MENÜ

Avrupa'nın en büyüğü Futhouse, kapılarını Fanatik'e açtı

Türkiye, espor alanında son zamanlarda yaşanan gelişmelerle birlikte uluslararası arenada ön plana çıkmaya devam ediyor. Takımların elde ettiği kazanımlar ve esporcuların Türkiye’yi başarılı bir şekilde temsil etmesinin ardından esporun gelişimine yön verecek bir yenilik de Red Bull’un desteklediği Futbolist’ten geldi. Espor arenasında Türkiye’yi farklı klasmanlarda başarılı şekilde temsil eden Futbolist, Türkiye’deki oyun dünyasının gelecek başarıları için çok büyük bir projeye imza attı. Bünyesinde 10 branştan 58 profesyonel esporcuyu bulunduran Futbolist, Avrupa’nın en büyük “gaming house” projesi olan FUTHOUSE’u Türk oyun dünyasının hizmetine sundu. Futbolist, Türkiye’ye kazandırılan bu espor tesisinin kapılarını FANATIK GAZETESI’ne açtı.

Avrupa'nın en büyüğü Futhouse, kapılarını Fanatik'e açtı

Eğlence ve spor sektörünün en hızlı büyüyen alanlarından biri olarak kabul edilen gaming, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Türkiye gaming dünyası, bünyesinden çıkardığı başarılı takımlar ve esporcularla birlikte uluslararası arenada da takdir topluyor. Bununla birlikte son dönemde hem yurt içinde hem de yurt dışında elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Futbolist takımı, Türkiye’deki oyun dünyasının gelişimi için çok önemli bir adım attı. Red Bull’un desteklediği ve bünyesinde 10 profesyonel takımı bulunduran Futbolist, Avrupa’nın en büyük gaming house’u olan FUTHOUSE’u hayata geçirdi. Uluslararası arenada Türkiye’ye dünya şampiyonlukları getirmeyi hedefleyen Futbolist’in Türkiye espor ekosisteminin hizmetine sunduğu yeni tesisi FUTHOUSE, esporun ve Türk esporcuların gelişimine katkı sağlamanın yanı sıra yeni başarıları da yaşatacak gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

Avrupanın en büyüğü Futhouse, kapılarını Fanatike açtı

Avrupa’nın en büyüğü artık Türkiye’de

Toplamda bin 230 metrekarelik bir alana sahip olan FUTHOUSE, beş katlı bir villada Asya ve Amerika’daki “gaming house”lar örnek alınarak sıfırdan tasarlandı. Büyüklük olarak Avrupa’daki benzerlerini geçen FUTHOUSE, böylece hem Avrupa’nın en büyüğü hem de Türkiye’de dünya standartlarını yakalayan ilk espor tesisi oldu. Esporcu gelişiminin ve profesyonel esporcu yetiştirmenin ön planda tutularak hayata geçirildiği FUTHOUSE içinde yedi ayrı yatak odası ve bir ortak alanda toplamda 23 kişinin konaklayabileceği imkanlara sahip. Espor tesisinde beş farklı branşta mücadele eden takımlar aynı anda kamp yapabiliyorken, rakip takımlar da turnuva süreçlerinde burada konaklayabilecek.

Haberin Devamı

Avrupanın en büyüğü Futhouse, kapılarını Fanatike açtı

Esporcu gelişiminde başka bir boyut

Türkiye gaming dünyasında yeni bir devrin başladığının göstergesi olan FUTHOUSE’da üç tane ayrı espor odası ve ayrı bir koç/analiz odası bulunurken, espor odasından analiz odasına bağlı olan sistem sayesinde koçlar her oyuncunun ekranındaki pozisyonu anlık olarak takip edebilecek. Antrenmanların ve şampiyonalara hazırlıkların yanı sıra eğlence ve sosyal aktivitelere de önem verilen FUTHOUSE, tüm ekibin faydalanabileceği eğlence alanları ve bir fizyoterapi odasına da sahip. Eğlence alanlarında arcade makineleri, F1 simülatörü, tilt / pinball, langırt, basketbol, oyun konsolu alanı ve bir kütüphane de esporcular için yapıldı.

Avrupanın en büyüğü Futhouse, kapılarını Fanatike açtı

Tesisin içine müze de açıldı

Tesisin bir katı takımın 22 farklı şehirde düzenlenenturnuvalarda kazanılan 26 kupasının sergilendiği bir müzeye dönüştürülürken,makyaj ve reji odaları da bulunan podcast stüdyosu, talkshow alanı, canlı turnuva sunum stüdyosu ve yayın odaları da Futbolist ekibinin hizmetine sunuldu. Ayrıca esporcular tesise gelen fizyoterapist ve beslenme uzmanlarından da destek görecek. İçinde üç profesyonel yayın odası ve dokuz yayın altyapısı mevcut oda bulunan FUTHOUSE’da yayıncılar, aynı anda birbirinden farklı odalarda 12 yayın açılabilecek.

Futbolist’in başarıları ve aktif branşları

Bünyesinde 58 profesyonel esporcuyu bulunduran Futbolist takımı; FIFA Ultimate Team, FIFA Pro Clubs, PUBG Mobile, PUBG PC, VALORANT erkek, VALORANT kadın, Hearthstone, Team Fight Tactics, Magic:The Gathering, Arena of Valor klasmanlarında yurt içinde ve yurt dışında başarı kovalıyor. Takım, bu zamana kadar katıldığı turnuvaların 26’sında kupaya uzanmayı başardı.

Haberin Devamı

Avrupanın en büyüğü Futhouse, kapılarını Fanatike açtı

İsmail Can “Isopower” Yerinde; Burası bana daha çok başarı getirecek

Yaklaşık 6 yıldır Futbolist FIFA takımının bünyesinde olan Red Bull sporcusu İsmail Can “Isopower” Yerinde, “FUTHOUSE’un benim için en önemli noktası turnuvalardan önce tesiste kamp yaparak şampiyonalara hazırlanmak. Artık antrenmanlarımız çok daha profesyonel bir zeminde olacak. FUTHOUSE’da turnuva öncesi antrenman yapmak evde yaptığım antrenmana göre daha etkili ve verimli olacaktır. Oradaki hava, ortam ve antrenman süreci beni daha da motive ve konsantre edecek şüphesiz. Türkiye’de buna benzer bir yatırım olmadı. Bu tarz girişimler vardı ama bu kadar profesyonel ve kapsamlı bir tesis görmedim. Zaten Avrupa’nın en büyüğü şu an burası. Spor salonu, oyun odaları, eğlence odaları, Her imkanın olduğu bir espor tesisi oldu burası. FUTHOUSE’da yaptığım antrenmanlarla ve kamp süreçleriyle birlikte daha da başarılı olacağıma inanıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Avrupanın en büyüğü Futhouse, kapılarını Fanatike açtı

YORUM YAZ