rio Blondie arkasında parlak bir ikincilik elde eden AYŞEGÜL bu pistte start aldığı üç koşudan da ikinciliklerle ayrılan ES BARBAROS ve daha önce bu pistte on kez start alıp bu koşuların sadece birinden tabeladan düşüp, bu koşuların ikisinden birincilikle ayrılmayı başaran ARVİŞ arasındaki mücadele birinciyi belirler.

2.AYAK: Hemen hemen benzer rakipler yanında start aldığı son koşusunda, yarışı önlerde kabullenen isimlerden biri olup çok az farklarla tabelanın dışında kalan APALBA bugün tecrübeli jokeyi Mahmut Ünlü idaresinde start alacağı koşuyu çıktığı gibi bitirebilir. Yoğun yağmur altında koşulan koşuda çok sert rakiplerini geride bırakmayı başaran BOSFORTA sahanın start sorunu nedeniyle gerçek sınıfını bulamayan SAGAMİ için belki bu pist yeni bir başlangıç olabilir. Taylığından itibaren inandığım bu isme bugün de bir şansı çok görmemek gerekir. İstanbul’dan gelecek olan ASLANPARÇASI pisti yadırgamazsa günün büyük sürprizini gerçekleştirebilir.

3.AYAK: Geriye dönük performanslarına baktığımız zaman Elazığ’da çok daha etkili olduğunu gördüğümüz PARA SAÇAN bir yarış önce hemen hemen eşit sıklet şartlarında az farklarla geçildiği rakibi Kısrağıntayı ile bu kez 7 kg daha hafif sıkletle karşılaşacağı koşuda günün bankosu adayımdır.

4.AYAK: Seri stiliyle bildiğimiz ALTUNBİR benzer stilli rakiplere rağmen bugün bir start avantajını elinde bulundurduğu koşuyu bir çırpıda bitirebilir. Benzer karakterli rakibi CANGOBAK bu sürati sonlarda değerlendirmeye çalışacak olan UÇARKANAT ve son iki üç yarıştır sahanın direkt oynadığı atlardan biri olup, her yarış geçilecek rakipler bulan KILIÇ TUTAN Kv-6 koşuyu az atla geçmek isteyecek kuponlar için yeterlidir. Geniş bütçeli kuponlar; BİJAN,DEMİRYAYLASI ve REBER üçlüsünü değerlendirmeye alabilirler.

5.AYAK: Bu yıl geçen sene ki formundan uzak olsa da SEA HORSE bu rakipler yanında önceliği vereceğim kısraktır. Yarış kariyerinin ilk gününden itibaren ilk kez arka arkaya kazanmayı başararak formunun zirvesine çıkan AMARİ çok kötü iki yarışının ardından son yarışı ile toparlanma sinyalleri veren WHITE ORCHID ve ekürilerden DİŞİ ASLAN dişilere mahsus koşunun diğer şanslı kısraklarıdır.

6.AYAK: Bir yarış kazanıp, 10 yarış kazanmaya hasret kalmayı neredeyse alışkanlık haline getirmiş isimlerin mücadelesinde; son yarışında önlere çok erken düşünce sonlarda avlanan SULTANDAN bugün aynı hataya düşmezse birincilik hasreti sona eren taraf olur. 63 kg gibi ciddi sıklet dezavantajı ile çıktığı koşudan bana göre alnının akı ile ayrılan DİLAVERAĞA ve mesafeye yatkın ADAM kalabalık koşunun eşit şanslı safkanlarıdır. Günün son ayağında sürpriz arayan okurlarımız; TEKİNEFE, GUTİ ve LİDEREFE sırasıyla dikkate alabilirler.

5-2-1-10///11-10-1-8-9///4///2-5-6-11-7-9-1///3-1-9-4///14-2-7-8-9-1

Haberin Devamı
YORUM YAZ