MENÜ

EBA şifresi nasıl alınacak? Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı!

Corona Virüs nedeniyle uzaktan eğitim kısa süre içinde başlayacak. Peki, EBA şifresi nasıl alınacak? Milli Eğitim Bakanlığı son dakika açıklaması yaptı. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Eğitim Bilişim Ağı'na girişte internet altyapısında test çalışmaları yapıldığı için sorunlar olabildiğini belirterek, "Şifre almayan her öğrencinizin velisinin cep telefonuna çocuğuyla ilgili şifre gönderilecek." dedi.

EBA şifresi nasıl alınacak? Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı!

EBA şifresi nasıl alınacak? Son dakika açıklaması Milli Eğitim Bakanlığı, Bakan Ziya Selçuk'tan geldi. Bakan Selçuk dün uzaktan eğitim süreciyle ilgili Instagram üzerinden yaptığı canlı yayına ilişkin görüntüleri paylaştı.

Haberin Devamı

Görüntülere göre Bakan Selçuk, velilere uzaktan eğitime ilişkin ayrıntılı bilgi verdi, soruları yanıtladı.

Uzaktan eğitime ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirten Selçuk, okulların ne zaman açılacağına ilişkin şu an bir karar bulunmadığını ifade etti. Selçuk, bu tarihi corona virüsün yayılımı doğrultusunda Bilim Kurulu Kararı ile ülkedeki durumun belirleyeceğini söyledi.

Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) girişte bazı problemlerin yaşandığına işaret eden Selçuk, "İnternet altyapısının arka planında test çalışmalarını sürdürdüğümüz için bazı sorunlar olabiliyor. Bu sorunlar nedeniyle EBA şifresini almayan her öğrencinizin velisinin cep telefonuna çocuğuyla ilgili şifre gönderilecek." açıklamasını yaptı.

YORUM YAZ