MENÜ

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi'nde Rhiannan Iffland altıncı kez şampiyon

Dünyanın en prestijli uçurum atlayış serisi Red Bull Cliff Diving’de 2022 sezonunun yedinci atlayışı İtalya’nın Puglia kasabasındaki Polignano a Mare’de gerçekleştirildi. Heyecan dolu mücadelenin ardından kadınlarda altıncı galibiyetini alan Rhiannan Iffland, üst üste altıncı şampiyonluğunu ilan etti. Erkeklerde ise Gary Hunt birinci olarak genel klasmanda liderliğe yükseldi. Sezonun son atlayışı, 15 Ekim Cumartesi günü Avustralya’nın Sidney şehrinde düzenlenecek.

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi'nde Rhiannan Iffland altıncı kez şampiyon

Yüksekliği 20 metreyi aşan noktalardan serin sulara atlayan sporcuların mücadelesi Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nde 2022’nin yedinci ayağı İtalya’da gerçekleştirdi. İzleyenlere heyecan dolu anlar yaşatan sporcular, Puglia kasabasındaki Polignano a Mare’in yamaçlarına kurulan platformdan atlayarak hünerlerini sergiledi.

Haberin Devamı

Iffland üst üste altıncı kez şampiyon

Kadınlar klasmanında beş dünya serisi şampiyonu olan Yeni Zelandalı Rhiannan Iffland, 354,30 puan alarak üst üste altıncı birinciliğini elde etti. İtalya’da da zirvenin sahibi olan Iffland, ‘‘Çok uzun bir sezon oldu. Mental açıdan da çok zor oldu. Çok büyük baskı vardı. Daha sezon bitmeden İtalya'da işi bitirmek güzel oldu’’ dedi.

Boston’ın ardından kazanan Heslop

Erkeklerde ise Britanyalı Gary Hunt etkileyici bir performans sergileyerek, 439,95 puanla birinci olarak genel klasmanda liderliğe yükseldi. 435,80 puan alan Aidan Heslop’ı geçerek birinci olan Red Bull sporcusu Gary Hunt, ‘‘Kazandığım için çok mutluyum. Sezonun çok önemli bir noktasında galibiyet almak çok önemliydi. Şimdi Sidney’deki son yarışa hazırlanacağım’’ diye konuştu.

YORUM YAZ