MENÜ

Devler Ligi'nde rekor günü

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk raundunda oynanan maçlarda unutulmaz anlar yaşandı. Ağlar 8 maçta 34 gol gördü, maç başı tutturulan 4.25 gol ortalaması, Devler Ligi’nin en gollü eleme turu oldu. Takımlar ise birbirinden ilginç rekorlara imza attı.

Devler Ligi'nde rekor günü

Avrupa’nın kulüpler bazında en büyük turnuvası olan Şampiyonlar Ligi’nde oynanan son 16 ilk tur maçları tek kelimeyle nefesleri kesti. Oynanan 8 karşılaşmada futbolseverler birbirinden güzel 34 gole şahitlik ederken, bu aynı zamanda turnuva tarihinin en gollü ayağı olarak tarihe geçti. Maç başına 4.25 golün atıldığı son 16 turunda kulüpler de birbirinden ilginç istatistiklere imza attı.

Barça dağıldı, Bayern mest etti

Eleme turunun en ilginç skoruna Barcelona imza atarken, PSG’ye 4-0 kaybeden Katalanlar tur şansını zora soktu. Şimdi herkes Barça’nın 4 fakla geriden gelerek tur atlayan ilk takım olup olamayacağını merak ediyor. Öte yandan Arsenal’i 5-1’le geçen Bayern Münih de üst üste 16. Devler Ligi zaferini elde ederek turnuva tarihine geçti.

En gollü maç: City-Monaco

Manchester City’nin, konuk ettiği Monaco’yu 5-3 yendiği karşılaşma, Şampiyonlar Ligi tarihindeki ilk maçlar arasında en gollü mücadele olarak öne çıktı. Monaco, Avrupa arenasında ilk kez bir maçta kalesinde 5 gol gördü. Manchester City ise CSKA Moskova’dan sonra Şampiyonlar Ligi’nde ikinci kez rakip ağlara 5 gol attı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ