MENÜ

Fatih Terim'den İtalyan basınına deprem açıklaması

Türkiye'de yaşanan depremler Avrupa basınının da gündeminde yer alıyor. 6 Şubat günü yaşanan depremlerin ardından dün akşam iki kez daha deprem oldu. Fatih Terim İtalyan basınına dün akşam yaşanan ve kız kardeşinin de yaşadığı memleketi Adana'dan hissedilen deprem hakkında konuştu.

Fatih Terim'den İtalyan basınına deprem açıklaması

Türkiye, 6 Şubat günü Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin etkisini atlatamadan iki yeni deprem daha yaşadı.

Haberin Devamı

AFAD ve Kandilli Rasathanesi Hatay'ın Defne ilçesi merkezli 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. 20.04'te meydana gelen depremden üç dakika sonra, 20.07'de Hatay, Samandağ merkezli 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Çevre illerde de hissedilen 6,4 büyüklüğündeki depremin 16,7 kilometre derinlikte olduğu bildirildi.

AFAD: 6 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

 AFAD, Defne ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin son durumu paylaştı. 18’i ağır olmak üzere 294 vatandaşın, sağlık birimlerince çevredeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığı, 6 vatandaşımız hayatını kaybettiği bildirildi. AFAD açıklamasında, 'Depremle ilgili 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 54 ihbar geldiği bilgisi alınmıştır. Bu ihbarların 44’ünde olumsuz bir durum olmadığı anlaşılmıştır.' denildi.

Haberin Devamı

'BİNALARA GİRMEYİN'

Ayrıca, 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 5.8 olmak üzere 26 artçı meydana geldiğini ve 42 ihbar alındığını ifade ederken, bir kez daha vatandaşlara binalara girmemeleri konusunda uyarıda bulunuldu.

Fatih Terimden İtalyan basınına deprem açıklaması

TERİM'DEN İTALYAN BASININA DEPREM AÇIKLAMASI

Hatay merkezli yaşanan deprem Fatih Terim'in memleketi Adana'da da hissedildi. Deneyimli çalıştırıcı, İtalyan haber sitesi Notizie'ye yaşanan depremle alakalı açıklamalarda bulundu. İtalyan basını Adana'yı 'İmparator'un memleketi' olarak tanımlarken Fatih Terim, "Maalesef hayat böyle. Depremde hayatını kaybedenlerin hepsine üzüldüm. Bu akşam iki sarsıntı daha oldu.

 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 

Fanatik (@fanatikcomtr)'in paylaştığı bir gönderi

'KIZ KARDEŞİMLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜM'

'Ben iyiyim. Neyse ki Adana'daki kız kardeşim de iyi. Depremden sonra aradım. Az önce telefonda konuştum, bu beni rahatlattı. Ben İstanbul'da yaşıyorum. Burada deprem hissedilmedi, ancak önümüzdeki birkaç saati telefonda geçireceğim" ifadelerini kullandı."

MONTELLA DEPREMZEDELER İÇİN SAHADA

İtalyan basını Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın depremzedeler için yaptıklarına da yer verdi. İtalyan çalıştırıcı Ansa'ya yaptığı açıklamada; "Burada insanlar sokaklarda, zaten yaşanan büyük korkuya bir yenisi daha eklendi" dedi.

Haberin Devamı

Depremin ardından Roma'ya giderek, İtalyan kulübünün yöneticileri ve Teknik Direktör Jose Mourinho ile görüşme yapan Montella, Türkiye'de depremzedelere büyük bir destek veriyor.

Fatih Terimden İtalyan basınına deprem açıklaması

Montella yapılan yardımlarla alakalı olarak ise, "Adana'da yaşıyorum. Kendimi buradaki insanlara duygusal ve fiziksel olarak yakın hissediyorum" ifadelerini kullandı. Montella ayrıca toplanan bağışlarla ilgili olarak da bilgi verdi.

YORUM YAZ