MENÜ

'Egemen'in boynu büyük kalmasın'

Bursa'da 2 dakikada maçı çeviren Beşiktaş'ı takımın ağabeyi Rüştü'nün devre arasındaki bu sözleri ateşledi.

'Egemen'in boynu büyük kalmasın'

Emektar kaleci “Önce Beşiktaş sonra yıllarca formasını giydiği Bursa’da ana avrat küfürlere maruz kalan arkadaşımız için kazanmalıyız” derken, Egemen Korkmaz da muhteşem bir geri dönüşe imza atan arkadaşlarını kapıda karşılayıp tek tek kutladı.

Beşiktaş, Bursaspor karşısında son 3 dakikada inanılmaz bir geri dönüşe imza atarken, siyah-beyazlıların son ana kadar maçı bırakmayıp kazanmak için elinden geleni yapmasının ardında Egemen motivasyonunun da büyük payının olduğu ortaya çıktı. Beşiktaş formasıyla eski takımı Bursaspor’a karşı ilk kez mücadele eden tecrübeli futbolcu daha ısınmak için sahaya çıktığı andan itibaren tribünlerin tepkisine maruz kalırken, 22. dakikada aldığı sarı kartın ardından ikinciyi görmemesi için 30’da Carvalhal tarafından kenara alınmıştı. Devre arasında soyunma odasına 1-0 geride giren siyah-beyazlılarda Portekizli hoca ikinci yarının taktiğini anlattıktan sonra söz alan Rüştü yaptığı konuşma ile morali bozuk olan takımı ateşleyen isim oldu:

“Arkadaşlar ikinci yarıda çıkıp öncelikle Beşiktaş için kazanmalıyız. Ancak bugün oynamamız gereken bir kişi daha var. O da burada boynu bükük oturan Egemen. Bursa’ya 7 yıl hizmet etmiş, kaptanlık yapmış olan buna rağmen oyundan çıkana kadar ana avrat küfür yiyen Egemen arkadaşımız için oynamalıyız. Maç bittikten sonra soyunma odasına geldiğimizde boynu bükük görmemeliyiz.”

‘SEVİNCİ ABARTMAYIN’
Bu konuşmanın ardından sahaya çıkan siyah-beyazlılar 87 ve 89. dakikada Sivok ile Holosko’nun kafasından buldukları 2 golle galibiyete ulaşırken, Egemen de takım arkadaşlarını kapıda karşılayarak tek tek teşekkür etti.

Bu arada maç sonrasında soyunma odasına giren Rüştü koridordan gelen sevinç çığlıkları üzerine çıkıp “Arkadaşlar neler oluyor? Çok iyi bir takımı deplasmanda yendik sevinmekte haklısınız ancak bu kadar abartmaya gerek yok. Sonuçta şampiyon olmadık. Hem rakip takımdaki meslektaşlarımıza ayıp etmiş oluruz, mücadelelerine saygısızlık etmiş oluruz. Onlar yapsa sizin hoşunuza gider miydi?” takım arkadaşlarını uyarırken, ayaküstü adeta centilmenlik dersi de verdi.

OTOBÜSTEN ÜÇLÜ ÇEKTİRDİ!
Bursa’da sahada kaldığı sürece yeşil-beyazlı taraftarların küfürlü tezahüratlarına maruz kalan Egemen Korkmaz’a Beşiktaşlılar dönüş yolunda moral verdi. Siyah-beyazlılar takım otobüsünde bulunan tecrübeli futbolcuya büyük sevgi gösterisinde bulunurken, Egemen’e araç içinden üçlü çektirdiler.

‘Tepkiler tamam ancak aileye küfür olmaz’
Egemen: “Statlardaki kötü ve çirkin tezahüratı kovmalıyız. Bu tip olaylar futbola çok zarar veriyor. Taraftarlar bizim birer profesyonel olduğumuzu unutmamalı.”

Bursa deplasmanında eski takımının taraftarlarından büyük tepki gören Beşiktaşlı Egemen Korkmaz, “Herkes şapkasını önüne koymalı ve statlardaki kötü ve çirkin tezahüratı kovmalıyız gerek” dedi. Tecrübeli futbolcu, Bursa’da tüm takım olarak maçın son dakikasına kadar kazanma arzularını koruyarak istedikleri galibiyeti elde ettiklerini belirtirken, kendisine gösterilen tepkilerle ilgili olarak ise şunları söyledi:

“Taraftarın tepki göstermesi kadar doğal bir şey yok. Fakat aile fertlerine küfre kadar uzanmasının hiçbir değerle bağdaşmayacağının ve bu tip olayların futbola zarar vereceğinin altını çizerim. Tüm taraftarların bizim birer profesyonel olduğumuzu unutmamaları gerektiğine inanıyorum. Nasıl Bursa formasını giyerken elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıysam, şimdi de Beşiktaş formasıyla mücadele etmeme saygı duyulmasını istiyorum.”

Kartal nefes almadan idmanda
BURSA galibiyetiyle moral bulan Beşiktaş, Antalya hazırlıklarına ara vermeden başladı. Maçta oynayan futbolcuların koşu yapmakla yetindiği idmanda diğerleri ısınma ve istasyon çalışmasının ardından pas, 5’e 2 top kapma, yarım sahada maç ve duran top ve şut çalıştı. Tedavisi süren Almeida ve kulak iltihabı bulunan Alves idmana idmana katılmadı.

‘Asistler beni mutlu etti’
BURSA’DA 1-0 gerideyken 87 ve 89. dakikada yaptığı asistlerle oyunun kaderini değiştiren İsmail galibiyete olan katkısından dolayı çok mutlu olduğunu açıkladı. Yıldız futbolcu “Deplasmanda maç kazanma alışkanlığını elde etmemiz gerekiyordu, bunu da Bursa’da başardık” dedi.

ÖMER GÜVENÇ / VATAN

Haberin Devamı
YORUM YAZ