MENÜ

Hezarfen'in torunları Red Bull Uçuş Günü'nde kanatlanacak

Türkiye’de uçmak dendiğinde akla gelen ilk isim kuşkusuz ki Hezarfen Ahmet Çelebi. Galata’dan Üsküdar’a yaptığı yolculuk, uçuş meraklılarına ilham oldu. İşte aynı hevese sahip olan ve Hezarfen Ahmet Çelebi’yi örnek alan yaratıcı ve cesur uçuş meraklılarının birbirinden eğlenceli şovlarına sahne olacak Red Bull Uçuş Günü yaklaşıyor. Havacılık tarihinin en eğlenceli etkinliği 5 Haziran Pazar günü Caddebostan Plajı’nda herkesin ücretsiz olarak katılımına açık gerçekleştirilecek. 2019 yılında 200 bini aşkın kişiyi Caddebostan Sahili’nde toplayan organizasyonla ilgili tüm detaylara redbullucusgunu.com adresinden ulaşılabilir.

Hezarfen'in torunları Red Bull Uçuş Günü'nde kanatlanacak

Tarih öncesinden bu yana uçma tutkusunun hayalini kuran insanoğlu, bu konuda kendine hep kuşları örnek aldı. 1500’lü yıllarda Leonardo Da Vinci’nin not defterlerine çizdiği uçuş makinalarının taslakları günümüz modern uçaklarının öncüleri oldu. Binlerce yıl sayısız insan uçma hayalini gerçeğe dönüştürebilmek için kanatlandı. Türkiye’de uçmak dendiğinde akla gelen ilk isim kuşkusuz ki Hezarfen Ahmet Çelebi’dir.

Haberin Devamı

Hezarfen Ahmet Çelebi’nin uçuş macerasını anlatan ‘İstanbul Kanatlarımın Altında’ filmi insanların kanat yapma ve onunla uçabilme tutkusunu çok iyi anlatıyordu. Aslında bu uçmaya olan istek ne Hezarfen Ahmet Çelebi ile başladı ne de onunla bitti. Türkiye uçuş tarihine kazınan Hezarfen Ahmet Çelebi’ye giden yolda, Türk uçuş tarihinde İsmail Cevheri ve Siracettin Doğulu, uçmayı deneyen ilk Türkler olarak kayıtlara geçti. Cevheri ve Doğulu bu denemelerinde hayatlarını kaybetse de Siracettin Doğulu, bir müddet havada kalmayı başardı. Fakat kuşkusuz Galata’dan Üsküdar’a kadar uçan Hezarfen Ahmet Çelebi Türk uçuş tarihinin seyrini değiştirdi.

İşte o Hezarfen’in torunları, bir kez daha Red Bull Uçuş Günü’nde sahne alacak. Dünyanın birçok noktasında en önemli cazibe merkezlerinde gerçekleştirilen etkinlik, üç yıl aradan sonra bir kez daha İstanbul’u uçuş moduna alacak. Altı metrelik rampadan uçmaya çalışacak olan cesur uçuş tutkunları, sadece kanat değil birbirinden orijinal uçuş araçları tasarlayarak hayallerine ulaşmaya çalışacak. Havacılık tarihinin en eğlenceli etkinliği 5 Haziran Pazar günü yine Caddebostan Plajı’nda herkesin ücretsiz olarak katılımına açık gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Özel bir jüri tarafından seçilen, hayal sınırlarının üzerinde tasarlanan kostümlü ve el yapımı orijinal uçuş aracına sahip 40 cesur takım, büyük bir görsel şöleni hayata geçirecek. Red Bull Uçuş Günü’nde jüri, yarışmacıları sadece uçuş mesafesiyle değil yaratıcılık ve uçuş öncesinde gerçekleştirecekleri performanslarıyla da değerlendirecek. 2019 yılında 200 bini aşkın kişiyi Caddebostan Sahili’nde toplayan organizasyonla ilgili tüm detaylara redbullucusgunu.com adresinden ulaşılabilir.

YORUM YAZ