MENÜ

"Derbi düğümü çözer"

Ay-Yıldızlı ekibin patronu Hiddink, şampiyonluk yarışı ve 2016 adaylığıyla ilgili FANATİK'e konuştu...

"Derbi düğümü çözer"

“Artık Milli Takımı’ın başındayım. Fenerbahçe-Beşiktaş maçının sonucu çok şey ifade edecek. Galatasaray’ın bile şansı var.”

“İzlediğim iki maç 0-0 bitti. Beşiktaş-Trabzon karşılaşması beni büyüledi. Ancak Gençlerbirliği-Bursa’dan keyif almadım”

“Federasyon 2016 Avrupa Şampiyonluğu için ciddi çalışma yapıyor. Hükümet de destekliyor. Türkiye adaylar arasında favori”


Türkiye Futbol Federasyonu’nun ‘Türkiye’yi futbolla ileriye taşımak’ konulu stratejik toplantısına katılan Guus Hiddink, Ay-Yıldızlı ekiple ve Türk Futbolu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Tecrübeli teknik adam Türkiye’de son 20 yılda çok şeyin değiştiğinin altını çizerken, “Federasyonun 2016 Avrupa Şampiyonası için çok ciddi bir şekilde çalıştığını görüyorum. Hükümetin buna maddi-manevi destek vermesi çok olumlu. Türkiye’yi diğer adaylar arasında favori görüyorum. Türkiye’de herkes futbolla yatıp futbolla kalkıyor. Bu ülkede futbola olan tutku beni çok heyecanlandırıyor. Umarım bunu milli takımda da iyi bir şekilde kullanabileceğiz. Çok yetenekli oyuncular var. Gençlerle özel olarak ilgileneceğim. ABD Turnuvası’na potansiyeli olan 3-4 genç götürmeyi düşünüyorum” dedi.

‘İnanılmaz heyecanlıyım’
Resmi olarak görevinin 1 Ağustos’ta başlayacak olmasına rağmen büyük bir zevkle görevini yaptığını dile getiren Hiddink, “Bu toplantı öncesi başka randevularım vardı. Hepsini iptal ettim. Burada olmak istedim. Çünkü içimde inanılmaz bir heyecan var. Geçtiğimiz hafta sonu 2 maç izledim. İki karşılaşma da golsüz sona erdi. Ama biliyorsunuz 0-0 biten maçlarda da güzel şeyler izleyebilirsiniz, anlamlı bilgiler alabilirsiniz fakat açık konuşmalıyım ki, Gençlerbirliği-Bursaspor maçı bunlardan biri değildi. Bursaspor iyi bir takım, yetenekli oyuncular var. Ancak bu maçta 90 dakikadan pek keyif aldığım söylenemez. Buna rağmen Beşiktaş-Trabzonspor maçı beni büyüledi. İşte böyle maçlar futbolu zevkli hale getiriyor. Kalite olarak üst düzey bir mücadele oldu. Büyük keyif aldığımı söylemeliyim” ifadelerini kullandı.



‘Ben artık tarafsızım’
“Biliyoruz ki eski takımınız Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu istiyorsunuz. Size göre mutlu sona yakın olan takım hangisi?” sorumuza ise başarılı teknik adam şu cevabı verdi: “Artık Türk Milli Takımı’nın başındayım. Bu yüzden de tarafsız olmalıyım. İstediğiniz cevabı alamayacaksınız. Ligin bitimine 5 hafta var. Puan durumuna baktığımızda Galatasaray’ın bile şansı var. Bana göre önümüzdeki hafta oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş maçının sonucu çok şey ifade edecek. Yine tekrarlıyorum, iyi olan kazansın. Benim burada görevim, milli takımı daha iyi seviyelere getirmek. Bunun için de elimden geleni yapıyorum. Kimsenin şüphesi olmasın hak eden o formayı mutlaka giyecek.”

Mehmet Demircan/FANATİK Çok Özel

Haberin Devamı
YORUM YAZ