MENÜ

Diyarbakır'dan geri adım

Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer'in, Gaziantepspor maçından sonra "ligden çekilme kararı aldık" sözleri ile başlayan kriz sona eriyor.

Diyarbakır'dan geri adım

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Kanaatim her takımın yoluna devam etmesidir" dedi. Vali Mutlu, Diyarbakırspor’un ligden çekilmesi ile ilgili yapılan açıklamalar konusunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mutlu, "Benim değerlendirmem, kanaatim, herkesin, Türkiye’nin isteği, Süper Lig’deki her takımın yoluna devam etmesidir. Diyarbakırlılar, Diyarbakırspor’u sevenler bunu istediğine göre başka şey düşünülemez" dedi.

Haberin Devamı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise, sporun ırkçı duyguların sahnelendiği arena olmadığını söyledi.

Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Çetin Sümer ve kulüp yöneticileri, Baydemir’i makamında ziyaret ederek görüştü. Baydemir, burada yaptığı konuşmada, Diyarbakırspor’un yanında olduklarını belirterek, şöyle dedi:
"Çekilmek için çok erken olduğunu düşünüyoruz. Temennimiz kulüp yönetiminin bu söylem ve kararını bir kez daha gözden geçirmesi. Hem hukuki mecrada hem de kamusal mecrada kulüp ve kentin hakkının aranması gerekiyor. Duygu yoğunluğunu anlıyoruz, anlaşılır buluyoruz, herkesin de anlaması gerektiğine inanıyoruz.
Şüphesiz futbol ya da spor ırkçı duyguların sahnelendiği bir arena değildir. Böyle bir arena olduğuna inananlar bana göre büyük bir yanılgı içindeler ve bu yanılgı içinde olduklarını hem ulusal mekanizmaları, hem de uluslararası mekanizmaları harekete geçirerek kendilerine bunu tırnak içinde söylüyorum ’öğretmemiz lazım’ diye düşünüyorum."

Başkan Çetin Sümer de her deplasmanda maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar ırkçı tezahüratların olduğunu savunarak, "Deplasmanda atılan ırkçı sloganlar futbolcular üzerinde psikolojik etki bırakıyor. Ben kulüp başkanı olarak ciddi rahatsızlık duyuyorum. Endişeliyim" diye konuştu.

YORUM YAZ