MENÜ

DGS tercih sonuçları açıklandı | ÖSYM'den Dikey Geçiş Sınavı açıklaması

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) önlisans öğrencilerinin lisans programlarına geçmesine sağlıyor. DGS sınavının ardından DGS sınav sonuçları sabırsızlıkla bekliyordu. ÖSYM tarafından resme açıklama yapıldı. 2018-DGS yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 20 Eylül 2018 tarihinde saat 16.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilir.

DGS tercih sonuçları açıklandı | ÖSYM'den Dikey Geçiş Sınavı açıklaması

2018-DGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı. 2018-DGS yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 20 Eylül 2018 tarihinde saat 16.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilir.

Haberin Devamı

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 21-27 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek'te sunulmuştur.

DGS TERCİH SONUÇLARI SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN...

DGS TERCİH KILAVUZU 2018 (GENEL BİLGİ)

DGS tercih kılavuzu, ‘tercih işlemleri’ sayfasında ÖSYM’nin şu açıklaması yapıldı: Hangi ön lisans programlarından mezun olacak/olan adayların hangi lisans programlarını tercih edebilecekleri Tablo-2’de verilmiştir. Tablo-2 üç bölümden oluşmaktadır. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin tüm bölümlerinin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Açık öğretim lisans programlarına yerleştirme yapılabilmesi için bu programların da tercih listesinde yer alması zorunludur. Adayların, tercihlerini sadece bu tablolarda verilen ilgili alanları göz önünde tutarak Tablo-1’deki lisans programlarından yapmaları gerekmektedir. Tablo-2’nin bölümlerinde mezun olunacak/olunan ön lisans alanı bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersizdir.

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURUSU: SONUÇLAR AÇIKLANDIKTAN SONRA

Kredi ve Yurtlar Kurumu, KYK burs başvurusunun tüm tercih-sınav sonuçları gerçekleştikten sonra, burs başvurularının başlayacağını açıkladı. Dört yıllık lisans programlarına geçen önlisans mezunları, burs başvurularından yararlanabilecek.

TABLO 2 VE ÖZEL KOŞULLAR UYARILARI

Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2'nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır. Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.

Haberin Devamı

DGS NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 2000 yılından bu zamana kadar meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavdır.

YORUM YAZ