MENÜ

Ekonomik transfer

Ayrılanların yerini bonservisi elinde olan yabancı oyuncularla doldurmak isteyen Fenerbahçeli yöneticilerin, Senegalli Souleymane Diawara ve Nijeryalı Afolabi için harekete geçtiği belirtildi.

Ekonomik transfer

Şampiyonlar Ligi’ne katılmaktan men edilmeleri üzerine, yaşanacak maddi sıkıntıyı ortadan kaldırmak için Lugano’yu 3 milyona PSG, Andre Santos’u 7 milyon Euro’ya Arsenal’e satıp, kasasına taze para koyarken, bu futbolculara ödenecek ücretten de kurtulan Fenerbahçeli yöneticiler, ayrılanların yerini doldurmak için harekete geçti. Sarı-Lacivertliler’in bu konudaki öncelikli hedefleri ise ya çok cüzi bir bonservis ücreti ödemek ya da kulüpleriyle sözleşmeleri sona eren futbolcuları transfer etmek. Yani ekonomik transfer yapmak. Bu doğrultuda iki futbolcu için harekete geçildiği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Bunlardan birisi, Marsilya’nın tecrübeli savunmacısı Souleymane Diawara. Mamadou Niang ve İssiar Dia’nın, Senegal Milli Takımı’ndan takım arkadaşı olan 34 yaşındaki savunmacının bonservisinin elinde olduğu belirtildi. Diawara ile Niang, Marsilya’da da birlikte forma giydi. Fenerbahçeli yöneticilerin gündemindeki ikinci isimse, Avusturya’nın Salzburg takımında forma giyen Nijeryalı Rabiu Afolabi. Geçen sezon kiralık olarak Sarı-Lacivertli formayı giyen Joseph Yobo’nun, Nijerya Milli Takımı’ndan arkadaşı olan Afolabi’nin de bonservisinin elinde olduğu kaydedildi. Teknik direktör Aykut Kocaman’ın yeniden takımda görmek istediği Yobo’nun transferi, son gelişmeler üzerine zora girince, bu iki oyuncudan birinin kadroya katılabileceği ifade edildi.

Haberin Devamı

Yalçın Türk

YORUM YAZ